Kokoelmat

Makupalat.fi-toimituksen kokoamia paketteja ajankohtaisista aiheista.

Apua väkivaltatilanteessa

Mistä apua, kun pelkäät? Uhka voi tulla kotoa, itsestä, muualta. Makupalat.fi-pakettiin on koottu tietoa ja paikkoja, joihin ottaa yhteyttä ja kysyä neuvoa.

Kirjasto

Kuka ei rakastaisi kirjastoa? Kirjasto tarjoaa turvaisan kodin tunnelman lisäksi ainutlaatuisen takeen tasa-arvolle lukuelämysten ja tiedon maailmassa.

Docventures Kansakunnan olohuone Suomalainen koti ja arki

Suomalaisessa olohuoneessa eletään arkielämää. Mitä kaikkea kuuluu suomalaiseen arkeen?

Docventures Food Evolution Ruoan tulevaisuus

Geenimuuntelu puhuttaa. Onko ruoka enää terveellistä, kuinka paljon ruoan tuotanto kuormittaa ympäristöä? Ravitsemus ja terve ruokavalio ovat hyvinvoinnin perusta.

Docventures Do not resist Aseet

Aseteollisuus ja sen tuotteet, ketkä ovat 100 suurinta tuottajaa, missä aseet liikkuvat. Siirtyykö aseilla kommunikointi lähemmäs arkea? Unohtuiko rauhanaate?

Docventures The Promise Väkivalta, nuori rakkaus ja oikeus

Väkivaltainen rikos, nuori rakkaus ja oikeuslaitos: nuorelle rakastuneelle voi sattua mitä vain. Vai onko niin, että kieroutunut mieli keksii verukkeita? Linkkivalikoimassa on tarjolla ohjeita väkivallan torjuntaan sekä omassa että muiden käytöksessä, neuvoja nuoruuden tunnevyöryn keskelle sekä sivuja rakkaudesta sekä oikeuslaitoksesta.

Docventures Kim Dotcom Piratismi ja tekijänoikeus

Onko Internetin maailmassa tekijänoikeuksia? Linkkikokoelmassa materiaalia piratismista ja tekijänoikeuksista.

Docventures Before the flood Ilmastonmuutos

Ilmastonmuutos tapahtuu nyt. Miten siihen suhtaudutaan, miten siihen pystyy vaikuttamaan? Linkeistä löytyy tietoa ilmastonmuutoksesta, mutta myös vinkkejä siitä, miten itse voi valinnoillaan vaikuttaa.

Koira

Koiranomistajan elämässä on iloisia hetkiä lemmikin kanssa, lenkkiä lenkin perään, mutta myös suuri annos vastuuta. Makupalat-linkeistä löytyy ohjeita koiran hankintaan, koiran viestien tulkintaan sekä tietoa koirien ammateista.

Docventures La Cicciolina Populismi

Miten pitkälle populismin voi viedä? Docventures tutkii aihetta paneutumalla La Cicciolinaan, poliitikan pornotähteen. Makupalat-linkkien materiaalista voi tutkia, mitä populismin nousu kuvastaa, miten se ilmenee nyky-yhteiskunnassamme ja miten häilyvät ovat populismin rajat.

Sivut