20 osumaa haulle. Näytetään 1 - 20 tulosta.
Suomen kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu. Vastaus kysymykseen luvataan kolmen työpäivän kuluessa. Palvelu on kolmikielinen ja se sisältää arkiston, jossa on vastauksia palvelun perustamisesta, vuodesta 1999 lähtien.
Näytä enemmän
Musiikkikirjastot.fi esittelee musiikkikirjastojen vinkkejä ja verkkopalveluja. Sieltä löytyy tiedonhaun apuvälineitä, blogeja (Levyhyllyt, Musiikki kuuluu kaikille) ja uutisia. Sivustolla toimivassa Kysy musiikista -palvelussa voi esittää musiikkiaiheisia kysymyksiä, joihin vastaavat asiantuntijat.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Taideyliopiston tiedonhaun oppaissa neuvotaan kuvataiteen, musiikin, näyttelijäntaiteen, ohjauksen ja dramaturgian, tanssi- ja teatteripedagogiikan, tanssitaiteen, valo- ja äänisuunnittelun tiedonhaussa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tiedonhaun palapeli auttaa jäsentämään tiedon tarvetta ja etsimään tietoa sopivista paikoista sopivin tavoin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Eväitä opiskeluun -oppaaseen on koottu materiaalia lukiolaisen tiedonhankinnan ja -haun avuksi. Siinä neuvotaan tiedontarpeen jäsentämisestä eri lähteiden uskottavuuden arviointiin sekä lähteiden merkitsemiseen ja verkkotiedonhakuun. Materiaalissa on tehtäviä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tiedonhaun opastus sisältää vaiheittaisen ohjeistukset tiedontarpeen analysointiin, tiedonhaun suunnitteluun ja toteutukseen. Opastus sisältää myös vinkkejä erikoistietokannoista sekä kirjastojen tietopalvelun käytöstä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Helsingin yliopiston digitaitojen ohjauksen osana on julkaistu tiedonhankinnan ja tiedonhaun kokonaisuus. Se sisältää neuvoja tiedontarpeen analyysiin, tiedon etsimiseen sopivista kanavista ja sopivalla laajuudella, tiedonhaun suunnitteluun, toteuttamiseen ja tulosten arviointiin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Metropolian Ammattikorkeakoulun tiedonhaun pakopeli on suunniteltu tiedonhankinnan tueksi sosiaali- ja terveysalan opinnäytetyötä tekeville.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Pro gradu -tutkielmassa on vertailtu Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun ja kirjaston fyysisen tietopalvelun kysymyksiä. Siinä jaotellaan kysymystyyppejä ja analysoidaan sitä, mitä ihmiset kysyvät verkossa ja mitä paikan päällä kirjastossa. Tuloksista näkyy, etteivät kysymykset painotu samalla tavalla, joten kummallakin palvelumuodolla on oma roolinsa kirjaston tietopalvelussa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Eduskunnan kirjaston Youtube-kanavalla julkaistaan kirjaston koulutuksia tiedonlähteistä, aineistojen käytöstä, hakutavoista ja Eduskunnan työskentelystä ja sen mekanismeista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Digiopastus kokoaa yhteen paikkaan ohjeita ja oppaita kirjastojen digitaalisen opastuksen ohjaamisen tueksi. Siitä löytyy myös tiedonhaun opastusta ja lähteitä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tampereen yliopiston Tiedonhaun opas kuvaa tiedonhaun prosessia, ohjaa tedonhaun suunnittelussa, tiedonlähteiden valinnassa sekä tiedon luotettavuuden arvioinnissa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Perusteellinen opastus opiskelijalle digitaitoihin. Osa materiaalista kuvaa Helsingin yliopiston käyttöympäristöä, mutta tiedot järjestelmistä, niiden toiminnasta ovat yleismaailmallisia. Kokonaisuudesta löytyy myös tiedonhankinnasta opas sekä tietoturvaohjeistus.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Musiikintiedonhaku sisältää valikoituja tiedonlähteitä erilaisiin tiedontarpeisiin, niiden kuvausta ja käyttötapoja sekä esimerkkitiedonhakuja, joista voi tutkia, miten tiedonlähteitä voi käyttää hyväkseen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tampereen yliopiston kirjaston laatimassa oppaassa neuvotaan, miten tekoälyä voi käyttää hyväkseen tiedonhaussa. Opas käsittelee eri tiedonhaun osia: haun suunnittelua, käsitteiden valintaa ja esittelee käytettävissä olevia tekoälysovelluksia. Se on suunnattu korkeakouluopiskelijoille, mutta sisältää hyödyllistä tietoa myös muille aiheesta kiinnostuneille.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ylen artikkeli tarjoaa vinkkejä nettitiedonhakuun. Artikkelissa käydään läpi hyödyllisiä hakuoperaattoreita ja rajauksia, jotka auttavat löytämään etsimäsi tiedon entistä paremmin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Oulun yliopiston opas johdattaa tieteellisen tiedonhankinnan prosessin eri osasiin aiheen analysoinnista, hakukäsitteiden ja -tapojen valinnasta tiedonlähteiden arviointiin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Opas kaikille tiedonhakijoille tieteellisen tiedon etsimiseen. Oppaassa tutustutaan tiedonhakuprosessiin, tiedonhaun suunnitteluun ja tiedonlähteisiin. Oppaassa käsitellään hakuaihetta ja asiasanoja, hakutekniikkaa ja hakutapoja sekä lähteiden ja kirjallisuuden käyttöä. Mukana on tiedonhakuun ja kirjastoalaan liittyvä sanasto.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Jyväskylän yliopiston kirjaston toteuttama avoin tieteellisen tiedonhankinnan opas, jota voi käyttää itseopiskelumateriaalina tai kurssilla.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Verkko-oppaissa esitellään tiedonlähteitä, annetaan vinkkejä tiedonhankintaan ja kerrotaan SKS:n kirjaston aineistoista ja palveluista. Oppaiden aiheina ovat tiedonhaun perusteet, folkloristiikka, kirjallisuudentutkimus sekä kotimainen kaunokirjallisuus. Osa oppaiden tiedonlähteistä on kaikille avoimia, osa käytettävissä SKS:n asiakasverkossa.
Näytä enemmän