Tasa-arvo. Ihmisoikeudet
Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
117 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Tasa-arvotoimiston kokoama laaja tietopaketti tasa-arvoon liittyvistä kysymyksistä. Sivuilta löytyy ohjeita ja neuvoja, tapahtumakalenteri ja tasa-arvojulkaisuja. Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan ja tasa-arvovaltuutetun yhteystiedot, tasa-arvolaki sekä tietoa toimiston kansainvälisestä yhteistyöstä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Yhdistyksen sivuilla on tietoa transvestisuudesta. Tukipalvelujen yhteystiedot. Kauneudenhoitovinkkejä, kirjallisuusluettelo ja keskustelupalsta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivusto sisältää tietoa Amnesty Internationalin toiminnasta ja periaatteista. Amnesty toimii mielipidevankien vapauttamiseksi ja vastustaa kidutusta ja kuolemanrangaistusta. Sivusto sisältää Ihmisoikeuksien julistuksen ja antaa ohjeita siitä, kuinka järjestön toimintaan voi osallistua.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Aiheen mukaisia linkkejä esim. EU:n hallintoelimiin ja vastaaviin järjestöihin maailmalla. Tietoa myös tiedotustoiminnasta, julkaisuista sekä koulutuksesta.
Näytä enemmän
Sivusto on keskittynyt Yhdysvaltojen suvaitsevaisuustilanteen seuraamiseen ja työkalujen tarjoamiseen asenteiden parantamiseksi. Omat osiot ja keskustelupalstat aikuisille, lapsille ja opettajille. Sivustolla voit myös testata oman suvaitsevaisuutesi asteen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivut tarjoavat tietoa rauhankasvatuksesta ja instituutin toiminnasta. Sivuille on koottu lista instituutin kirjaston kokoelmiin kuuluvasta kirjallisuudesta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Samer sisältää tietopaketin Ruotsin Lapin saamelaisista, heidän kulttuuristaan ja kielistään sekä elämän realiteeteistaan. Se esittelee pohjoisen alueen luontoa, eläimistöä sekä elinoloja, saamelaisten historiaa, elinkeinoja, uskontoa sekä heidän alueensa politiikkaa ja asiainhallintoa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus Seta on valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö. Sivuilta löytyy ajankohtaista tietoa toiminnasta, ihmisoikeuksista, järjestön palveluista sekä sateenkaaritietoa.
Näytä enemmän
Kansainvälinen järjestö, joka toimii aktiivisesti seuraavien asioiden puolesta: ilmastonmuutos, ihmisoikeudet, köyhyyden, korruption ja sotien lopettaminen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
YK:n kehitysohjelman raportteja, haastatteluja, esityksiä, FAQ, sanasto ja YK:n ihmisoikeuksien julistus.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ihmisoikeuksia puolustava Human Rights Watch - seuraa kriisejä ja ihmisoikeusrikoksia, asevarustelua, naisten ja lasten oikeuksia, vankiloiden, pakolaisten, sananvapauden tilannetta sekä kansainvälistä oikeutta ja YK:n toimintaa. Sivuilta löytyy myös tietoa meneillään olevista ihmisoikeuskampanjoista ja järjestön raportit.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Saamelaisten lehti saamelaisista, ruotsiksi, norjaksi ja saameksi.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Maailma.net keskittyy kehitysyhteistyötietouteen ja kehitysmaiden ongelmiin. Sieltä löytyy uutisia, tapahtumia, alan yhteistyötä ja toimijoita.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Miksi miljoonat lapset jäävät ilman lapsuutta? UNICEFin vuosittaisraportti käsittelee lapsen asemaa mailmassa. Raportissa on runsaasti valokuvia, karttoja, taulukoita sekä sanasto.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
TEP ry:n tarkoituksena on edistää rauhaa sekä tieteen ja teknologian vastuullista käyttöä. Yhdistys vastustaa asevarustelua ja etsii varustelutuotannolle rauhaa palvelevia sekä elämää suojelevia vaihtoehtoja. Yhdistyksen tavoitteena on edistää eettistä tietoisuutta, oikeudenmukaisuutta, kestävää kehitystä sekä tietoisuutta koko ihmiskuntaa koskevista globaaleista ongelmista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suomalaisten kansalaisjärjestönyhteinen säätiö, joka rahoittaa paikallisten kansalaisjärjestöjen ihmisoikeushankkeita kehitysmaissa. Sivuilla on tietoa hankkeista, ihmisoikeustyöstä sekä seminaareja ja raportteja.
Näytä enemmän
Sivuilla on artikkeleita, jotka käsittelevät mm. lasten ja nuorten uskonnolista asemaa, uskonnonvapautta sekä sen historiaa Suomessa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Näytä enemmän
Yhdenvertaisuus.fi sisältää tietoa yhdenvertaisuudesta, yhdenvertaisuuskoulutuksesta sekä materiaalia yhdenvertaisuuden edistämiseen ja syrjinnän vastustamiseen.
Näytä enemmän
YK:n ihmisoikeuskomission (UNHCHR) verkkojulkaisu. Sivustolta löytyy maailmanlaajuisesti luotettavat vastaukset useimpiin ihmisoikeuksia koskeviin kysymyksiin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ihmisoikeuksia koskevan verkkotiedonhankinnan parhaita aloituspaikkoja. Sivustolla on järjestön vuosi- ja maaraportit, kampanjatiedot, lehdistötiedotearkisto sekä järjestön ulkopuoliset tiedonlähteet.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Erilaisten sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajavan potilasyhdistys Trasek ry:n sivuilla on tietoa yhdistyksen toiminnasta sekä artikkeleita, tiedotteita, lakiasioita ja keskustelupalsta.
Näytä enemmän
Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa vuonna 1948 hyväksytty yleismaailmallinen ihmisoikeuksien julistus.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Homo- ja lesbojärjestö Riksförbundet för sexuellt likaberättigande sivuilla uutisia, kysymys- ja vastauspalsta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Strasbourgissa toimiva, ihmisoikeussopimuksen (European Convention on Human Rights - Euroopan ihmisoikeussopimus) nojalla perustettu oikeusistuin. Se koostuu 41 jäsenestä, joiden tehtävänä on huolehtia siitä, että sopimusvaltiot noudattavat sopimuksen velvoitteita. Ihmisoikeustuomioistuin käsittelee myös yksityisten henkilöiden tekemiä ihmisoikeusvalituksia Sivulla yleistä tietoa toiminnasta, käsiteltävänä olevat tapaukset, sopimustekstit ja tuomioistuimen säännöt.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ulkoministeriön sivujen osiossa on tietoa ihmisoikeuksista Suomessa ja muissa maissa, sopimuksia ja raportteja sekä ohjeet ja lomake ihmisoikeusvalituksen tekemistä varten.
Näytä enemmän
Romanien asema Suomessa ennen ja nyt. Romanien järjestötoiminta. Neuvottelukunnan tehtävät ja yhteystiedot sekä mm. Suomen romanit -esite, jossa on tietoa romanien asemasta Suomessa: nykytilanne, historia, kieli ja kulttuuri, asuminen, lasten päivähoito ja koulunkäynti sekä työvoimakoulutus.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ecpat International on kansainvälinen organisaatioiden ja yksityisten ihmisten verkosto, jonka tarkoituksena on poistaa lapsiin kohdistuva seksuaalinen hyväksikäyttö, prostituutio ja pornografia. Ecpat koordinoi ja kehittää verkoston toimintaa, toimii tiedotuskeskuksena, julkaisee lehdistötiedotteita ja julkaisuja. Sivuilla on tietoa mm. Ecpatin projekteista ja verkostoista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys, jonka jäsenet ovat pääasiassa erilaisista uskonnollisista (ääri)liikkeistä eronneita henkilöitä tai niissä mukana olevien omaisia ja ystäviä. Tavoitteena on tukea niitä, jotka ovat kokeneet tulleensa väärin kohdelluiksi tai harhaanjohdetuiksi jossakin uskonnollisessa yhteisössä. Tietoa uskonnollisten liikkeiden varjopuolista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Statewatch on asiantuntijoiden ja kansalaisten muodostama yhteisö, joka tarkkailee kansalaisoikeuksien toteutumista EU:ssa ja arvioi Euroopan unionin toimintaa yleisemminkin. Yhteisön kotisivulta löytyy tietoa sen toiminnasta, linkit julkaisuihin, uutisiin ja raportteihin sekä tietokantaan.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän