55 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Tutkimuksen kohde: miten asiakkaat käyttävät kirjastotilaa, mitä he odottavat tilalta ja palveluilta, mistä he pitävät ja mistä eivät, ideoita palvelujen parantamiseen ja uusiin palvelukonsepteihin. Vastauksia saatiin yli 700. Tuloksena oli paljon mielenkiintoista tietoa kirjastokäyttäytymisestä. Käyttäjätutkimus vahvisti kirjaston henkilökunnan käsitystä kirjaston käytön muuttumisesta. Pikaisen lainaamisen ja asioinnin sijaan käyttäjät oleskelevat kirjastossa yhä kauemmin ja viettävät siellä vapaa-aikaansa lukien, opiskellen tai työskennellen, hoitaen asioita, tavaten ystäviään ja oleskellen.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjastot.fi/sites/default/files/content/Loppuraportti_K%C3%A4yts%C3%A4%20t%C3%A4%C3%A4l...

Näytä enemmän
Karjalan Tasavallan Kansalliskirjaston sivulla on sekä katsaus kirjaston historiaan että tietoa nykypäivästä: tietoa kirjaston henkilökunnasta, kokoelmista ja osastoista, kirjavaihdosta, tilastotietoa, linkki kirjaston näyttöluetteloon, joka sisältää myös karjalankielisen kirjallisuuden yhteisluettelon (\Carelica\) ja vepsänkielisen kirjallisuuden yhteisluettelon (\Vepsica\).
Sivuston kieli: 
http://fin.library.karelia.ru/

Näytä enemmän
Kirjaston kokoelmassa on pääasiassa raha- ja valuuttapolitiikkaa, pankkitoimintaa ja rahoitusmarkkinoiden toimintaa sekä yleisemmin rahataloutta käsittelevää kirjallisuutta.
Sivuston kieli: 
https://www.suomenpankki.fi/fi/suomen-pankki/yleisopalvelut/kirjasto/

Näytä enemmän
Ammattikorkeakoulujen kirjastoyhteistyökonsortion sivuilla on linkit Amkit-kirjastoihin. Lisäksi tietoa konsortiosta ja sen toiminnasta.
Sivuston kieli: 
http://www.amkit.fi/

Näytä enemmän
Kirjahistoria-kokoelma sisältää Ruotsin ajan Fennica-kirjallisuuden monografia-aineiston lähes kokonaisuudessaan, kirjahistoriaan ja sen tutkimukseen liittyviä painatteita sekä kasvatukseen ja lastenkirjallisuuteen liittyvää aineistoa 1600-luvulta alkaen. Mukana on muun muassa oppikirjoja, aapisia, kirjakauppaluetteloita ja kirjastoluetteloita.
Sivuston kieli: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=61

Näytä enemmän
Verkko-oppaissa esitellään tiedonlähteitä, annetaan vinkkejä tiedonhankintaan ja kerrotaan SKS:n kirjaston aineistoista ja palveluista. Oppaiden aiheina ovat tiedonhaun perusteet, folkloristiikka, kirjallisuudentutkimus sekä kotimainen kaunokirjallisuus. Osa oppaiden tiedonlähteistä on kaikille avoimia, osa käytettävissä SKS:n asiakasverkossa.
Sivuston kieli: 
https://finlit.libguides.com/etusivu

Näytä enemmän
Helsingin kaupunginkirjasto esittelee kiitetyn keskustakirjasto Oodin arkkitehtuuria ja sen ydinideoita kolmen kerroksen erillisissä maailmoissa.
Sivuston kieli: 
https://www.oodihelsinki.fi/mika-oodi/arkkitehtuuri/

Näytä enemmän
Eurooppalaisten kirjastojen mystery shopping -metodilla tehtyjä arviointeja. Toinen tekijöistä on suomalaisen kirjastomaailman merkkihenkilö, mm. Helsingin kaupunginkirjastoa johtanut Maija Berndtson.
Sivuston kieli: 
http://libraryranking.com/

Näytä enemmän
Yksittäisten kirjastojen, niiden toiminnan sekä arkkitehtuurin kuvauksia sisältävä palvelu.
Sivuston kieli: 
https://libraryplanet.net/

Näytä enemmän
RDA Steering Committee'n sivusto Rda-kuvailusta, sen työkaluista ja menetelmistä.
Sivuston kieli: 
http://www.rda-rsc.org/

Näytä enemmän
EBLIDA on eurooppalaisten kirjasto-, informaatio-, dokumentaatiojärjestöjen yhteinen riippumaton kattojärjestö. Sivuilta löytyy tietoa EBLIDAn toiminnasta, ajankohtaisista aiheista sekä strategiset suunnitelmat ja vuosikertomukset.
Sivuston kieli: 
http://www.eblida.org/

Näytä enemmän
Tieteellisten kirjastojen yhteistyöverkosto Euroopassa tiedottaa sivuillaan toiminnastaan, projekteistaan ja strategiastaan.
Sivuston kieli: 
https://libereurope.eu/

Näytä enemmän
Monikielinen kirjasto tarjoaa kaikkialla Suomessa mahdollisuuden lukea kirjallisuutta omalla kielellä. Kirjasto sijaitsee Helsingin kaupunginkirjastossa ja tarjoaa kirjoja Suomen yleisten kirjastojen käyttöön. Sivuilla esitellään kirjaston toimintaa sekä sen aineistojen tarjoamiseen liittyvää materiaalia.
https://www.kirjastot.fi/monikielinenkirjasto

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Suomen yleisten kirjastojen tilastoihin. Tilastoja voi tarkastella myös visualisointinäkymässä, jossa on nähtävillä kirjastojen avaintunnusluvut sekä niiden muutokset vuodesta 1999 lähtien.
Sivuston kieli: 
https://tilastot.kirjastot.fi/

Näytä enemmän
Discovering Literature kertoo Birtish Libraryn kokoelmissa olevista kirjoista kuvaten samalla aikaa, jolloin teokset ovat syntyneet. Digitoitujen aarteiden lisäksi tarjolla on artikkeleita, dokumentteja ja opettajien muistiinpanoja.
Sivuston kieli: 
https://www.bl.uk/discovering-literature

Näytä enemmän
Trove on palvelu, joka kokoaa yhteen Australian eri arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistoja: kirjoja, kuvia, vanhoja sanomalehtiä, karttoja, musiikkia jne. Monipuolisiin hakuominaisuuksiin voi tutustua videoiden avulla.
Sivuston kieli: 
https://trove.nla.gov.au/

Näytä enemmän
Digitaaliseen kirjastoon on koottu harvinaisia kirjoja, käsikirjoituksia, karttoja, filmejä ja valokuvia eri maista ja kulttuureista. Aineistoa voi selata esimerkiksi paikan, aikakauden ja aiheen mukaan. UNESCO:n ja usean eri kirjaston, arkiston ja muun instituution kanssa yhteistyönä tuotetun palvelun yhtenä tavoitteena on kulttuurienvälisen ymmärryksen lisääminen.
https://www.loc.gov/collections/world-digital-library/about-this-collection/

Näytä enemmän
Dublinissa sijaitseva taidemuseo ja kirjasto vaalii vanhoja käsikirjoituksia, miniatyyrimaalauksia, piirroksia, harvinaisia kirjoja ja koristetaidetta sekä idästä että lännestä. Sivuilla esitellään museon toiminta, näyttelyt ja kokoelmat tekstein ja kuvin.
Sivuston kieli: 
https://chesterbeatty.ie/

Näytä enemmän
British Library on julkaissut yli miljoona kuvaa Flickr-verkkopalvelussa. Kuvat on digitoitu 1600-1800 -luvuilla julkaistuista kirjoista ja ne ovat vapaasti käytettävissä ja muokattavissa.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/britishlibrary

Näytä enemmän
Kongressin kirjaston digitaaliset kokoelmat käsittävät monenlaatuista ja -muotoista materiaalia: musiikinhistoriaa, nuotteja, historiaa, kaunokirjallisuuden tutkimusta kulttuurihistoriaa kuvina, piirroksina, valokuvina alkuperäisistä lähteistä, äänitteinä.
Sivuston kieli: 
https://www.loc.gov/collections/

Näytä enemmän
European Library tarjoaa mahdollisuuden etsiä yhdestä paikasta eurooppalaisten kansalliskirjastojen aineistoa. Hakea voi sekä aineistotietokannoista että digitoitua materiaalia.
Sivuston kieli: 
https://www.theeuropeanlibrary.org/

Näytä enemmän
Librarybuildings.info esittelee eri puolilla Eurooppaa sijaitsevia kirjastorakennuksia, niiden arkkitehtuuria ja sisätiloja.
Sivuston kieli: 
https://librarybuildings.info/

Näytä enemmän
Kaliforniassa sijaitsevan kirjaston sivut sisältävät mm. Millerin tiiviin elämäkerran.
Sivuston kieli: 
https://henrymiller.org/

Näytä enemmän
Tanskan kuninkaallinen kirjasto on poiminut kokoelmistaan kiinnostavia näytteitä sivulleen. Pääsy löytyy myös kartta-, valokuva- ja printti- sekä sanomalehtikokoelmaan.
Sivuston kieli: 
https://www.kb.dk/en/inspiration

Näytä enemmän
Suomen kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu. Vastaus kysymykseen luvataan kolmen työpäivän kuluessa. Palvelu on kolmikielinen ja se sisältää arkiston, jossa on vastauksia palvelun perustamisesta, vuodesta 1999 lähtien.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjastot.fi/kysy

Näytä enemmän
Kirjastohakemistoon on koottu Suomen kirjastojen yhteystiedot, sijaintitiedot sekä palvelut.
Sivuston kieli: 
https://hakemisto.kirjastot.fi/

Näytä enemmän
Sivuilla on tietoa Kansalliskirjastosta ja sen kokoelmista, palveluista, näyttelyistä ja tapahtumista. Kirjasto- ja julkaisualalle tarkoitetut palvelut löytyvät erillisistä osioista.
Sivuston kieli: 
https://www.kansalliskirjasto.fi

Näytä enemmän

Sivut