20 osumaa haulle. Näytetään 1 - 20 tulosta.
Presentation av Alfabeta bokförlag och dess utgivning
Sivuston kieli: 
http://www.alfamedia.se

Näytä enemmän
En bibliografisk kartläggning av finländsk barn- och ungdomslitteratur, från Agricolas abc-bok (1543) till Topelius tid. Du kan söka bland närmare 2000 verk - t.ex. enligt författare, titel, utgivare eller illustratör. Bildbilaga ingår.
Sivuston kieli: 
http://www.nettiposti.com/sni/tk/Omslag.html

Näytä enemmän
Presentation av det finlandssvenska bokförlaget Idun och dess utgivning.
Sivuston kieli: 
http://www.bokforlagetidun.net

Näytä enemmän
En mångsidig startsida för barn med bl.a. boktips, möjligheter till chat om böcker, tjänsten \Fråga barnbibliotekarien,\ länkar till böcker, litterära figurer, barnboksförfattare och dessutom ett omfattande länkbibliotek med övriga sidor för barn. Dessutom också länk- och boktips för vuxna som arbetar med barn.
Sivuston kieli: 
http://www.barnensbibliotek.se

Näytä enemmän
I nöjesparken Junibacken i Stockholm kan man bekanta sig med sagofigurer främst ur Astrid Lindgrens värld med också med andra svenska figurer. På sidorna presenteras parken, med attraktioner och utställningar, restaurang och bokhandel. Dessutom korta biografier av Astrid Lindgren, illustratören Marit Törnqvist och andra personer som haft betydelse för Junibackens tillkomst. På sidan ingår också datorspel för barn.
Sivuston kieli: 
http://www.junibacken.se

Näytä enemmän
Marjo & Pekka Kallio har sammanstält en finsk-svensk lista namn på populära seriehjältar och sagofigurer. Förteckningen har tidigare ingått i tidskriften Språkbruk, 4/1993.
Sivuston kieli: 
http://kaino.kotus.fi/www/ordlistor/sagoord.html

Näytä enemmän
Topeliussällskapet grundades 1998, med avsikt att vårda Z. Topelius minne och andliga arv. På hemsidan presenteras sällskapets verksamhet, Topelius liv, samt en del av Topelius texter.
Sivuston kieli: 
http://www.topeliusseura.fi/

Näytä enemmän
Boktips och recensioner av barnlitteratur. Boktips av förlag och författare, och recensioner skrivna av barn- och ungdomar.
Sivuston kieli: 
http://www.barnboken.nu

Näytä enemmän
På webbplatsen ger Svenska litteratursällskapet i Finland ut i en fritt tillgänglig textkritisk och kommenterad digital utgåva av Zacharias Topelius produktion. Utgåvan planeras omfatta tjugo delar av varierande omfång. Webbplatsen innehåller också bakgrundsmaterial om Topelius liv, och arbete som författare och övriga verksamhet. Också en bildbank ingår.
Sivuston kieli: 
http://www.topelius.fi

Näytä enemmän
Svenska Barnboksakademins uppgift är att främja god svensk barn- och ungdomslitteratur samt att verka opinionsbildande. Akademin består, liksom Svenska akademin, av 18 ledamöter och ligger i Skärholmen, Stockholm. Sidorna presenterar författarna och verksamheten som bl.a. består av ett s.k. Eldsjälspris till personer som verkat för att främja läsning och barnböcker. På sidorna finns också motiveringar för läsning av barnböcker: \Sjutton själ för barnboken.\
Sivuston kieli: 
http://www.barnboksakademin.com

Näytä enemmän
Barnmedieförlaget Gammafon presenterar sitt produktsortiment av skivor med barnmusik och sagor samt datorspel. Produkterna handlar ofta om kända gestalter inom svensk barnfiktion. Det finns möjlighet att testa en del av spelen och lyssna till en del av skivorna.
Sivuston kieli: 
http://www.gammafon.se

Näytä enemmän
Fontana Media Ab, tidigare Församlingsförbundets förlag, är ett kristet förlag, som verkar i nära kontakt med den evangelisk-lutherska kyrkan. På dess sidor finns kontaktuppgifter till förlaget och dess bokhandel (som förutom kristen litteratur även säljer bl.a. barnböcker, läroböcker m.m.), uppgifter om bokutgivningen och möjlighet att beställa böcker via internet. Förlaget ger även ut tidningen Kyrkpressen, som finns länkad.
Sivuston kieli: 
http://www.fontanamedia.fi/index.php?&vmcchk=1

Näytä enemmän
Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet, SBI, är ett offentligt specialbibliotek och informationscentrum för barn- och ungdomslitteratur. På dess sidor finns information om institutets bibliotek med databasen Elsa, där man kan söka barnlitteratur, resp. forskning om barnlitteratur. Vidare finns uppgifter om institutets forskning, en lista över föreläsare i ämnet barnlitteratur, samt en lista över svenska och internationella barnlitteraturpris. Dessutom evenemangskalender, möjlighet att prenumerera på tidskriften Barnboken, samt kontaktuppgifter till personal och styrelse.
Sivuston kieli: 
http://www.sbi.kb.se

Näytä enemmän
Linda Bondestam är en av de mest kända finlandssvenska barnboksillustratörerna.
Sivuston kieli: 
http://www.lindabondestam.com

Näytä enemmän
Serietidningen Bamses hemsida med fakta om Bamse, spel, pyssel, appar med mera.
Sivuston kieli: 
http://www.bamse.se

Näytä enemmän
Hyllad videoserie, där programledaren, 11-åriga Estrid, diskuterar böcker med sina vänner och intervjuar inbjudna barnboksförfattare och illustratörer. Som gäster ser vi t.ex. Linda Bondestam, Henrika Andersson och Annika Sandelin.
Sivuston kieli: 
https://www.forlaget.com/se-alla-avsnitt-av-estrids-bokklubb-har/

Näytä enemmän
Projektet "Den finlandssvenska läsambassadören" vill skapa en grund för en effektiv, synlig och långsiktig satsning på läsfrämjande verksamhet bland finlandssvenska barn och unga. Läsambassadör fr.o.m. 2014 är modersmålsläraren och barnboksförfattaren Katarina von Numers-Ekman. På sidan finns mängder av länkar till bl.a. forskning om läsning, metoder och idéer att använda sig av och boktips.
Sivuston kieli: 
http://www.lasambassadoren.fi/sve/om/denfinlandssvenskalasambassadoren/

Näytä enemmän
Lästa sagor för barn i åldern 3-8 år från Sveriges radios P4.
Sivuston kieli: 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2998&artikel=6144419

Näytä enemmän
Sagor av Zacharias Topelius i PDF-format. Berättelserna har förkortats och gjorts mera läsvänliga. I de flesta fallen är det bibliotekspersonalen vid Nykarleby stadsbiblioteks som bearbetat sagorna.
Sivuston kieli: 
https://www.fredrikabiblioteken.fi/sv/article/zacharias-topelius

Näytä enemmän