57 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Kuvia ja tietoa 1800- ja 1900-luvun vaihteen molemmin puolin Euroopassa ja Amerikassa vaikuttaneista tyylisuunnista ja liikkeistä: Arts and Crafts Movement, art nouveau, Wiener Werkstätte, De Stijl, Bauhaus, art deco.
Sivuston kieli: 
http://www.artsmia.org/modernism

Näytä enemmän
Designmuseon verkkonäyttelyssä esitellään Oiva Toikan lasituotantoa yksityiskohtaisesti: lasisarjat, koriste-esineet, uniikit, linnut ja kuutiot omina kokonaisuuksinaan. Keramiikalla, lavastuksilla, painokankailla ja muovilla on omat osionsa, jotka sisältävät lyhyet, kuvitetut historiikit.
Sivuston kieli: 
http://toikka.kokoelma.fi

Näytä enemmän
Uusi Aika -verkkonäyttely tarkastelee sotien jälkeistä ja 1950-luvun muotoilua. Esillä ovat ajankohdan keskeiset muotoilijat sekä useita vähemmän tunnettuja muotoilijoita, valmistajia ja tuotteita, yhteensä 1300 kohdetta. Näyttely perustuu Designmuseon esine-, kuva- ja arkistokokoelmiin.
Sivuston kieli: 
http://uusiaika.kokoelma.fi/index.aspx

Näytä enemmän
Designmuseon esine- ja kuvakokoelmiin pohjautuvassa verkkonäyttelyssä voi tutustua Kaj Franckin tuotantoon ja taustaan. Näyttelyyn on koottu sarjatuotantoa, prototyyppejä ja uniikkeja taide-esineitä.
http://franck.kokoelma.fi/

Näytä enemmän
Marimekko-verkkonäyttelyssä voi tutustua Marimekon historiaan, suunnittelijoihin ja tuotteisiin. Verkkonäyttely pohjautuu Designmuseon esine- ja kuvakokoelmiin.
Sivuston kieli: 
http://marimekko.kokoelma.fi/

Näytä enemmän
Maritekstiilit Salossa esittelee poimintoja keräilijä Leena Vihervaaran Salon kaupungille lahjoittamasta Marimekko-kokoelmasta. Kokoelma sisältää lähes 2000 esinettä, joista suurin osa on asuja ja kankaita.
Sivuston kieli: 
http://maritekstiilit.blogspot.fi/

Näytä enemmän
Täällä esitellään teollisen muotoilun tekijöitä ja muotoilijan työtä. Jokaiselta muotoilijalta on valittu näyttelyyn neljä tuotetta tai tuoteperhettä, jotka ovat olleet merkittäviä heidän urallaan.
Sivuston kieli: 
http://www.elka.fi/verkkonayttelyt/teolliset-muotoilijat/

Näytä enemmän
Artsy on verkkopalvelu taiteesta kiinnostuneille. Se kokoaa yhteen taitelijat, taidemuseot, galleriat ja taidekaupan. Artsy sisältää kuvia, artikkeleja ja oppimateriaaleja. Sivustolla voi tutustua niin nykytaiteeseen kuin taidehistorian merkkiteoksiinkin.
Sivuston kieli: 
https://www.artsy.net/

Näytä enemmän
Guggenheimin museon kokoelmassa on modernia taidetta. Sivuilta löytyy runsaasti kuvia taideteoksista sekä museosta ja tietoa taiteilijoista.
Sivuston kieli: 
https://www.guggenheim.org/

Näytä enemmän
Matkailureitti esittelee Alvar Aallon arkkitehtuurikohteita ympäri Suomen aina pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle asti. Arkkitehtuurin ohella reitille on koottu matkailupalveluja, kuten ravintoloita, majoituspaikkoja ja museoita.
Sivuston kieli: 
https://visit.alvaraalto.fi/

Näytä enemmän
Esineitä ja piirustuksia Designmuseon kokoelmista, kuten Ab Iris Oy:n ja Arabian keramiikkaa, luonnoksia ryijyistä ja muista tekstiileistä sekä Louis Sparren huonekalupiirustuksia.
Sivuston kieli: 
https://www.finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=building%3A%220%2Fdesignmuseo%2F%22

Näytä enemmän
Sivusto on suunniteltu oheismateriaaliksi tekstiilisuunnittelun opintoihin yliopistotasolla. Kuvataiteita, visuaalista viestintää ja suunnittelua käsittelevää materiaalia on mukana erittäin monipuolisesti alkaen graafisen esityksen peruselementtien selvityksestä eri aikakausien muotivirtausten esittelyyn.
Sivuston kieli: 
http://char.txa.cornell.edu

Näytä enemmän
Eric O. W. Ehrström (1881–1934) suunnitteli mm. solkia, rintakoruja, hiuskoruja, kaulakoruja ja rintaneuloja. Verkkonäyttely sisältää 190 kuvaa taiteilijan koruista ja korusuunnitelmista, jotka kuuluvat Serlachius-museoiden kokoelmiin. Kuvien yhteydessä on lomake, jolla museo kerää lisätietoa aineistosta.
Sivuston kieli: 
https://serlachius.fi/nayttelyt/serlachius-museoiden-verkkojulkaisut/korulipas/

Näytä enemmän
Designmuseon kokoelmiin perustuvassa verkkonäyttelyssä voi tutustua Arabian tehtaan historiaan, tuotteisiin ja valmistus- ja koristelutekniikoihin. Tietoa esineistä voi hakea leiman, koristelun ja suunnittelijan mukaan.
Sivuston kieli: 
http://arabia.kokoelma.fi

Näytä enemmän
Verkkonäyttely esittelee pääosin Lohjan Museon kokoelmiin kuuluvaa Arabian tuotantoa 1800-luvun lopulta 1970-luvulle. Sivuilla on tietoa myös taiteilijoista, joiden suunnittelemia malleja tai koristeita on esillä näyttelyssä.
Sivuston kieli: 
https://www.lohja.fi/vapaa-aika-liikunta/lohjan-museo/nayttelyt/verkkonayttely-arabiaa-astioiden-aat...

Näytä enemmän
Taidehistorian tutkimus- ja museoaineistoa taiteen eri lajien aloilta. Kokonaisuudesta löytyy valokuvia, artikkeleita, e-kirjoja ja lehtiä.
Sivuston kieli: 
https://www.arthistoricum.net/en/

Näytä enemmän
Ruotsalaista keramiikkaa ja lasitaidetta, asioita ja niiden historiaa.
Sivuston kieli: 
http://www.rorstrand.se/

Näytä enemmän
IIttalan legendaarisia malleja ja uudempiakin. Esineitä kuvataan, samoin niiden syntyhistoriaa ja muotoilijan historiaa.
https://www.iittala.com/

Näytä enemmän
Finnish Design Infon sivuilla kerrotaan suomalaisesta muotoilusta, muotoilun monipuolisuudesta ja muotoilun vaikuttavuudesta. Sivuilla on esimerkkejä siitä, miten vastuullisuus, kestävä kehitys ja yhdenvertaisuus näkyvät muotoilussa.
Sivuston kieli: 
https://finnishdesigninfo.fi/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Ruotsin Kansallismuseon toimintaan ja kokoelmiin, joihin kuuluu noin 700 000 esinettä 1500-luvulta nykyaikaan: maalauksia, veistoksia, taidekäsitöitä, piirustuksia jne.
https://www.nationalmuseum.se/

Näytä enemmän
Aalto-yliopiston verkkokurssi kaikille muotoilusta kiinnostuneille. Kurssi tutustuttaa muotoilun perusteisiin ja esittelee nykymuotoilun neljä peruspilaria: kestävä kehitys, yhteistyö, innovointi ja johtaminen. Kurssi on kaikille avoin, mutta sen käyttö edellyttää rekisteröitymistä.
Sivuston kieli: 
https://designbits.aalto.fi/fi/

Näytä enemmän
Sivuilla on Aalto-yliopiston esittely sekä tietoa valmisteluista ja opiskelusta yliopistossa.
Sivuston kieli: 
https://www.aalto.fi/fi/

Näytä enemmän
Kuopion muotoiluakatemian sivuilla on tietoa koulutuksesta ja ammateista, joihin se tähtää, oppilaitoksen toiminnasta, palveluista ja kansainvälisestä yhteistyöstä.
Sivuston kieli: 
https://www.muotoiluakatemia.fi/

Näytä enemmän
Italialaisen sisustus/design/arkkitehtuuri-lehden nettiversio.
Sivuston kieli: 
https://www.abitare.it

Näytä enemmän
Designmuseon kotisivut sisältävät tietoa museon tulevista näyttelyistä. Sivuilta löytyy myös linkkejä muutaman jo loppuneen näyttelyn nettiversioon.
Sivuston kieli: 
https://www.designmuseum.fi/fi/

Näytä enemmän
My Modern Met julkaisee ja kokoaa modernia taidetta, valokuvataidetta, sekä innovaatioita arkkitehtuurin, suunnittelun ja muotoilun alalta.
Sivuston kieli: 
https://mymodernmet.com/

Näytä enemmän
Eurooppalaisia paikkakuntia, joissa huomattavaa jugend-arkkitehtuuria. Lyhyt esittely paikkakunnan jugendista, lista huomattavimmista arkkitehdeista, muotoilijoista ja taitelijoista. Mukana on myös Helsinki.
Sivuston kieli: 
https://www.artnouveau-net.eu/

Näytä enemmän

Sivut