12 osumaa haulle. Näytetään 1 - 12 tulosta.
Ämnesindex över finlandssvenska, svenska och universiella webbresurser. Ämmnesområden med tyngdpunkt på vetenskapliga discipliner.
Sivuston kieli: 
https://www.abo.fi/student/biblankaramne

Näytä enemmän
Sidorna orienterar läsaren till en bredare kunskap om olika frågor som berör informationssökning. Materialet innehåller också en bred länksamling till centrala resurser inom ämnet informationssökning: sökmaskiner, index och specialsökningar.
http://www.biblioteken.fi/sv/informationssokning

Näytä enemmän
En nordisk portal, som behandlar ämnet informationskompetens. Portalet innhåller artiklar, nyheter, översikter, kurskalendern ovh en vem-är-vem-tjänst. Diskussionslistan öppnas senare.
Sivuston kieli: 
http://www.nordinfolit.org

Näytä enemmän
Länkbiblioteket Elki innehåller ett urval relevanta informationkällor inom områdena juridik, samhälle och riksdag. Länkarna är grupperade enligt ämne och land. Fritextsökning ingår
Sivuston kieli: 
http://www.eduskunta.fi/kirjasto/Elki/elkiswe.html

Näytä enemmän
Korta filmer som guidar dig till ett källkritiskt tänkande med bl.a. tips för att bli mer sök- och källkritisk på nätet och information om vad som kännetecknar en trovärdig källa.
Sivuston kieli: 
https://biblioteket.stockholm.se/artikel/k%C3%A4llkritik-p%C3%A5-n%C3%A4tet

Näytä enemmän
Digiträning är en serie med över 30 tydliga tipsartiklar. Med hjälp av dem kan du träna upp dina vardagsfärdigheter när det gäller datorer, mobiltelefoner och att sköta ärenden digitalt. Här hittar du information om artikelserien, samt kortkommandon och Google-söktips som utskrivbara versioner.
Sivuston kieli: 
https://svenska.yle.fi/artikel/2018/01/24/digitraning-lar-dig-digitala-fardigheter-i-din-egen-takt

Näytä enemmän
Biblioteken.fi är ett instrument och forum för bibliotekens samarbete som på samma gång är ett användargränssnitt till alla bibliotekstjänster för alla webbanlitare.
Sivuston kieli: 
http://www.biblioteken.fi

Näytä enemmän
På Barnens bibliotek hittar du mängder av lästips, temasidor, författarintervjuer, reportage, skrivtips, pyssel och tävlingar. Webbplatsen är anpassad för barn och unga men det finns en avdelning för bibliotek och vuxna
Sivuston kieli: 
http://www.barnensbibliotek.se

Näytä enemmän
Startis Svenskfinland är en sökportal med sökmotor och ämnesindex över finlandssvenska, finska, svenska och globala resurser i perspektiv på finlandssvenska informationsbehov.
Sivuston kieli: 
http://www.startis.fi

Näytä enemmän
Finna.fi ger tillgång till material i Finlands museer, bibliotek och arkiv. I Finna.fi hittar du allt tillgängligt material som de medverkande organisationerna erbjuder med samma sökning.
Sivuston kieli: 
https://www.finna.fi/?lng=sv

Näytä enemmän