Kokoelmat

Makupalat.fi-toimituksen kokoamia paketteja ajankohtaisista aiheista.

Koira

Koiranomistajan elämässä on iloisia hetkiä lemmikin kanssa, lenkkiä lenkin perään, mutta myös suuri annos vastuuta. Makupalat-linkeistä löytyy ohjeita koiran hankintaan, koiran viestien tulkintaan sekä tietoa koirien ammateista.

Docventures La Cicciolina Populismi

Miten pitkälle populismin voi viedä? Docventures tutkii aihetta paneutumalla La Cicciolinaan, poliitikan pornotähteen. Makupalat-linkkien materiaalista voi tutkia, mitä populismin nousu kuvastaa, miten se ilmenee nyky-yhteiskunnassamme ja miten häilyvät ovat populismin rajat.

Elämäkerrat ja kirjoittaminen

Suomalaisia elämäkertoja ja kirjoittamisesta ammattina sekä harrastuksena.

Docventures Lo and behold Tietoyhteiskunta

Werner Herzogin dokumentti analysoi tietoyhteiskunnan unelmakuvaa, lupauksia ja todellisuutta. Linkkivinkkeihin on koottu tietoyhteiskunnan kriittistä analyysiä menneiltä ajoilta, historiaa tietoyhteiskuntakäsitteen taustalla, sekä teknologian toimijoita ja edistäjiä. Digitalisaatio ja tekoäly ihmisen elämässä ja työelämässä sekä tämän kehityksen luottavaiset tulevaisuuden kuvat ovat myös mukana kokoelmassa.

Digiopastusta

Opastusta ja neuvontaa verkon käytössä ja välineiden käytössä tarvitsee moni. Aktiivisesta vertaistukea ja oppimista ovat edistäneet ikääntyneiden tukiryhmät ja kirjastot.

Kirjan kauneutta

Kirja voi olla taideteos monella tavalla. Kirjan historia on kauniin esineen voittokulkua.

Kotiseutu

Mikä on kotiseudun merkitys nykyihmiselle? Mistä kotiseudun historia koostuu ja missä kaikkialla näet historiaasi?

Dekkareita

Miss Marple, Hercule Poirot, Vares, Wallander...Dekkarit vievät mukanaan! Jos olet jo mielestäsi lukenut kaikki tunnetuimmat, etsiskele näistä lähteistä lisää jännityskirjallisuutta.

Nykyajan sankareita

Millaista voi sankaruus nykyaikana olla? Sankari voi olla se, joka selviää arkipäivästä tai se, joka antaa aikaansa muille, jotta he selviäisivät elämässään.

Tulevaisuus

Miltä tulevaisuus näyttää? Tulevaisuutta yritetään ennustaa ja tutkia. Tahoja ja keinoja on monia.

Sivut