15 osumaa haulle. Näytetään 1 - 15 tulosta.
VandaMinnet är Vanda stadsbiblioteks och Vanda stadsmuseums biblioteks sökplats med Vandamaterial, bl.a. författare, konstnärer och byggnader etc. Sökplatsen omfattar också förteckningar över platser och sammanslutningar i Vanda samt över personer som verkat i staden
http://www.libvantaa.fi/muistivantaa/index_svenska.html

Näytä enemmän
Presentation av föreningens verksamhet och verksamheten kring Fänrik Ståls center. Behandlar också aktuellt och information om tidsresor för barn och ungdomar. Slaget i Oravais 1808 samt Österbottens regemente presenteras också.
Sivuston kieli: 
http://www.oravais1808.fi/

Näytä enemmän
Författarstigen är en litterär och lokalhistorisk vandring i Nykarleby. Författarstigen lyfter fram platser i Nykarleby som nämns i böcker, skrivna av författare med anknytning till Nykarleby.
Sivuston kieli: 
https://www.nykarleby.fi/forfattarstigen

Näytä enemmän
Omfattande webbplats om Nykarlebys historia. Innehåller bildarkiv med vykort. Tar upp filateli och litteratur som berör Nykarleby.
Sivuston kieli: 
http://www.nykarlebyvyer.nu

Näytä enemmän
På webbplatsen finns information om Ålands kulturhistoriska museum, utställningarna och aktiviteter för barn och familjer.
Sivuston kieli: 
https://kulturhistoriska.ax/

Näytä enemmän
Information om besök och guidningar och aktiviteter för barn på Kastelholms slott och på området. Dessutom en kort presentation av slottets historia och litteraturtips.
Sivuston kieli: 
https://www.kastelholm.ax/

Näytä enemmän
Webbsidorna innehåller en presentation av Tavastehus slotts historia och information för besökare om öppethållningstider, biljettpriser, etc.
Sivuston kieli: 
https://www.kansallismuseo.fi/sv/haemeenlinna/

Näytä enemmän
Webbsidorna innehåller en presentation av Olofsborgs historia och information för besökare om öppethållningstider, biljettpriser, etc.
Sivuston kieli: 
https://www.kansallismuseo.fi/sv/olavinlinna

Näytä enemmän
Geodataportalen Paikkatietoikkuna är en karttjänst som täcker hela Finland, Här kan du hitta tiotusentals flygbilder från 1930-talet framåt. De kan användas för forskning, också släktforskning och för att forska i lokalhistoria.
Sivuston kieli: 
https://kartta.paikkatietoikkuna.fi/?zoomLevel=1&coord=525406_7159061&mapLayers=801+100+default,3400...

Näytä enemmän
Hemsidorna till Göta kanal som sträcker sig igenom Sverige från Östersjön till Nordsjön. Sidorna innehåller information om kanalens historik, resande, vattentrafik och slussarna. Det berättas också om övernattningsmöjligheter, matställen och sevärdheter. Lokala trakterna finns kartläggda och presenterade.
Sivuston kieli: 
http://www.gotakanal.se/sv/

Näytä enemmän
Sidan berättade om Bomarsunds fästnings historia och militära betydelse från planeringen av fästningen tills den förstördes.
Sivuston kieli: 
https://www.museum.ax/vara-museer-och-sevardheter/bomarsunds-fastningsruin

Näytä enemmän
Webbplats tillägnad Sundom, byn i närheten av Vasa. Info om bygdeföreningen samt traktens historia, befolkning, service, föreningsliv och sevärdheter - Söderfjärden, Öjberget, hembygdsmuseet m.fl.
Sivuston kieli: 
https://www.sundom.fi/

Näytä enemmän
Gardberg Center är ett lokalhistoriskt utvecklingscentrum i Raseborg med uppgift att sammanföra hobbyhistoriker och yrkesforskare. På hemsidan beskrivs föreningens verksamhet och målsättningar.
Sivuston kieli: 
https://gardbergcenter.hembygd.fi/gardbergcenter/valkommen/

Näytä enemmän
Presenatation av museer i Esbo: KAMU, Glims gårdsmuseum, Lagstads skolmuseum, Villamuseet Villa Rulludd och Pentala skärgårdsmuseum. Information om evenemang, tjänster, samlingar, kulturmiljövård, forskning och projekt, och virtuella muséer och utställningar, samt läromedel.
Sivuston kieli: 
https://www.espoo.fi/sv/kultur-och-fritid/museer-och-utstallningar

Näytä enemmän