13 osumaa haulle. Näytetään 1 - 13 tulosta.
Yhdistyksen sivulla yhteystiedot, julkaisuja ja tietoja vuosittain järjestettävistä naisten joulumessuista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Amerikan naishistoriaa verkossa. Kokoaja työskentelee kirjastonhoitajana Middle Tennessee State University'ssä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Näillä Tilastokeskuksen sivuilla kuvataan sukupuolten asemaa ja tasa-arvoa yhteiskunnan eri osa-alueilla tilastojen valossa. Tilastoja on aiheista väestö, perheet, koulutus, työelämä, tulot sekä yhteiskunnallinen osallistuminen.
Näytä enemmän
Laaja linkkikokoelman pääosa on jaettu aikakausien mukaan: vanha aika, keskiaika, uusi aika.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Helsingin yliopistomuseon näyttelyjulkaisu kertoo Suomen ensimmäisistä naislääkäreistä ja vaikeuksista, joita he kohtasivat opintiellä, työelämässä ja arjessa 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) toimii naisten ja miesten välisen yhteiskunnallisen tasa-arvon edistämiseksi. Sivuilta löytyy lausuntoja, kannanottoja, aloitteita ja julkaisuja sekä tietoa tasa-arvoviranomaisista.
Näytä enemmän
Naiset saivat Suomessa 110 vuotta sitten täyden äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden. Tietopaketissa selvitetään, miten äänioikeusuudistus onnistuttiin toteuttamaan ja miten poliittisen kansalaisuuden myöntäminen näkyi naisten vaalikäyttäytymisessä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Naisten Ääni on julkaistu Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2017. Naisen historiaa kuvaavaan sivustoon on koottu elämäkertoja vaikuttajanaisista arjen sankareihin. Tietokantaan voi kirjoittaa artikkelin merkittävänä pitämänsä naisen elämästä. Artikkeleita voi myös ehdottaa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
WEMov-verkosto kokoaa yhteen tutkijoita, jotka tarkastelevat naisten siirtolaisuutta eri näkökulmista. Sivustolla on julkaistu kartta, jossa näkyy naisten mukaan nimettyjä veistoksia, puistoja, rakennuksia ja teitä. Myöhemmin on tulossa mm. oppimateriaaleja ja verkkonäyttelyitä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Naisten asialla -hankkeessa tutkitaan, miten suomalaisissa naistenlehdissä käsiteltiin naisten asemaa 1960–1970-luvuilla ja millainen suhde lehdillä oli aikakauden feminismiin ja sen tavoitteisiin. Sivustolla julkaistaan artikkeleita sekä myöhemmin tietokanta suomalaisista naistenlehdistä.
Näytä enemmän
Naiset, musiikki, tutkimus : ennen ja nyt sisältää artikkeleita musiikin nais- ja sukupuolentutkimusesta, naisen asemasta taiteilijana sekä sukupuolesta ja julkisuuskuvasta nyt ja ennen. DocMus-tohtorikoulun julkaisuja 21
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suomi on yksi Euroopan unionin jäsenmaista, jossa ei ole vielä silpomista koskevaa erillissääntelyä. Tällä hetkellä silpominen on rangaistavaa rikoslain pahoinpitelyä koskevien säännösten mukaisesti. Eduskunnan kirjaston lakihankkeen tietopaketissa kerrotaan tyttöjen ja naisten sukupuolielinten silpomisesta, sen rangaistusten selkiyttämisestä lailla, lakihankkeen taustatyöstä ja etenemisestä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tilastokeskus on koonnut naisten elämään liittyviä tilastotietoja naistenpäivän kunniaksi.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän