Info

Makupalat.fi on Suomen yleisten kirjastojen tuottama linkkihakemisto. Kokoelmaan on kerätty laadukkaita verkkosivuja tiedon tarvitsijoille. Aineistosta on suuri osa kotimaista, muunkielisen aineiston arvioinnissa käyttäjää auttavat suomenkieliset kuvaukset. Rajallisen aineistomäärän, valikoinnin, hyvien kuvailujen ja hakumahdollisuuksiensa ansiosta Makupalat.fi on helppokäyttöinen myös verkossa aloittelevalle lapselle, seniorille ja maahanmuuttajalle. Uusia linkkejä seuraamalla on helppo pysyä ajan tasalla siitä, millaisia tietosisältöjä maassa tuotetaan verkkoon. Uudet linkit voi tilata itselleen RSS:nä ja niitä voi seurata Twitterissä, https://twitter.com/Makupalat.

Makupalat.fi:n sisältöä voi selata aiheiden mukaan. Haussa on tarjolla monipuoliset hakumahdollisuudet. Hakulaatikko tarjoaa hakijalle vaihtoehtoja sitä mukaa, kun siihen kirjoittaa. Palvelussa on myös tarkka haku, jossa hakua voi rajata perinteisin keinoin (ohje löytyy tarkan haun ohesta). Hakutulokset voi lajitella relevanssin mukaan tai aakkosjärjestykseen. Hakua voi myös rajata oikean puolen valikossa näkyvien vaihtoehtojen, asiasanan, luokan, kielen tai julkaisijan mukaan.

Otamme mielellämme vastaan käyttäjien linkkiehdotuksia ja ilmoituksia rikkinäisistä linkeistä. Toimitus valitsee hakemistoon sopivan materiaalin. Ensisijainen valintakriteeri on linkin tietosisältö. Palvelusivustoja emme enää kerää hakemistoomme. Myös muu palaute ja kehittämisehdotukset ovat tervetulleita.

Makupalat.fi:tä ylläpidetään osana Kirjastot.fi -kokonaisuutta.

Makupalat.fi 2017, https://www.kirjastot.fi/uutiset/ajankohtaista/makupalat-fi-2017


Päivitetty 02/02/2018 12:01