20 osumaa haulle. Näytetään 1 - 20 tulosta.
Sivustolla julkaistaan Kansallisgallerian kokoelmista Hugo Simbergin ottamien valokuvien negatiiveja, Simbergin lähettämiä kirjeitä, luonnoksia sekä aineistojen luettelointitietoja.
Sivuston kieli: 
http://www.lahteilla.fi/simberg/#fi/info/1030/0

Näytä enemmän
Kirjahistoria-kokoelma sisältää Ruotsin ajan Fennica-kirjallisuuden monografia-aineiston lähes kokonaisuudessaan, kirjahistoriaan ja sen tutkimukseen liittyviä painatteita sekä kasvatukseen ja lastenkirjallisuuteen liittyvää aineistoa 1600-luvulta alkaen. Mukana on muun muassa oppikirjoja, aapisia, kirjakauppaluetteloita ja kirjastoluetteloita.
Sivuston kieli: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=61

Näytä enemmän
Esineitä ja piirustuksia Designmuseon kokoelmista, kuten Ab Iris Oy:n ja Arabian keramiikkaa, luonnoksia ryijyistä ja muista tekstiileistä sekä Louis Sparren huonekalupiirustuksia.
Sivuston kieli: 
https://www.finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=building%3A%220%2Fdesignmuseo%2F%22

Näytä enemmän
Gallen-Kallelan museo on julkaissut valokuvia Akseli Gallen-Kallelan kokoelmasta. Kuvat on julkaistu lisenssillä, joka sallii niiden vapaan käytön ja muokkaamisen. Kuvien lähteenä on mainittava Gallen-Kallelan museo.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/gallen-kallelanmuseo

Näytä enemmän
Kansallisgalleria on julkaissut Flickrissä taiteilija Hugo Simbergin ottamia valokuvia vuosilta 1891–1917. Kuvia voi käyttää vapaasti, mutta lähde on mainittava.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/finnishnationalgallery/sets/72157649370205747/

Näytä enemmän
Museoviraston kuvakokoelmien vapaasti käytettäviä kuvia historian, kansatieteen, suomalais-ugrilaisen, rakennushistorian ja Suomen merimuseon kokoelmista. Useimmat kuvista ovat käytettävissä CC BY -lisenssillä eli uudelleen julkaistaessa on kuvaaja ja kuvalähde mainittava.
Sivuston kieli: 
https://museovirasto.finna.fi/

Näytä enemmän
Finnassa voi tutustua Akseli Gallen-Kallelan maalauksiin. Museon kokoelmista on esillä yli sata teosta korkearesoluutioisina kuvina.
Sivuston kieli: 
https://gallenkallelanmuseo.finna.fi/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Ruotsin Kansallismuseon toimintaan ja kokoelmiin, joihin kuuluu noin 700 000 esinettä 1500-luvulta nykyaikaan: maalauksia, veistoksia, taidekäsitöitä, piirustuksia jne.
https://www.nationalmuseum.se/

Näytä enemmän
Postin ja viestinnän historiaan voi tutustua Finnassa, josta löytyy Postimuseon kokoelmissa olevia esineitä, karttoja ja valokuvia. Mukana on mm. postinkäsittelyn työvälineitä, postinkantajien varusteita, opastekilpiä, ajoneuvojen valokuvia ja postinkuljetuslinjoja kuvaavia karttoja.
Sivuston kieli: 
https://www.finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=%7Ebuilding%3A%220%2FPostimuseo%2F%22&type=AllField...

Näytä enemmän
Valokuvataiteen museo on julkaissut Flickr-palvelussa valokuvia, joita kaikki voivat vapaasti käyttää. Kuvat on lisensioitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Valokuvaajan nimi on mainittava aina kuvan yhteydessä, mutta muita rajoituksia kuvien käytölle ei ole.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/valokuvataiteenmuseo

Näytä enemmän
Vaasan tiedekirjaston sivuilla kerrotaan, mitä korkeakoulu- ja yliopistokirjastoja ja sidosryhmiä se erityisesti muidenkin tietoa etsivien lisäksi palvelee.
Sivuston kieli: 
https://www.tritonia.fi

Näytä enemmän
MuseoSuomessa voi etsiä Suomen museoiden kokoelmien esineistöä sekä kuvauksia kokoemista ja esineistä. Haun voi tehdä useammasta eri näkökulmasta näkymähaun, käsitehaun tai semanttisen samoilun avulla.
Sivuston kieli: 
http://www.museosuomi.fi

Näytä enemmän
Europeana.eu -palveluun on koottu eurooppalaisten museoiden, gallerioiden, arkistojen, kirjastojen ja audiovisuaalisten kokoelmien aineistoja digitaalisessa muodossa. Europeana tarjoaa hyödynnettäväksi miljoonien eurooppalaisten kulttuurikohteiden tiedot. Mukana on maalauksia, valokuvia, esineitä, kirjoja, sanomalehtiä, päiväkirjoja, asiakirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Portaalista voi hakea myös suomalaista kulttuuriperintöaineistoa, muun muassa äänitteitä, museoesineitä, taidekuvia, vanhoja sanomalehtiä, kirjeitä, luonnontieteellistä aineistoa ja videoita eri kulttuurilaitoksista.
https://www.europeana.eu/fi

Näytä enemmän
Elämyksiä matkan varrelta esittelee 100 vuotta täyttävän Turun yliopiston kirjaston kokoelmia. Teemana on matkailu, ja tarjolla on mm. aikamatkoista, valtiovierailuista ja tutkimusmatkoista kertovia lukuvinkkejä.
Sivuston kieli: 
https://sites.utu.fi/libuniturku/verkkonayttelyt/kirjasto100-elamyksia-matkan-varrelta/

Näytä enemmän
Finnassa voi tutustua noin 1400 taideteokseen HAM Helsingin taidemuseon kokoelmista. Valmiit poiminnat esittelevät muun muassa Tennispalatsin näyttelyitä, Leonard ja Katarina Bäcksbackan lahjoituskokoelmaa sekä julkisen tilan taidetta ulkona katukuvassa, kaupungin kouluissa, kirjastoissa ja päiväkodeissa.
Sivuston kieli: 
https://ham.finna.fi/

Näytä enemmän
Kuvataideakatemian taidekokoelmaan kuuluu yli 300 teosta sekä satoja teoksia sisältävä taidegrafiikan kokoelma. Verkkopalvelussa teoksia on noin 80. Kokoelma koostuu pääosin Kuvataideakatemian opiskelijoiden töistä, jotka tarjoavat näkymän suomalaiseen taideopetukseen ja kuvataiteen historiaan 1800-luvulta nykypäivään.
Sivuston kieli: 
https://www.uniarts.fi/yleistieto/kuvataideakatemian-taidekokoelma/

Näytä enemmän
Tekijänoikeuden erikoiskirjaston ja Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen kirjaston yhteinen verkkokirjasto. Kokoelmassa on runsaasti suomalaista ja kansainvälistä tekijänoikeusaiheista kirjallisuutta, ja sitä täydennetään vähitellen Cuporen käsikirjaston aineistolla.
Sivuston kieli: 
https://cute.finna.fi

Näytä enemmän
Ainan kautta voi selata Varsinais-Suomen museoiden kokoelmia. Kokoelmien hallintaan ja hakuun kehitetystä Ainasta löytyy satojatuhansia erilaisia esineitä, valokuvia, arkistoaineistoja ja taidetta. Kaikille avoimessa käyttöliittymässä näkyy objektien ja aineistojen perustietoja. Ainaan tallennetaan myös museo-objekteihin liittyviä tietoja ja kuvia.
Sivuston kieli: 
https://museo.disec.fi/Yksa4/public/TMK/

Näytä enemmän