9 osumaa haulle. Näytetään 1 - 9 tulosta.
Presentation av Alfabeta bokförlag och dess utgivning
Sivuston kieli: 
http://www.alfamedia.se

Näytä enemmän
En bibliografisk kartläggning av finländsk barn- och ungdomslitteratur, från Agricolas abc-bok (1543) till Topelius tid. Du kan söka bland närmare 2000 verk - t.ex. enligt författare, titel, utgivare eller illustratör. Bildbilaga ingår.
Sivuston kieli: 
http://www.nettiposti.com/sni/tk/Omslag.html

Näytä enemmän
Presentation av B. Wahlströms förlag och dess utgivning
Sivuston kieli: 
http://www.wahlstroms.se

Näytä enemmän
En mångsidig startsida för barn med bl.a. boktips, möjligheter till chat om böcker, tjänsten \Fråga barnbibliotekarien,\ länkar till böcker, litterära figurer, barnboksförfattare och dessutom ett omfattande länkbibliotek med övriga sidor för barn. Dessutom också länk- och boktips för vuxna som arbetar med barn.
Sivuston kieli: 
http://www.barnensbibliotek.se

Näytä enemmän
Svenska Barnboksakademins uppgift är att främja god svensk barn- och ungdomslitteratur samt att verka opinionsbildande. Akademin består, liksom Svenska akademin, av 18 ledamöter och ligger i Skärholmen, Stockholm. Sidorna presenterar författarna och verksamheten som bl.a. består av ett s.k. Eldsjälspris till personer som verkat för att främja läsning och barnböcker. På sidorna finns också motiveringar för läsning av barnböcker: \Sjutton själ för barnboken.\
Sivuston kieli: 
http://www.barnboksakademin.com

Näytä enemmän
Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet, SBI, är ett offentligt specialbibliotek och informationscentrum för barn- och ungdomslitteratur. På dess sidor finns information om institutets bibliotek med databasen Elsa, där man kan söka barnlitteratur, resp. forskning om barnlitteratur. Vidare finns uppgifter om institutets forskning, en lista över föreläsare i ämnet barnlitteratur, samt en lista över svenska och internationella barnlitteraturpris. Dessutom evenemangskalender, möjlighet att prenumerera på tidskriften Barnboken, samt kontaktuppgifter till personal och styrelse.
Sivuston kieli: 
http://www.sbi.kb.se

Näytä enemmän
Hyllad videoserie, där programledaren, 11-åriga Estrid, diskuterar böcker med sina vänner och intervjuar inbjudna barnboksförfattare och illustratörer. Som gäster ser vi t.ex. Linda Bondestam, Henrika Andersson och Annika Sandelin.
Sivuston kieli: 
https://www.forlaget.com/se-alla-avsnitt-av-estrids-bokklubb-har/

Näytä enemmän
Projektet "Den finlandssvenska läsambassadören" vill skapa en grund för en effektiv, synlig och långsiktig satsning på läsfrämjande verksamhet bland finlandssvenska barn och unga. Läsambassadör fr.o.m. 2014 är modersmålsläraren och barnboksförfattaren Katarina von Numers-Ekman. På sidan finns mängder av länkar till bl.a. forskning om läsning, metoder och idéer att använda sig av och boktips.
Sivuston kieli: 
http://www.lasambassadoren.fi/sve/om/denfinlandssvenskalasambassadoren/

Näytä enemmän