Kirjan ja kirjapainotaidon historia

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
23 osumaa haulle. Näytetään 1 - 23 tulosta.
Duc de Berryn rukoushetkien kirjan kuvitukset ovat kirjataiteen historian kuuluisimmat. Tässä julkaisussa niiden yhteyteen on liitetty skottilaisia valistusajan tekstejä.
Sivuston kieli: 
https://oll.libertyfund.org/page/images-of-liberty-and-power-book-of-hours-duc-de-berry

Näytä enemmän
Museovirasto on julkaissut verkossa luettelon, jossa esitellään Museoviraston vanhan kirjallisuuden kokoelma. Kokoelmaan kuuluu noin 4000 ennen vuotta 1850 painettua kirjaa. Julkaisu tarjoaa tietoa myös vanhan kirjallisuuden kokoelman synnystä ja vaiheista.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/uploads/Arkisto-ja-kokoelmapalvelut/librirarietcari.pdf

Näytä enemmän
Kansalliskirjaston luomassa verkkoteoksessa seurataan kirjan historiaa 1400-luvulta 1700-luvulle. Teoksessa kuvataan kirjan historian kulkua erityisesti taideteoksena. Sivustoon on koottu tietoa näiltä vuosisadoilta kirjapainon historiasta, painokirjainten kehityksestä, kuvituksen ja dekoroinnin muutoksista sekä kirjan yhteiskunnallisesta olemuksesta.
Sivuston kieli: 
https://extra.kansalliskirjasto.fi/verkkonayttelyt/kiehtovakirja/

Näytä enemmän
Kansalliskirjaston aarteet sisältää digitoituja arvoteoksia. Mukana on Suomen vanhimpia kirjoja, karttoja, käsikirjoituksia ja muita teosharvinaisuuksia.
Sivuston kieli: 
https://www.doria.fi/handle/10024/27199

Näytä enemmän
Sivusto kertoo British Libraryssa olevista Gutenbergin Raamatuista - niiden historiasta, säilyttämisestä ja meneillään olevasta digitalisoinnista. Näytteitä paperi- ja papyrysversion eri kohdista haettavissa.
Sivuston kieli: 
https://www.bl.uk/treasures/gutenberg/homepage.html

Näytä enemmän
Kansalliskirjaston Fragmenta membranea -kokoelma sisältää osan keskiaikaisen Ruotsin valtakunnan itäosissa, Turun hiippakunnassa, laadittujen ja käytettyjen kirjojen jäänteistä. Fragmenta membranea -tietokanta sisältää yli 9000 digitoitua pergamenttilehteä, 900- ja 1000-lukujen taitteesta 1500-luvun puoliväliin.
Sivuston kieli: 
https://fragmenta.kansalliskirjasto.fi/

Näytä enemmän
British Library on julkaissut yli miljoona kuvaa Flickr-verkkopalvelussa. Kuvat on digitoitu 1600-1800 -luvuilla julkaistuista kirjoista ja ne ovat vapaasti käytettävissä ja muokattavissa.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/britishlibrary

Näytä enemmän
Münchenin digitointikeskus on tuonut verkkoon runsaan määrän alkuperäisaineistoa, käsikirjoituksia, kuvia, piirroksia, varhaisia painatteita, nuotteja, kirjoja sekä tutkimuskirjallisuutta.
Sivuston kieli: 
https://www.digitale-sammlungen.de/index.html?c=suchen&l=en

Näytä enemmän
Italian kirjastoissa säilytettävien käsikirjoitusten kuvaukset ja kuvia niistä. Käsikirjoituksia voi etsiä kirjoittajan, alkuperän ja kuvittajan mukaan.
Sivuston kieli: 
https://manus.iccu.sbn.it/web/manus

Näytä enemmän
Codex sinaiticus on 350-luvulta peräisin oleva Raamattu-käsikirjoitus. Sen teksti on kreikkaa ja se sisältää ensimmäisen kokonaisena säilyneen Uuden testamentin. Julkaisussa on kuva alkuperäisen koodeksin sivusta sekä transkriptio (kreikaksi). Käännös on toistaiseksi saatavilla vain osasta tekstiä.
Sivuston kieli: 
https://codexsinaiticus.org/en/

Näytä enemmän
Ruotsin kansalliskirjasto Kungliga biblioteket on julkaissut kuvia kokoelmiinsa kuuluvista vanhoista kartoista, käsikirjoituksista sekä harvinaisista kirjoista Flickrissä.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/25300312@N08/albums

Näytä enemmän
SKS:n julkaisema Suomen keskiajan ja 1500-luvun käsikirjoitusten digitaalinen kirjasto sisältää tekstejä hallinnon, juridiikan, liturgian, historian ja teologian aloilta. Palvelussa voi selata käsikirjoituksia korkealaatuisina kuvina sekä tutustua käsikirjoituksiin ja niiden historiaan kuvailutietojen avulla.
Sivuston kieli: 
https://www.codicesfennici.fi/

Näytä enemmän
25 kuvaa selityksineen Jyväskylän yliopiston kirjaston alkuperäisestä pergamenttimissalesta.
Sivuston kieli: 
https://kirjasto.jyu.fi/jyk/kokoelmat/missale/index.htm

Näytä enemmän
Kansalliskirjasto on digitoinut kaikki hallussaan olevat versiot vuonna 1488 painetusta Turun messukirjasta.
Sivuston kieli: 
https://www.doria.fi/handle/10024/67149

Näytä enemmän
Jyväskylän yliopiston Avoimen tiedon keskus on digitoinut Missale Aboensen, Turun hiippakuntaa varten toimitetun, vuonna 1488 painetun messukirjan. Sivustolla kerrotaan Missalen tulosta Suomeen sekä sen tiestä Jyväskylän yliopiston kirjastoon.
Sivuston kieli: 
https://missale.jyu.fi/

Näytä enemmän
Palvelussa ovat käytettävissä Italian kirjastojen luettelot ja erityisesti digitaaliset aineistot. Käsikirjoituksia, karttoja, inkunaabeleita, musiikkiaineistoja, myös digitoituja sarjajulkaisuja. Aineistoa voi selailla ja tutkia helposti, vaikka kielivalikosta löytyykin vain italia.
Sivuston kieli: 
https://www.internetculturale.it/

Näytä enemmän
Viktoriaanisen ajan kirjaa käsittelevä sivusto on jaettu tuotanto- ja julkaisuosaan. Tuotanto-osassa esitellään tuon ajan painoteknologiaa, kuvitustapoja ja kirjansidontaa. Julkaisuosassa kerrotaan romaanien, halpojen \keltaselkien\, viihdekirjallisuuden, lastenkirjojen ja aikakauslehtien julkaisemisesta 1800-luvun Englannissa.
Sivuston kieli: 
https://www.bl.uk/collections/early/victorian/intro.html

Näytä enemmän
Pukstaavin verkkosivuilla on tietoa museon näyttelyistä, tapahtumista ja palveluista. Esillä on myös verkkonäyttelyitä.
Sivuston kieli: 
https://www.pukstaavi.fi/

Näytä enemmän