Kokoelmat

Makupalat.fi-toimituksen kokoamia paketteja ajankohtaisista aiheista.

1918 kansalaissota

1918 - kansalaissota, sisällissota, vapaussota, veljessota...Suomen historian vaietuimpia vuosia, raakoja muistoja, joita tutkiessa voi ymmärtää halun ummistaa silmät, mutta vielä paremmin sen, miksi ne on avattava.

Presidentti

Miten valitaan Suomen presidentti ja millaiset valtaoikeudet presidentillä on?

Joulun taikaa

Joulu on tunnelmaa, joulu on ruokaa, joulu on yhdessäoloa ja hyvää tahtoa!

Suomi 100 vuotta

Suomi täyttää sata vuotta 6.12.2017. Itsenäisyyden kunniaksi on verkossakin kuhissut. Tähän pakettiin on koottu Suomen kunniaksi julkaistua näkökulmaa itsenäisyydestä sekä suomalaisuuden eri muodoista.

Apua väkivaltatilanteessa

Mistä apua, kun pelkäät? Uhka voi tulla kotoa, itsestä, muualta. Makupalat.fi-pakettiin on koottu tietoa ja paikkoja, joihin ottaa yhteyttä ja kysyä neuvoa.

Kirjasto

Kuka ei rakastaisi kirjastoa? Kirjasto tarjoaa turvaisan kodin tunnelman lisäksi ainutlaatuisen takeen tasa-arvolle lukuelämysten ja tiedon maailmassa.

Docventures Kansakunnan olohuone Suomalainen koti ja arki

Suomalaisessa olohuoneessa eletään arkielämää. Mitä kaikkea kuuluu suomalaiseen arkeen?

Docventures Food Evolution Ruoan tulevaisuus

Geenimuuntelu puhuttaa. Onko ruoka enää terveellistä, kuinka paljon ruoan tuotanto kuormittaa ympäristöä? Ravitsemus ja terve ruokavalio ovat hyvinvoinnin perusta.

Docventures Do not resist Aseet

Aseteollisuus ja sen tuotteet, ketkä ovat 100 suurinta tuottajaa, missä aseet liikkuvat. Siirtyykö aseilla kommunikointi lähemmäs arkea? Unohtuiko rauhanaate?

Docventures The Promise Väkivalta, nuori rakkaus ja oikeus

Väkivaltainen rikos, nuori rakkaus ja oikeuslaitos: nuorelle rakastuneelle voi sattua mitä vain. Vai onko niin, että kieroutunut mieli keksii verukkeita? Linkkivalikoimassa on tarjolla ohjeita väkivallan torjuntaan sekä omassa että muiden käytöksessä, neuvoja nuoruuden tunnevyöryn keskelle sekä sivuja rakkaudesta sekä oikeuslaitoksesta.

Sivut