13 osumaa haulle. Näytetään 1 - 13 tulosta.
Startis Svenskfinland är en sökportal med sökmotor och ämnesindex över finlandssvenska, finska, svenska och globala resurser i perspektiv på finlandssvenska informationsbehov.
Sivuston kieli: 
http://www.startis.fi

Näytä enemmän
Stöd- och inspirationsresurser för skolans arbete med källkritisk granskning, etik och moralfrågor vad gäller t.ex. upphovsrätt och Internet som läromedel. Det kan vara webbaserade resurser
Sivuston kieli: 
http://www.skolverket.se/skolutveckling/resurser-for-larande/kollakallan

Näytä enemmän
En mångsidig startsida för barn med bl.a. boktips, möjligheter till chat om böcker, tjänsten \Fråga barnbibliotekarien,\ länkar till böcker, litterära figurer, barnboksförfattare och dessutom ett omfattande länkbibliotek med övriga sidor för barn. Dessutom också länk- och boktips för vuxna som arbetar med barn.
Sivuston kieli: 
http://www.barnensbibliotek.se

Näytä enemmän
Ämnesindex över finlandssvenska, svenska och universiella webbresurser. Ämmnesområden med tyngdpunkt på vetenskapliga discipliner.
Sivuston kieli: 
https://www.abo.fi/student/biblankaramne

Näytä enemmän
Sidorna orienterar läsaren till en bredare kunskap om olika frågor som berör informationssökning. Materialet innehåller också en bred länksamling till centrala resurser inom ämnet informationssökning: sökmaskiner, index och specialsökningar.
http://www.biblioteken.fi/sv/informationssokning

Näytä enemmän
En nordisk portal, som behandlar ämnet informationskompetens. Portalet innhåller artiklar, nyheter, översikter, kurskalendern ovh en vem-är-vem-tjänst. Diskussionslistan öppnas senare.
Sivuston kieli: 
http://www.nordinfolit.org

Näytä enemmän
Webbplatsen innehåller länkar till uppslagsverk, språklexikon och kartor, tidningar, böcker och olika ämnesguider, till fakta om bokbransch och bibliotek, till skölitterära författare och deras verk.
Sivuston kieli: 
http://www.referensboken.com

Näytä enemmän
Länkbiblioteket Elki innehåller ett urval relevanta informationkällor inom områdena juridik, samhälle och riksdag. Länkarna är grupperade enligt ämne och land. Fritextsökning ingår
Sivuston kieli: 
http://www.eduskunta.fi/kirjasto/Elki/elkiswe.html

Näytä enemmän
Finna.fi ger tillgång till material i Finlands museer, bibliotek och arkiv. I Finna.fi hittar du allt tillgängligt material som de medverkande organisationerna erbjuder med samma sökning.
https://www.finna.fi/?lng=sv

Näytä enemmän
Korta filmer som guidar dig till ett källkritiskt tänkande med bl.a. tips för att bli mer sök- och källkritisk på nätet och information om vad som kännetecknar en trovärdig källa.
Sivuston kieli: 
https://biblioteket.stockholm.se/artikel/k%C3%A4llkritik-p%C3%A5-n%C3%A4tet

Näytä enemmän
Digiträning är en serie med över 30 tydliga tipsartiklar. Med hjälp av dem kan du träna upp dina vardagsfärdigheter när det gäller datorer, mobiltelefoner och att sköta ärenden digitalt. Här hittar du information om artikelserien, samt kortkommandon och Google-söktips som utskrivbara versioner.
Sivuston kieli: 
https://svenska.yle.fi/artikel/2018/01/24/digitraning-lar-dig-digitala-fardigheter-i-din-egen-takt

Näytä enemmän
Biblioteken.fi är ett instrument och forum för bibliotekens samarbete som på samma gång är ett användargränssnitt till alla bibliotekstjänster för alla webbanlitare.
Sivuston kieli: 
http://www.biblioteken.fi

Näytä enemmän