Kokoelmat

Makupalat.fi-toimituksen kokoamia paketteja ajankohtaisista aiheista.

Joulu on tunnelmaa, joulu on ruokaa, joulu on yhdessäoloa ja hyvää tahtoa!
Työssä kuluu valtaosa aikuisväestön arjesta. Vai kuluuko?
Kirjallisuus viehättää, sivistää ja rentouttaa. Lukemisharrastus on monipuolinen harrastus. Tässä paketissa on vinkkiä siitä, mistä inspiraatiota voi hakea ja mistä saa tietoa kirjallisuudesta.
Miten sopeutua uuteen kulttuuriin?
Tulevaisuudessa julkisilta palveluilta vaaditaan saavutettavuutta. Myös muille verkkosivuille on saavutettavuuskriteerien täyttäminen hyväksi. Ohjeita ja työkaluja saavutettavuuden testaamiseen ja luomiseen löytyy.
Ihminen sodan jaloissa: kokemuksia ja kohtaloita Suomessa kansalaissodan ja toisen maailmansodan ajalta.
Nuoret kohtaavat monia uusia asioita: keho muuttuu, ympäristö alkaa odottaa uusia taitoja ja ymmärrystä. Mitä on seksuaalisuus, missä kulkevat rajat, mitä tapahtuu, kun koulu loppuu? Nuorten pakettiin on koottu tietoa uusista, hämmentävistä asioista, oppaita valintakysymyksissä, sivustoja, joissa voi pohtia omaa minuuttaan sekä paikkoja, joista etsiä tukea ja keskusteluseuraa.
1918 - kansalaissota, sisällissota, vapaussota, veljessota...Suomen historian vaietuimpia vuosia, raakoja muistoja, joita tutkiessa voi ymmärtää halun ummistaa silmät, mutta vielä paremmin sen, miksi ne on avattava.
Lapsen oikeudet ovat tärkeä asia, joista aikuisten täytyy pitää huolta.
Ympäristön tila huolettaa: ilmaston lämpeneminen on todellisuutta, meriin kertyy muovia. Tehdäänkö asialle mitään? Miten voisin itse vaikuttaa?

Sivut