123 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Sivuilla esitetään tiiviissä muodossa Internetin synty ja kehitys 1960-luvulta vuoteen 1998. Myös monet aiheeseen liittyvät käsitteet kuten TCP/IP ja WWW selitetään.
Sivuston kieli: 
http://www.funet.fi/index/FUNET/history/internet/fi

Näytä enemmän
Keskiajan tutkimuksen seuran esittely sekä neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Glossae-lehden arkisto.
Sivuston kieli: 
http://www.glossa.fi

Näytä enemmän
Suomen Egyptologinen Seura - Egyptologiska Sällskapet i Finland ry (perustettu 1969) edistää muinaisen Egyptin tuntemusta ja tutkimusta Suomessa mm. järjestämällä kuukausittaisia kokouksia, yleisöesitelmiä, näyttelyitä ja matkoja sekä julkaisee tiedotuslehteä. Seura on Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan jäsen.
Sivuston kieli: 
http://www.egyptologinenseura.fi

Näytä enemmän
Uusi Aika -verkkonäyttely tarkastelee sotien jälkeistä ja 1950-luvun muotoilua. Esillä ovat ajankohdan keskeiset muotoilijat sekä useita vähemmän tunnettuja muotoilijoita, valmistajia ja tuotteita, yhteensä 1300 kohdetta. Näyttely perustuu Designmuseon esine-, kuva- ja arkistokokoelmiin.
Sivuston kieli: 
http://uusiaika.kokoelma.fi/index.aspx

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Inkerin historiaan ja kadonneiden suomalaiskylien asukkaisiin.
Sivuston kieli: 
http://www.inkeri.fi/virtuaali-inkeri/

Näytä enemmän
Täällä kerrotaan 14 paikallista tarinaa Varsinais-Suomesta ajalta jolloin Suomi itsenäistyi. Paikallismuseoiden kertomissa tarinoissa kuvataan, miten monet pienet tapahtumat ja tekijät yhdessä vaikuttivat maamme kehitykseen viime vuosisadan alkupuolella.
Sivuston kieli: 
http://www.varsinaissuomi1917.fi/

Näytä enemmän
Helsinki-aiheisia valokuvia Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista. Kuvia on mm. keväisestä kaupungista, raitiovaunuista ja lähiöiden lapsista. Mukana ovat myös Signe Branderin kuvat viime vuosisadan alusta sekä Simo Ristan ja Eeva Ristan kokoelma 1970-luvulta. Palvelussa voi selata museon luomia kuva-albumeita ja luoda omia. Valokuvat on julkaistu painokelpoisina. Kuvat on julkaistu CC BY 4.0 –lisenssillä: niitä voi käyttää vapaasti, mutta kuvan yhteydessä on mainittava kuvaajan nimi ja Helsingin kaupunginmuseo. Henkilökuvien kaupalliseen käyttöön liittyy rajoituksia.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinkikuvia.fi/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Suomenlinnan historian venäläiseen aikakauteen. Sveaborgiksi nimetty linnoitus siirtyi Venäjän keisarikunnalle vuonna 1908. Venäläinen aika linnoituksessa kesti vuoteen 1918 saakka. Näyttely kertoo mm. Viaporin sotilaallisesta merkityksestä, tekniikan kehityksestä, rakentamisen uudistuksista ja kasarmin arjesta.
http://suomenlinna.fi/krepostsveaborg/

Näytä enemmän
Täällä kerrotaan Suomen Pankin toiminnasta sisällissodan aikana sekä siitä, miten sota vaikutti Suomen rahatalouteen ja maksuvälineisiin.
Sivuston kieli: 
https://www.suomenpankki.fi/1918

Näytä enemmän
Porvoon museon verkkonäyttely kertoo elämästä itäisellä Uudellamaalla viimeisimmän jääkauden loppuvaiheista aina 1700-luvulle asti.
Sivuston kieli: 
https://porvoonmuseo.wordpress.com/

Näytä enemmän
Tietoja Helsingin, Hämeenlinnan, Kajaanin, Oulun, Porvoon, Rauman, Tampereen, Tornion (vuoteen 1788) ja Turun kaupunkien perukirjoissa ja huutokauppakamarien pöytäkirjoissa olevista kirjamaininnoista ja kirjojen omistajista ennen vuotta 1810.
Sivuston kieli: 
http://dbgw.finlit.fi/henrik/index.php

Näytä enemmän
Suomen Eduskunnan historia -tietopaketti sisältää tietoa Eduskunnan syntyvaiheista, säätyvaltiopäivien vakiintumisen ajasta, Eduskuntauudistuksesta vuonna 1906, Eduskunnasta autonomian aikana sekä Suomen itsenäisyyden aikana. Sivuilla on esitelty tietoa aikakausien poliittisista tapahtumista, ajankuvaa ja sanasto. Historiaan voi myös tutustua videoiden avulla.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/historia/Sivut/default.aspx

Näytä enemmän
Nuorten eduskunnan Demokratian polku -kokonaisuudessa kuvataan Suomen edustuksellisen kansanvallan kehittymistä Porvoon valtiopäivistä nykyaikaan lyhytelokuvilla.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/FI/NuortenEduskunta/demokratian-polku/Sivut/default.aspx

Näytä enemmän
Esineitä ja piirustuksia Designmuseon kokoelmista, kuten Ab Iris Oy:n ja Arabian keramiikkaa, luonnoksia ryijyistä ja muista tekstiileistä sekä Louis Sparren huonekalupiirustuksia.
Sivuston kieli: 
https://www.finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=building%3A%220%2Fdesignmuseo%2F%22

Näytä enemmän
Ruotsalaisen elokuvan arkisto sisältää uutisfilmejä, lyhyt-, dokumentti- ja mainoselokuvia sekä fiktiivisiä elokuvia. Joukossa on myös valistusfilmejä, tietoiskuja, vaalimainoksia ja amatöörikuvaajien tallentamia kuvia arkipäivästä. Sisältö on lajiteltu teemoittain, aakkoselliseen luetteloon ja jopa kartalle sijainnin mukaan.
Sivuston kieli: 
https://www.filmarkivet.se/

Näytä enemmän
Finna Streetissä voi hakea historiallisia kuvia ja paikkoja selaimen antamaan sijainnin avulla.
Sivuston kieli: 
https://www.finna.fi/Search/StreetSearch?go=1

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Pohjanmaan saaristossa 1900-luvun alussa eläneeseen fiktiiviseen Sjöbergin perheeseen: miten perhe eli ja minkälaista oli arki kotitilalla, koulussa sekä pitkillä ja vaarallisilla hylkeenpyyntimatkoilla. Skären-museo on julkaistu suomen ja ruotsin lisäksi englanniksi.
Sivuston kieli: 
https://skarenmuseum.fi/fi/

Näytä enemmän
Vin & Sprithistoriska Museetin sivuilla tietoa museon näyttelyistä ja muusta toiminnasta, alkoholijuomien historiaa sekä drinkkireseptejä. Täältä löytyy myös useita vihkoja juomalauluja, muun muassa Helan går löytyy vihkosta Snapsvisor året runt.
Sivuston kieli: 
https://spritmuseum.se/

Näytä enemmän
SKS on julkaissut kirjeet, jotka Ruotsissa ja Norjassa asuneet metsäsuomalaiset lähettivät suomen kielen lehtori, kirjailija ja suomalaisuusmies Carl Axel Gottlundille. Kirjeet sijoittuvat ajallisesti 1820-luvulta 1870-luvulle. Vajaan 250 kirjeen kokoelmasta suurin osa on suomenkielisiä, osa ruotsin- tai norjankielisiä.
Sivuston kieli: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/gottlund/index.html

Näytä enemmän
Museoviraston kuvakokoelmien vapaasti käytettäviä kuvia historian, kansatieteen, suomalais-ugrilaisen, rakennushistorian ja Suomen merimuseon kokoelmista. Useimmat kuvista ovat käytettävissä CC BY -lisenssillä eli uudelleen julkaistaessa on kuvaaja ja kuvalähde mainittava.
Sivuston kieli: 
https://museovirasto.finna.fi/

Näytä enemmän
Arkistoaineistoon perustuva oppimateriaali siitä, miten sota vaikuttaa yksityiseen ihmiseen ja koko yhteiskuntaan. Kirja tarjoaa välineitä lähdekriittiseen tarkasteluun. Se on suunnattu peruskoulun 7.−9. luokille ja lukioon. Kaksikielinen kirja sopii historian ja yhteiskuntaopin, äidinkielen sekä toisen kotimaisen kielen opetukseen.
Sivuston kieli: 
https://www.1918.finlit.fi/

Näytä enemmän
Rahamuseon näyttelyyn liittyvässä artikkelissa kerrotaan suomalaisten seteliväärennösten historiasta sekä siitä, miten euroaikana taistellaan väärennöksiä vastaan. Mukana on myös videokooste aiheesta.
Sivuston kieli: 
https://www.rahamuseo.fi/nayttelyt/aiemmat-nayttelyt/vaaraa-rahaa/

Näytä enemmän
Struven ketju on kolmiomittausketju, jolla selvitettiin maapallon kokoa ja muotoa 1800-luvulla. Sivuilla on tietoa sen historiasta, kolmiomittaustekniikasta sekä Suomessa sijaitsevista mittauspisteistä. Struven ketju on yksi Unescon maailmanperintökohteista.
Sivuston kieli: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/struvenketju

Näytä enemmän
Kansalliskirjaston kokoelmassa on luettavissa digitoituina Suomea koskevaa tai suomalaisten kirjoittamaa maantiedettä ja matkailua käsittelevää kirjallisuutta 1600-luvulta 1900-luvun alkuun. Valikoimassa on muun muassa maantieteen oppikirjoja, matkaoppaita ja matkakirjoja.
Sivuston kieli: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=201

Näytä enemmän
Sairaanhoitajien ja kätilöiden vuosi tutustuttaa sairaanhoidon uranuurtajien työhön 1820-luvulta lähtien. HUSin museotoimikunnan tuottama näyttely oli esillä sairaaloissa vuosina 2020 ja 2021.
Sivuston kieli: 
https://www.hus.fi/tietoa-meista/historia/sairaanhoitajien-ja-katiloiden-vuosi

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Ruotsin Kansallismuseon toimintaan ja kokoelmiin, joihin kuuluu noin 700 000 esinettä 1500-luvulta nykyaikaan: maalauksia, veistoksia, taidekäsitöitä, piirustuksia jne.
https://www.nationalmuseum.se/

Näytä enemmän
Nautica Fennica on suomalaista merihistoriaa, -arkeologiaa ja -etnologiaa käsittelevä vuosikirja, jota on julkaistu 1970-luvulta alkaen. Vuosikirjat tulevat luettaviksi Journal.fi-palveluun digitointihankkeen edetessä.
Sivuston kieli: 
https://journal.fi/nauticafennica/index

Näytä enemmän
Postin ja viestinnän historiaan voi tutustua Finnassa, josta löytyy Postimuseon kokoelmissa olevia esineitä, karttoja ja valokuvia. Mukana on mm. postinkäsittelyn työvälineitä, postinkantajien varusteita, opastekilpiä, ajoneuvojen valokuvia ja postinkuljetuslinjoja kuvaavia karttoja.
Sivuston kieli: 
https://www.finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=%7Ebuilding%3A%220%2FPostimuseo%2F%22&type=AllField...

Näytä enemmän
Ruotsin Valtionarkiston sivuilta löytyy opastusta ja reitti arkistojen materiaalien käyttöön, myös karttoja sekä ohjeita sukututkijalle.
Sivuston kieli: 
https://sok.riksarkivet.se/

Näytä enemmän
Kansalliskirjasto on julkaissut Suomea koskevia historiallisia karttoja 1500-luvulta 1900-luvun puoliväliin. Kartat havainnollistavat Suomen valtiollisen aseman ja sisäisen hallinnon historiaa, liikenneyhteyksien kehitystä ja asutuskeskuksien kasvua.
Sivuston kieli: 
https://www.doria.fi/handle/10024/78800

Näytä enemmän

Sivut