26 osumaa haulle. Näytetään 1 - 26 tulosta.
Helsingin kaupunginmuseon kokoelmiin voi tutustua Finna-palvelun kautta. Selailtavana on jatkuvasti karttuva valikoima esineitä, valokuvia, taideteoksia sekä rakennusten tietoja. Palvelusta löytyy esimerkiksi Signe Branderin valokuvia sadan vuoden takaisesta Helsingistä. Helsingin kaupunginmuseon kuvia voi ladata ja käyttää vapaasti, mutta kuvaaja ja lähde on ilmoitettava.
Sivuston kieli: 
https://hkm.finna.fi/

Näytä enemmän
Esineitä ja piirustuksia Designmuseon kokoelmista, kuten Ab Iris Oy:n ja Arabian keramiikkaa, luonnoksia ryijyistä ja muista tekstiileistä sekä Louis Sparren huonekalupiirustuksia.
Sivuston kieli: 
https://www.finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=building%3A%220%2Fdesignmuseo%2F%22

Näytä enemmän
Museoviraston kuvakokoelmien vapaasti käytettäviä kuvia historian, kansatieteen, suomalais-ugrilaisen, rakennushistorian ja Suomen merimuseon kokoelmista. Useimmat kuvista ovat käytettävissä CC BY -lisenssillä eli uudelleen julkaistaessa on kuvaaja ja kuvalähde mainittava.
Sivuston kieli: 
https://museovirasto.finna.fi/

Näytä enemmän
Kokoelmaraportit esittelevät vuonna 1867 perustetun Diakonissalaitoksen historiaa ja esinekokoelmia. Ensimmäinen osa muodostaa kuvallisen kertomuksen Diakonissalaitoksen vaiheista 1950-luvun lopulle. Toiseen osaan on koottu Sisarkodin aikaista esineistöä.
Sivuston kieli: 
https://www.hdl.fi/meista/historia/kokoelmaraportti/

Näytä enemmän
Täällä voi uppoutua historiaan British Museumin kokoelmiin kuuluvien esineiden avulla. Eri kulttuureista peräisin olevat kohteet on sijoitettu aikajanalle maanosittain ja teemoittain. Tekstien ja kuvien lisäksi tarjolla on äänitiedostot, joilla museon intendentit kertovat esineistä.
Sivuston kieli: 
https://britishmuseum.withgoogle.com/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Ruotsin Kansallismuseon toimintaan ja kokoelmiin, joihin kuuluu noin 700 000 esinettä 1500-luvulta nykyaikaan: maalauksia, veistoksia, taidekäsitöitä, piirustuksia jne.
https://www.nationalmuseum.se/

Näytä enemmän
Postin ja viestinnän historiaan voi tutustua Finnassa, josta löytyy Postimuseon kokoelmissa olevia esineitä, karttoja ja valokuvia. Mukana on mm. postinkäsittelyn työvälineitä, postinkantajien varusteita, opastekilpiä, ajoneuvojen valokuvia ja postinkuljetuslinjoja kuvaavia karttoja.
Sivuston kieli: 
https://www.finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=%7Ebuilding%3A%220%2FPostimuseo%2F%22&type=AllField...

Näytä enemmän
Finnassa voi tutustua Keski-Suomen kulttuuriperintöön. Kokoelmassa on esineitä, taidetta, valokuvia ja arkistoaineistoa. Palvelussa esitellään muun muassa kaupunkihistorian muutosta Jyväskylässä ja Pekka Kivikkään kalliomaalaustutkimuksen kuva-aineistoja.
Sivuston kieli: 
https://keskisuomenmuseo.finna.fi/

Näytä enemmän
Valokuvia ja museoesineitä Loviisan kaupungin museon kokoelmista. Alueen paikallishistoriaan voi perehtyä myös Sadan kylän seutu -verkkonäyttelyssä.
Sivuston kieli: 
https://loviisankaupunginmuseo.finna.fi/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Pornaisten ensimmäisen yleisen kirjaston, Porneesin lainakirjaston kokoelmasta digitoituun kirjavalikoimaan sekä 1920 – 1950-luvuilla otettuihin valokuviin.
Sivuston kieli: 
https://www.sanapaltti.fi/

Näytä enemmän
Museovirasto on julkaissut verkossa luettelon, jossa esitellään Museoviraston vanhan kirjallisuuden kokoelma. Kokoelmaan kuuluu noin 4000 ennen vuotta 1850 painettua kirjaa. Julkaisu tarjoaa tietoa myös vanhan kirjallisuuden kokoelman synnystä ja vaiheista.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/uploads/Arkisto-ja-kokoelmapalvelut/librirarietcari.pdf

Näytä enemmän
Kansalliskirjaston aarteet sisältää digitoituja arvoteoksia. Mukana on Suomen vanhimpia kirjoja, karttoja, käsikirjoituksia ja muita teosharvinaisuuksia.
Sivuston kieli: 
https://www.doria.fi/handle/10024/27199

Näytä enemmän
Forssan, Valkeakosken ja Varkauden museoilla on kokoelmissaan merkittävä määrä Suomen teollistumisen historiaa. Piipun juurella -kokoelmatietokannan avulla aineistoihin voi tutustua verkossa.
Sivuston kieli: 
https://piipunjuurella.finna.fi/

Näytä enemmän
Lähteillä-sivusto esittelee poimintoja Kuvataiteen keskusarkiston kokoelmista: asiakirjoja, valokuvia, lehtileikkeitä ja painatteita.
Sivuston kieli: 
http://www.lahteilla.fi/

Näytä enemmän
Palvelussa voi selata suomalaisesta metsäkulttuurista kertovia valokuvia, esinekuvia ja arkistoaineistoa. Mukana ovat Suomen Metsämuseo Lusto, Lapin metsämuseo, Pielisen museo, Nurmeksen museo, Verlan tehdasmuseo, Ilomantsin museosäätiö sekä Suomen Metsästysmuseo.
Sivuston kieli: 
https://kantapuu.finna.fi/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Tukholman ja tukholmalaisten historiaan. Stockholmskällan sisältää yli 30 000 kuvaa, karttoja, äänitiedostoja, asiakirjoja ja kirjallisuusvinkkejä museoiden, arkistojen ja kirjastojen kokoelmista. Palvelusta löytyy valmiita oppimateriaalikokonaisuuksia ja vinkkejä oppitunneille.
Sivuston kieli: 
https://stockholmskallan.stockholm.se/

Näytä enemmän
Bavarikonissa voi käydä ihailemassa Bayernin kirjastoihin, museoihin ja arkistoihin säilöttyjä esineitä, tekstejä, käsikirjoituksia, taideteoksia, kolikkoja, karttoja ja paljon muuta.
Sivuston kieli: 
https://www.bavarikon.de/?lang=en

Näytä enemmän
Cornellin yliopiston digitaalisista julkaisuista löytyy karttoja, esineitä, digitoituja kirjoja, kasviteoksia kauniine kuvineen sekä kuvia erityisesti japanilaisesta kulttuurista.
Sivuston kieli: 
https://digital.library.cornell.edu/

Näytä enemmän
Sivut esittelevät Lahden historiallisen museon, Hiihtomuseon, Radio- ja tv-museon, Lahden taidemuseon sekä taidemuseon yhteydessä olevan julistemuseon kokoelmia ja näyttelyitä.
Sivuston kieli: 
https://www.lahdenmuseot.fi/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Mäntsälän kirjaston digitoimiin kotiseutuaineistoihin. Mukana on mm. koulujen historiaa, harrastusseurojen historiikkeja, tietoa Mäntsälän kartanoista ja kunnalliskertomuksia.
Sivuston kieli: 
https://digi.kirjastot.fi/collections/show/51

Näytä enemmän
Tietoa ja digtioituja aineistoja Yhdysvaltojen kansallisarkistossa säilytettävistä historiallisista asiakirjoista ja dokumenteista. Myös oppimateriaaleja.
Sivuston kieli: 
https://www.archives.gov/

Näytä enemmän
Vantaan Sanomien ja Vantaan kaupunginmuseon juttusarjassa nostetaan esille paikallista historiaa tutustumalla museon kokoelmiin ja kulttuuriympäristökohteisiin.
Sivuston kieli: 
https://www.vantaansanomat.fi/aihe/Vantaa_ennen_ja_nyt

Näytä enemmän
Aikakone esittelee Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkiston kokoelmissa olevia aineistoja. Sieltä löytyy videoita, mainoksia, piirustuksia ja asiakirjoja eri vuosikymmeniltä: Suomen Sokerin etikettejä, Finnairin julisteita, Arabian lehtimainoksia, Instrumentariumin silmälasimuotia sekä kolme Suomen Taiteilijaseuran joululehteä 1800-luvulta.
Sivuston kieli: 
http://www.elka.fi/aikakone/

Näytä enemmän
Kuopion ja Pohjois-Savon historiaa esitteleviä valokuvia ja esineitä Kuopion kulttuurihistoriallisesta museosta. Mukana on myös Victor Barsokevitschin kokoelman kuva-aineistoja vuosilta 1893-1926.
Sivuston kieli: 
https://finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=%7Ebuilding%3A%220%2FKUHMU%2F%22&type=AllFields&view=gr...

Näytä enemmän
Ainan kautta voi selata Varsinais-Suomen museoiden kokoelmia. Kokoelmien hallintaan ja hakuun kehitetystä Ainasta löytyy satojatuhansia erilaisia esineitä, valokuvia, arkistoaineistoja ja taidetta. Kaikille avoimessa käyttöliittymässä näkyy objektien ja aineistojen perustietoja. Ainaan tallennetaan myös museo-objekteihin liittyviä tietoja ja kuvia.
Sivuston kieli: 
https://museo.disec.fi/Yksa4/public/TMK/

Näytä enemmän