Viestintä. Mediakasvatus

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
7 osumaa haulle. Näytetään 1 - 7 tulosta.
Mediakasvatusseuran materiaalipaketti opetuksen tueksi. Mukana on kolme dokumenttielokuvaa, joissa vastataan mm. seuraaviin kysymyksiin: mitä ovat misinformaatio, disinformaatio ja valeuutiset, miten ne vaikuttavat meihin ja mitä vaaroja ne aiheuttavat demokraattisille yhteiskunnille.
Sivuston kieli: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/project-caverna/

Näytä enemmän
Open democracy tutkii yhteiskunnan rakenteita, voimasuhteita ja demokratian toteutumista maailmassa.
Sivuston kieli: 
https://www.opendemocracy.net/en/

Näytä enemmän
Verkkoviha-tutkimushankkeessa on tarkasteltu verkkovihan tuottajia ja levittäjiä sekä heidän toimintatapojaan ja motiivejaan. Lisäksi tuotettiin tietoa myös rangaistavan vihapuheen tekijöistä ja heidän verkostoistaan.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-383-298-5

Näytä enemmän
Julkaisussa on selvitetty, miten teknologinen kehitys on vaikuttanut mediympäristön ja digitaalisen vallan luonteeseen. Lisäksi pohditaan, mitä portinvartijuus tarkoittaa digitaalisella aikakaudella ja mitä se voisi parhaimmillaan yhteiskunnan kannalta olla.
Sivuston kieli: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/portinvartijuus-digitaalisella-aikakaudella/

Näytä enemmän
Nuorille suunnatussa oppaassa esitellään erilaisia vaikuttamisen ja osallistumisen tapoja ja paikkoja. Oppaassa käsitellään mm. kuluttajavalintoja, sosiaalista mediaa, opiskelijavaikuttamista, vapaaehtoistyötä, äänestämistä jne.
Sivuston kieli: 
https://www.nuortenoulu.fi/osallistu-ja-vaikuta/nain-voi-vaikuttaa/

Näytä enemmän
Uutismedian liiton julkaisema Media ja demokratia -sivusto tarjoaa tietoa, ideoita ja työkaluja yhteiskuntaopin opetukseen. Tavoitteena on oppilaiden informaatiolukutaidon, kriittisen ajattelun ja osallistumisen vahvistaminen. Sivustolla on neljä sisältöaluetta, joihin kuuluu video, diasarja, syventäviä tekstejä sekä yksilö- ja ryhmätehtäviä.
Sivuston kieli: 
https://www.mediajademokratia.fi/

Näytä enemmän