19 osumaa haulle. Näytetään 1 - 19 tulosta.
Kuvia ja tekstejä museon muinaisen Lähi-idän kokoelmista: Egyptistä, Assyriasta, Persiasta ja Mesopotamiasta.
Sivuston kieli: 
https://oi.uchicago.edu/museum-exhibits

Näytä enemmän
Rooman ja Bysantin hallitsijat Augustuksesta Constantinus IX Pelagosukseen. Sivut sisältävät halitsijaluettelon, elämäkertatietoja keisareista, tärkeiden hallitsijadynastioiden sukupuita, luetttelon merkittävistä taisteluista sekä karttoja.
Sivuston kieli: 
http://www.roman-emperors.org

Näytä enemmän
History Guide sisältää laajan määrän artikkeleita Euroopan historiasta.
Sivuston kieli: 
http://www.historyguide.org/

Näytä enemmän
Katsaus Mesopotamian historiaan Gilgamešista Aleksanteri Suureen (2900 – 323 eKr.). Tekstin on kirjoittanut tohtorikoulutettava Aleksi Sahala (julkaissut mm. Johdatuksen sumerin kieleen).
Sivuston kieli: 
http://www.ling.helsinki.fi/~asahala/asahala_mesopotamian_historia.pdf

Näytä enemmän
Kuka oli Homeros vai oliko kukaan? British museumin blogissa käsitellään antiikin kirjallisuuden alkuvaihetta, dokumentaatiota sekä historiallisia ja nykynäkemyksiä siitä, kuka on kirjoittanut eepokset Iliaan ja Odysseian.
Sivuston kieli: 
https://blog.britishmuseum.org/who-was-homer/

Näytä enemmän
British museumin Troija-näyttelyn yhteydessä julkaistu blogiteksti Troijan sodan mytologiasta ja sen päähenkilöistä: Helenasta, Pariksesta, Menelaoksesta, Akhilleesta, Hektorista sekä Odysseuksesta ja hänen paluumatkastaan Troijasta Kreikkaan. Tekstin kuvituksena on kreikkalaista keramiikkataidetta antiikin ajalta sekä veistostaidetta ja reliefejä.
Sivuston kieli: 
https://blog.britishmuseum.org/the-myth-of-the-trojan-war/

Näytä enemmän
British Museumin julkaiseman muinaisen Persepoliin matkaopas kuvailee kaupungin nähtävyyksiä ja viihdykkeitä, ostoskatuja ja liikennettä, majoitusta, ruokailua, tapoja ja uskontoa.
Sivuston kieli: 
https://blog.britishmuseum.org/ancient-city-travel-guide-persepolis-500-bc/

Näytä enemmän
Ylen radiosarjassa sukelletaan vanhan ajan ja antiikin kadonneiden kaupunkien saloihin: Deir El Medina, Babylon, Thonis Herakleion, Assur, Petra ja Pompeji.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/audio/1-50383256

Näytä enemmän
Radiosarjassa esitellään muinaisen Assyrian yhteiskuntaa, elämää, tiedettä ja kulttuuria.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/audio/1-50521008

Näytä enemmän
Valokuvaaja Anthony Murphy on koonnut kuvia ja tietoja Irlannin muinaisista asuinpaikoista ja arkeologisista kohteista. Sivustolla on myös jumaltaruja, legendoja ja tietoa astrologisesta toiminnasta.
Sivuston kieli: 
https://mythicalireland.com/

Näytä enemmän
Bibracten alueen gallialaisen kaupungin museon sivustosta löytyy kuvia sekä kaupungin jäännöksistä sekä museon kokoelmista sekä tietoa alueen historiasta ja kaivaushistoriasta.
Sivuston kieli: 
https://www.bibracte.fr/en

Näytä enemmän
Digitaaliseen kirjastoon on koottu harvinaisia kirjoja, käsikirjoituksia, karttoja, filmejä ja valokuvia eri maista ja kulttuureista. Aineistoa voi selata esimerkiksi paikan, aikakauden ja aiheen mukaan. UNESCO:n ja usean eri kirjaston, arkiston ja muun instituution kanssa yhteistyönä tuotetun palvelun yhtenä tavoitteena on kulttuurienvälisen ymmärryksen lisääminen.
https://www.loc.gov/collections/world-digital-library/about-this-collection/

Näytä enemmän
Getty Research Institute on julkaissut verkkonäyttelyn, joka kertoo Syyriassa sijaitsevan Palmyran historiasta, arkeologiasta, muistomerkeistä ja taiteesta. Palmyran vaiheita ja merkitystä kuvataan myös esseessä sekä haastattelussa, joka tarjoaa henkilökohtaisen näkökulman tähän Unescon maailmanperintökohteeseen.
Sivuston kieli: 
https://www.getty.edu/research/exhibitions_events/exhibitions/palmyra/index.html

Näytä enemmän
Ancient Near East Today julkaisee antiikin historian tutkimusta Lähi-Idän seudulta.
Sivuston kieli: 
https://www.asor.org/anetoday

Näytä enemmän
Sivuilla kerrotaan Parthian historiasta, maantieteestä ja numismatiikasta. Sisältää myös linkkiluettelon aiheeseen liittyvistä sivuista.
Sivuston kieli: 
https://www.parthia.com

Näytä enemmän
Muinaisen Egyptin kieltä ja kirjoitusta esittelevä artikkeli. Julkaisussa kerrotaan kirjoituksesta, annetaan äänteitä ja useampia konsonantteja vastaavat hieroglyfit, semanttisen hieroglyfejä sekä kerrotaan nimistä ja faaraoiden kartusseista. Tekstissä kuvataan myös lyhyesti muinaisen egyptin kielen kielioppia.
Sivuston kieli: 
https://www.andrew.cmu.edu/course/98-030/writing.pdf

Näytä enemmän
Kirjallisuuden elektroninen kokotekstitietokanta. Sisältää sekä kaunokirjallisuutta että tietokirjallisuutta. Hakea voi kirjan tai kirjailijan nimellä sekä aihealueella.
Sivuston kieli: 
https://www.gutenberg.org/

Näytä enemmän
Khelidon on yhteisöblogi, jossa voi lukea antiikin ja nykyisyyden ilmiöiden kohtaamisista, sanoista, kielistä ja merkityksistä.
Sivuston kieli: 
http://khelidon.fi/

Näytä enemmän
Perseus käsittää laajan tietokannan historiatutkimukseen liittyvää materiaalia. Laajimmin on edustettuna klassillisen materiaalin osasto, joka sisältää antiikin kirjallisuutta kokotekstimuodossa, historiaa, arkeologiaa ja klassillisen kreikan sekä latinan kielten tutkimusta ja papyrustietokannan. Renessanssiosastoon on koottu materiaalia, joka käsittelee Englannin renessanssia. Lisäksi projektin sivuilla on osastot Lontoon historiaa ja Amerikan Keski-Lännen ja Kalifornian historiaa.
Sivuston kieli: 
http://www.perseus.tufts.edu

Näytä enemmän