Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asema yhteiskunnassa
Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
18 osumaa haulle. Näytetään 1 - 18 tulosta.
Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus Seta on valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö. Sivuilta löytyy ajankohtaista tietoa toiminnasta, ihmisoikeuksista, järjestön palveluista sekä sateenkaaritietoa.
Näytä enemmän
Ilgan kansainvälisellä homoseksuaalien, biseksuaalien, transseksuaalien ja interseksuaalien järjestön sivustolla kerrotaan vähemmistöjen asemasta yhteiskunnassa ja laissa eri maissa.
Näytä enemmän
Erilaisten sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajavan potilasyhdistys Trasek ry:n sivuilla on tietoa yhdistyksen toiminnasta sekä artikkeleita, tiedotteita, lakiasioita ja keskustelupalsta.
Näytä enemmän
Homo- ja lesbojärjestö Riksförbundet för sexuellt likaberättigande sivuilla uutisia, kysymys- ja vastauspalsta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivusto esittelee seksuaalisten vähemmistöjen historiaa maailmanlaajuisesti varhaishistoriasta nykypäivään. Sivuilla on satoja tekstejä ja artikkeleita, keskustelua ja kirja-arvioita sekä linkkejä aihetta sivuaville verkkosivuille.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tietopaketti tarjoaa apua sukupuolen moninaisuuden huomioimiseen ja syrjinnän ennaltaehkäisyyn. Julkaisu sisältää kehittämisehdotuksia sekä kuvaa syrjintätilanteissa toimimista ja syrjinnän ennaltaehkäisyä syrjityksi tulleen kannalta. Tietopaketti sisältää myös tarinoita sekä kysymyksiä ja vastauksia -osion.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Opas antaa opettajille konkreettisia välineitä siihen, miten ottaa sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus osaksi opetusta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
ISIOn sivustolla on omakohtaisia tarinoita ja tietoa intersukupuolisuudesta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus tarjoaa tietoa sukupuolesta,sen moninaisuudesta ja sukupuoli-identiteetistä, muunsukupuolisuudesta, intersukupuolisuudesta ja transsukupuolisuudesta. Keskuksella on tukipalveluja, vertaistukipalveluja, kursseja ja ryhmiä sekä opastus, mihin ottaa yhteyttä akuutissa kriisissä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sateenkaarihistorian sivuilta löytyvät suomalaisen sateenkaarihistorian aikajana, artikkeleita, blogitekstejä ja kirjallisuusvinkkejä. Tarjolla on myös luentoja ja esityksiä sekä työkaluja kirjastoille, arkistoille, museoille ja opettajille.
Näytä enemmän
Sanakirjan avulla voi tarkastella sateenkaarihistorian sanastoa ja kielenkäyttöä. Sanakirja on laadittu etsimällä Helsingin Sanomista sanoja ja ilmauksia, joita vuosina 1904–1939 on käytetty homoista, lesboista, transsukupuolisista ja intersukupuolisista ihmisistä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Opas tarjoaa tietoa siitä, miten tehdä kouluista sateenkaarilapsille ja -nuorille turvallisempia ja kehittää toimintakulttuuria sateenkaarisensitiiviseen suuntaan.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Esittelyssä SKS:n aineistoja, jotka valottavat sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen muuttunutta asemaa Suomessa. Mukana on teoksia tutuilta kirjailijoilta sekä Seuran tuottamia keruita.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Miten poliisi on suhtautunut homoseksuaalien kohtaamiin rikoksiin eri aikoina? Mihin tarvitaan sateenkaaripoliisien yhdistystä? Poliisimuseon verkkonäyttely vastaa muun muassa näihin kysymyksiin. Näyttelyssä kerrotaan homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin historiasta, lakimuutoksista sekä rikoksista, joita seksuaalivähemmistöihin kohdistuu. Lisäksi käsitellään poliisin koulutuksessa tapahtuneita muutoksia sekä poliisin ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasavertaisuutta edistävien järjestöjen välistä yhteistyötä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Eduskunnan kirjasto on koonnut translain uudistushankkeesta tietopaketin, joka sisältää lainvalmisteluaineistoa, eduskunta-asiakirjoja, kansainvälistä oikeusvertailua ja aiheeseen liittyvää kirjallisuutta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kokonaisvaltainen johdatus seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden historiaan Suomessa. Alun perin vuonna 2007 julkaistu teos liittyy Vantaan kaupunginmuseon silloiseen näyttelyyn.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Oppimateriaalin tavoitteena on edistää antirasistista ja sateenkaarimyönteistä toimintaa oppilaiden keskuudessa ja koulun arjessa. Materiaali on suunnattu opettajille yläkouluikäisten oppilaiden kanssa käytettäväksi.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suomen Queer-tutkimuksen Seuran toimittama tieteellinen verkkojulkaisu, jossa on julkaistu vuodesta 2006 alkaen queer-tutkimuksen alaan liittyvää monitieteistä tutkimusta.
Näytä enemmän