Vesiensuojelu
Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
18 osumaa haulle. Näytetään 1 - 18 tulosta.
Puhdas Itämeri -hankkeessa selostetaan, mistä Itämeren rehevöityminen johtuu ja miten jätevesien puhdistamisen tehostaminen vaikuttaisi meren tilaan. Myös rahaston säännöt ja kansalaiskeräykseen lahjoittamiseen tarvittavat tiedot kerrotaan.
Näytä enemmän
Itämeriportaalissa julkaistu Itämeri-sanakirja sisältää termejä, jotka liittyvät Itämeren olemukseen ja tilaan. Termien merkitykset on selitetty lyhyesti.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Vesien tila Suomessa sisältää tietoa Itämeren tilasta, sisävesien ekologisesta ja kemiallisesta tilasta, rehevöittävästä kuormituksesta, pienvesien tilasta sekä
pohjavesien tilasta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
WWF Suomi kertoo Suomen luonnon tilasta, sen suojelusta ja toiminnastaan,
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Näytä enemmän
BSAG on säätiö, joka kokoaa yhteen voimia Itämeren pelastamiseksi. Sivuilta löytyy tietoa muun muassa maatalouteen ja meriliikenteeseen liittyvistä projekteista.
Näytä enemmän
Sinilevätilanteen seuranta sekä artikkeleina että kartalla.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Itämeren ympäristön suojelukomissio muun muassa tiedottaa sivuillaan toiminnastaan ja julkaisee suosituksensa. Sivuilla on myös aineistoa esim. kasvavasta laivaliikenteestä ja meriympäristöstä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tietoa Itämeren fyysikaalis-kemiallisista ja biologisista ominaispiirteistä ja Itämeren suojelusta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Julkaisu tarjoaa tietoa merten roskaantumisesta, muoveista, mikromuoveista ja niihin liittyvistä haitallisista aineista. Merten roskaantumista käsitellään laajemmin globaalista näkökulmasta, mutta myös Itämeren tilanne huomioidaan.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Itämereen aiheutuu kuormitusta ravinnon tuotannosta, asumisen jätevesistä, energian kulutuksesta, liikkumisesta ja muusta kulutuksesta. Itämeri-laskurilla kuluttaja voi selvittää kulutustottumustensa vaikutuksia Itämereen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Julkaisussa on tietoa Suomen meriympäristön tilasta, mereen kohdistuvista paineista sekä yleisistä ympäristötavoitteista ja indikaattoreista, joilla tavoitteiden toteutumista seurataan
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Vaikuta vesiin -sivustolla voi seurata vesien- ja merenhoitosuunnitelmien toimien toteutumista. Sieltä selviää, miten etenevät esimerkiksi toimenpiteet, joilla pyritään vähentämään vedenalaista melua tai tehostamaan suojelua merellisillä suojelualueilla.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Itämeri.fi kokoaa yhteen useiden eri laitosten tuottamaa tietoa kaikille merestä kiinnostuneille. Palvelussa voi tutustua mm. Itämeren luontoon ja sen muutoksiin, merentutkimuksen osa-alueisiin ja tutkijoiden työhön. Meriaineistot.fi ja Merihavainnot.fi sisältävät avoimia paikkatieto- ja tutkimusaineistoja. Opi ja tutki –kokonaisuus tarjoaa tietoa ympäristökasvatuksen tueksi. Itämeri nyt –osiossa on reaaliaikaista tietoa meriveden korkeudesta, sinilevätilanteesta ja laivaliikenteestä. Sivustolla on vinkkejä myös matkailuun ja vapaa-ajanviettoon merellä. Kuvapankin valokuvat ovat vapaasti käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin.
Näytä enemmän
Ympäristöministeriön esittelee toimiaan luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämiseksi Suomessa, lajien ja luontotyyppien sekä jokien, järvien, pohjavesien ja Itämeren suojelemiseksi.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Verkkonäyttelyssä voi tutustua John Nurmisen Säätiön merikulttuuria esittelevään ympäristötyöhön, kartta- ja taidekokoelmaan sekä tarinoihin niiden takana. Näyttely on tarkoitettu kaikille merellisestä kulttuurista ja Itämeren pelastamisesta kiinnostuneille.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suomen ympäristökeskuksen yhteenveto Itämeren tilasta ja ihmisen vaikutuksesta mereen. Itämeren tila-arviossa meriluonnon monimuotoisuutta tarkastellaan merinisäkkäiden, lintujen, kalojen, planktonyhteisöjen, merenpohjan elinympäristöjen ja ravintoverkon kautta.
Näytä enemmän
Verkkopalvelusta löytyy perustiedot kaikista vähintään hehtaarin kokoisista järvistä ja rannikon merialueista Suomessa. Tarjolla on myös työkaluja, joilla voi esimerkiksi ylläpitää omaa havaintopaikkaa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän