Palo- ja pelastustoimi
Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
42 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Turvallisuus- ja kemikaalivirasto jakaa sivuillaan tietoa sähköturvallisuudesta, kemikaaliturvallisuudesta, paineastiaturvallisuudsta ja jalometallituotteiden mittaamisvälineistä. Sivuilta löytyy tiedotteita, ohjeita, säädöksia ja julkaisuluettelo.
Näytä enemmän
Säteilyturvakeskuksen sivuilla on tietoa ydin- ja säteilyturvallisuudesta. Erilaiset ympäristöstä tulevat säteilyt sekä niiden vaikutukset terveyteen on selvitetty. Tietoa on myös säteilyn käytöstä lääketieteessä. Lomakkeella voi tilata radonmittauspurkin, jolla mitataan asunnon radonsäteilyn määrä. Sivuilta löytyy alan sanasto.
Näytä enemmän
Pelastusopiston sivut, joilla kertoo historiastaan, toiminnastaan, organisaatiostaan, palveluistaan. Yhteystiedot, linkkejä. Eri tutkintojen rakenteet. Hakulomakkeet.
Näytä enemmän
Pelastustieto-lehti sisältää tietoutta pelastustoimen alalta. Lehdessä on myös arkisto.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Hätäkeskuksen sivut tiedottavat hätäkeskusten toiminnasta ja antavat ohjeita ja oppaita eri hätätilanteita ja niihin varautumista varten.
Näytä enemmän
Liiton sivut esittelevät liiton toimintaa ja sen organisaation. Sivuilla on myös liiton säännöt, tiedotteita, Pelastusalan ammattilainen -verkkojulkaisu sekä tietoa paloturvallisuudesta ja ensiavusta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Vapaaehtoisten meri- ja järvipelastusyhdistysten keskusjärjestö Suomen Meripelastusseura ry esittäytyy. Koulutusohjelma, yhteystietoja ja linkkejä sekä tietoa aluksista ja varainhankinnasta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tietoa pelastusalan toiminnasta ja tehtävistä sekä koulutuksesta. Ohjeita varautumiseen ja toimintaan onnettomuustilanteissa kodeille ja taloyhtiöille. Sivuilla on pelastusliittojen yhteystiedot ja tilastollista tietoa palokuolemista. Sivuilta löytyy myös palovaroitintietoutta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivuilla on koko maan kattava nuohoojaluettelo yhteystietoineen. Sivuilla esitellään alan koulutusta, ammattitutkinnot ja vuosittaiset tutkintotilaisuudet.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Rajavartiolaitoksen meripelastustoiminnan kuvaus ja ohjeet sisältävät tiedot Suomen meripelastusjärjestelmästä, meripelastuksen suorittajista, viestiliikenteestä sekä meripelastuksen kalustosta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kodin turvaopas keskittyy arkielämän onnettomuuksien ja varsinkin koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ennaltaehkäisyyn. Opas sisältää tietoa tapaturmien ehkäisystä, paloturvallisuudesta, rikosten torjumisesta, liikenneturvallisuudesta, tartuntataudeista, luonnossa liikkumisesta, ympäristön uhista, väestönsuojelusta sekä ensiavusta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Vapaaehtoisen pelastuspalvelun perustehtävä on auttaminen. Se on organisoitua, pyyteettömästi toimivaa ja viranomaisia tukevaa kansalaistoimintaa. Vapepalaisten yleisin avunantotapa on osallistuminen kadonneiden etsintään, ja auttamistilanteissa he toimivat aina viranomaisten tukena. Sivuilla on tietoa toimintaan osallistumisesta, tapahtumista sekä toimikunnista ja hälytysryhmistä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Pelastustoimen sivuilta löytyvät Suomen pelastuslaitosten tiedot sekä tietoa niiden toiminnasta. Lisäksi sivustossa annetaan turvatietoutta. Sivuille on koottu myös uutisia, foorumeita, julkaisuja ja tilastoja.
Näytä enemmän
Liikenneturvan sivut sisältävät tietoa liikenneturvallisuudesta ja liikenteen turvalaitteista, liikennesäännöistä, liikennemerkeistä sekä Liikenneturvan palveluista. Sivuilla on myös tilastotietoja liikenneonnettomuuksista.
Näytä enemmän
Turvallisuuskomitea seuraa Suomen turvallisuusympäristön ja yhteiskunnan kehitystä. Se vastaa Yhteiskunnan turvallisuusstrategiasta, joka sovittaa yhteen valtion, kuntien, järjestöjen ja elinkeinoelämän varautumista eri turvallisuustilanteissa. Sivuilta löytyy mm. aihetta käsitteleviä julkaisuja, kuten Turvallinen Suomi -tietopaketti.
Näytä enemmän
Hätäkeskuksen 112 Suomi -mobiilisovelluksesta löytyvät ohjeet sovelluksen lataamisesta ja hätäilmoituksen tekemisestä mobiilissa.
Näytä enemmän
Varkauden palokunta sai alkunsa vuoden 1917 maaliskuussa, jolloin pidettiin Varkauden Tehtaan Palokunnan perustamiskokous. Verkkonäyttely kertoo palokunnan toiminnasta ja vaiheista sekä juhlavuoden tapahtumista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Pelastustoimen Youtube-kanavalla on ohjeita paloturvallisuudesta, yleisestä turvallisuudesta sekä opastusta ensiapuun ja sammutusvälineiden käyttöön.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Pelastusalan Keskusjärjestön tietopaketti paloturvallisuudesta kotitalouksille.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
SPEK:n opastusta pelastussuunnitteluun ja pelastussuunnitelman tekemiseen. Opastusta löytyy työpaikkojen ja asuinrakennusten pelastussuunnitelmien laatimiseksi sekä väestönsuojan käytössä ja huollossa. Sivustossa on myös toimintaohjeita hätätilanteita varten.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Pelastusalan keskusjärjestö antaa ohjeita häiriötilanteessa varautumiseen kotona. Häiriötilanteiksi lasketaan pitkittynyt sähkökatkos, tulipalo, tapaturma ja onnettomuus,
yhteiskunnan kohtaama lakko tai onnettomuus, liikenneyhteyksien katkeaminen, tavaroiden jakeluhäiriö, myrsky tai tulva. Sivulla neuvotaan, miten eri häiriötilanteissa tulee käyttäytyä ja mitä kotoa pitäisi löytyä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kolmen päivän kotivara -esitteessä neuvotaan, mitä ruokatarpeita on hyvä varata kotiin, joilla voisi pärjätä 72 tuntia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Marttakoulun käytännön ohjeet kotivaran kokoamiseksi.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
På sidan berättas om sjöräddningens uppgifter och ansvariga aktörer, sjöräddningssystemet.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Räddningsinstitutets information om yrkesutbildning och fortbildning för räddningsväsendet.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Viranomaisten ja järjestöjen laatima suositus kotitalouksille esimerkiksi pitkittyneen sähkökatkoksen tai muiden häiriötilanteiden varalle. Sivuilta löytyy Varautuminen kotona -esite sekä Kolmen päivän kotivara -esite sekä erilaisia tarkistuslistoja. Lisäksi on tietoa eri puolilla Suomea järjestettävistä 72 tuntia -koulutuksista.
Näytä enemmän
Miten varautua kyberhyökkäykseen? Mitä ruokakaapista pitäisi löytyä? Kannattaako kriisin varalta sijoittaa? Ylen artikkeliin on koottu asioita, jotka kannattaa käydä läpi poikkeustilanteiden varalta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Pelastustoimen kokoama varautumispaketti kodeille sisältää ohjeita häiriötilanteiden, myrskyn, sähkökatkon, suuronnettomuuden, vesivahingon varalta. Tietoa on myös yhteiskunnan riskiarvioista.
Näytä enemmän
Arjen säteily sisältää kaikille hyödyllistä tietoa säteilystä ja vaikutuksista arjessa. Siinä käsitellään luonnonsäteilyä, radonista työpaikoilla, kotona ja vapaa-ajan asunnoissa sekä UV-säteilystä, ja siitä aiheutuvia terveyshaittoja sekä suojautumista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tukesin ohjeita kynttilätuotteiden, sytyttimien ja tulitikkujen, kertakäyttögrillien, hormittomien takkojen ja lentävien lyhtyjen käyttöön.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän