Tasa-arvo. Ihmisoikeudet
Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
8 osumaa haulle. Näytetään 1 - 8 tulosta.
Romanien asema Suomessa ennen ja nyt. Romanien järjestötoiminta. Neuvottelukunnan tehtävät ja yhteystiedot sekä mm. Suomen romanit -esite, jossa on tietoa romanien asemasta Suomessa: nykytilanne, historia, kieli ja kulttuuri, asuminen, lasten päivähoito ja koulunkäynti sekä työvoimakoulutus.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suomen Romanifoorumi on suomalaisten romanijärjestöjen keskusliitto. Sivuilla on tietoa Romanifoorumin toiminnasta, romanikentän tapahtumista ja romanikulttuurista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Romanit.fi -sivusto on tarkoitettu kaikille romaniasioista kiinnostuneille. Se tarjoaa tietoa romanien historiasta, tapakulttuurista ja nykypäivästä. Sivuilta löytyy myös opetusmateriaalia kouluille.
Näytä enemmän
Julkaisussa tarkastellaan vähemmistöjen historiaa niiden oman toiminnan kannalta. Artikkeleissa käsitellään sukupuolten välistä tasa-arvoa, vammaisuutta, saamelaisia, romaneja, sukupuolivähemmistöjä ja maahanmuuttajia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tutkimuksessa tarkastellaan Suomen romanien hyvinvointia, osallisuutta, terveyttä,
syrjintäkokemuksia, toiminta- ja työkykyä, elintapoja, elinoloja sekä palvelujen tarvetta ja käyttöä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suomen Romaniyhdistys edistää romaniväestön yhdenvertaisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia ja tarjoaa neuvontapalveluja romaneille ja viranomaisille. Sivuilla voi tutustua yhdistyksen toimintaan ja julkaisuihin. Siellä esitellään myös Suomen romanikielen tutkimusta ja kieliteknologiaa.
Näytä enemmän
IHRA on kansainvälinen organisaatio, joka jakaa tietoa romanien kohtaloista holokaustissa. Sen resurssiosasta löytyy julkaisuja, katsauksia, oppaita ja tietokantoja aiheesta. Aineistoa on myös kouluille.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Airi Markkasen ja Kaj Åbergin toimittamassa kirjassa tarkastellaan eri näkökulmista romanien elämää Suomessa. Antologian kirjoittajat ovat historioitsijoita, kielitieteilijöitä, antropologeja, kulttuurintutkijoita ja yhteiskuntatieteilijöitä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän