Antiikki

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
57 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Sivulla on Real Audio- ja MIDI-tiedostoina kaikki tunnetut katkelmat antiikin Kreikan musiikista.
Sivuston kieli: 
http://www.oeaw.ac.at/kal/agm

Näytä enemmän
Sivulla kerrotaan roomalaisten kalenterista, sen viikonpäivistä ja kuukausista ja miten kalenteria luetaan.
Sivuston kieli: 
http://webexhibits.org/calendars/calendar-roman.html

Näytä enemmän
Sivuilla kerrotaan Parthian historiasta, maantieteestä ja numismatiikasta. Sisältää myös linkkiluettelon aiheeseen liittyvistä sivuista.
Sivuston kieli: 
https://www.parthia.com

Näytä enemmän
Virtuaalinen kierros gallialaisessa Viennen kaupungissa, joka nykyisin sijaitsee Ranskassa. Kierroksella voi tutustua antiikin aikaisiin monumentteihin: temppeleihin, teattereihin, kilparataan, muureihin sekä muihin aikakauden rakennuksiin. Myös maalaustaiteesta, mosaiikeista, kuvanveistotaiteesta sekä muusta esineistöstä on kuvia. Sivustossa on perustietoa antiikin ajan Viennestä: seudusta, tärkeistä ihmisistä ja alueen kehityksestä. Viennen arkeologista tutkimusta valaistaan perusteellisesti. Matkailijoille löytyvät ajo-ohjeet kaupunkiin, museoiden sijaintitiedot ja aukioloajat sekä turisti-informaatioiden osoitteet.
Sivuston kieli: 
http://www.culture.gouv.fr/culture/arcnat/vienne/en/index1.html

Näytä enemmän
Sivut sisältävät tietoa antiikin Kreikan jumaluuksista ja myyteistä sekä näihin liittyvistä maantieteellisistä paikoista ja kansoista. Kuvituksena karttoja ja yli 500 kuvaa antiikin mytologiaan liittyvistä taideteoksista. Sanahakumahdollisuus sivujen sisällöstä.
Sivuston kieli: 
http://www.maicar.com/GML

Näytä enemmän
Heraklion arkeologisen museon kokoelma kattaa esineistöä neoliittiselta ajalta roomalaiselle kaudelle. Erityisen tunnettuja ovat saaren minolaisen kulttuurin aarteet.
Sivuston kieli: 
https://www.heraklionmuseum.gr/en/

Näytä enemmän
Lapsille suunnattu sivusto antiikin Kreikan jumalista ja sankaritaruista. Piirroskuvitus, osa tarinoista animoituja. Sivun kautta käytössä myös Illustrated Encyclopedia of Greek Mythology.
Sivuston kieli: 
https://www.mythweb.com/

Näytä enemmän
Sivuilla kerrotaan Rooman katakombien ja kristinuskon historiasta. Sivuihin sisältyy katakombeja käsittelevä kuvagalleria.
Sivuston kieli: 
https://www.catacombesancallisto.it/en/

Näytä enemmän
Noin 300 vuotta ennen ajanlaskumme alkua hallinneen sotapäällikön koko kuva. Valittavana multimediaversio tai kevyt tekstiversio.
Sivuston kieli: 
https://1stmuse.com/frames/index.html

Näytä enemmän
Johdanto antiikin Rooman elämään, arkkitehtuuriin, Forum Romanum'ille sekä historiaan.
Sivuston kieli: 
https://www.khanacademy.org/humanities/ancient-art-civilizations/roman

Näytä enemmän
Pennsylvanian yliopiston arkeologian ja antropologian museon muinaista Kreikkaa käsittelevillä sivuilla esitellään antiikin Kreikan historian eri periodit. Sivuilla kerrotaan talouselämästä, uskonnosta sekä jokapäiväisestä elämästä muinaisessa Kreikassa.
Sivuston kieli: 
https://www.penn.museum/sites/greek_world/

Näytä enemmän
Klassillisten kielten ja antiikin kulttuurin tutkimusta, artikkeleja ja tekstejä.
Sivuston kieli: 
http://www.romaeterna.org/english.htm

Näytä enemmän
Perseus käsittää laajan tietokannan historiatutkimukseen liittyvää materiaalia. Laajimmin on edustettuna klassillisen materiaalin osasto, joka sisältää antiikin kirjallisuutta kokotekstimuodossa, historiaa, arkeologiaa ja klassillisen kreikan sekä latinan kielten tutkimusta ja papyrustietokannan. Renessanssiosastoon on koottu materiaalia, joka käsittelee Englannin renessanssia. Lisäksi projektin sivuilla on osastot Lontoon historiaa ja Amerikan Keski-Lännen ja Kalifornian historiaa.
Sivuston kieli: 
http://www.perseus.tufts.edu

Näytä enemmän
Tietoa ja kuvia antiikin Kreikan jumalista, titaaneista, sankareista, jumaltaruista, taruolennoista ja paikoista. Sivulta pääsee myös lukemaan Homeroksen Odysseiaa (engl.) ja Bulfinch´s Mythology -teosta.
Sivuston kieli: 
https://www.greekmythology.com

Näytä enemmän
Artikkelikooste Kreikan jumaluustaruston suurimmasta sankarista, Zeun pojasta Herakleesta: elämäkerta, urotyöt ja vaikutusvaltaiset naiset Herakleen elämässä. Elämäkertaa elävöittävät hienot kuvat. Sivusto on osa Tuftin yliopiston Perseus -projektia
http://www.perseus.tufts.edu/Hercules

Näytä enemmän
Rooman ja Bysantin hallitsijat Augustuksesta Constantinus IX Pelagosukseen. Sivut sisältävät halitsijaluettelon, elämäkertatietoja keisareista, tärkeiden hallitsijadynastioiden sukupuita, luetttelon merkittävistä taisteluista sekä karttoja.
Sivuston kieli: 
http://www.roman-emperors.org

Näytä enemmän
American School of Classical Studies esittelee sivustossa kaivauksiaan Ateenan agoralla. Agoran kohteista on yksityiskohtaiset kuvaukset ja kuvat. Eri vuosien kaivauksissa löytynyt materiaali kuvaillaan tarkasti.
Sivuston kieli: 
http://www.agathe.gr

Näytä enemmän
Kalervo Koskimiehen tyylikäs kuvadokumentti Rooman nähtävyyksistä, lähinnä historiallisista rakennuksista ja forumeista.
Sivuston kieli: 
http://www.vedute.fi//imbas/roma/startpage.php

Näytä enemmän
Suomen Ateenan-instituutti harjoittaa ja edistää monipuolisesti Kreikan historian ja kulttuurin tutkimusta.
Sivuston kieli: 
https://www.finninstitute.gr/

Näytä enemmän
Khelidon on yhteisöblogi, jossa voi lukea antiikin ja nykyisyyden ilmiöiden kohtaamisista, sanoista, kielistä ja merkityksistä.
Sivuston kieli: 
http://khelidon.fi/

Näytä enemmän
Berliinin egyptologisen museon papyruskokoelma, jossa voi selata ja tutkia muinaisia tekstejä.
Sivuston kieli: 
https://berlpap.smb.museum/?lang=en

Näytä enemmän
Capitolium kertoo antiikin historiasta, antiikin Roomasta ja sen merkkihenkilöistä ja erityisesti Capitolium-kukkulasta. Sivustossa on upeita, havainnollistavia kuvia sekä interaktiivinen kartta, joten siitä on iloa kiinnostuneelle, vaikka se onkin italian kielinen.
Sivuston kieli: 
https://www.capitolivm.it/

Näytä enemmän
Iltapäiväkävelyllä tutkijan kanssa -sarjan kävelykierros Roomassa, Italiassa esittelee antiikin Rooman aikaisia monumentteja ja ihmisiä, jotka niihin liittyvät. Kierros on kuunneltavissa äänitteenä. Oppaana toimii Suomen Rooman-instituutin tutkijalehtori Elina Pyy. Kierroksen aikana vieraillaan viidellä eri Augustuksen aikakauden monumentilla, joiden kautta Pyy kertoo keisarin elämässä vaikuttaneista naisista, hänen vaimostaan Liviasta, tyttärestään Iuliasta, sisarestaan Octaviasta sekä Egyptin kuningatar Kleopatrasta. Augustus eli vuosina 63 eaa. – 14 jaa., ja vallassa hän oli vuosina 27 eaa. – 14 jaa.
Sivuston kieli: 
https://politiikasta.fi/opastukset/naiset-rooman-keisari-augustuksen-elamassa-keita-he-olivat/

Näytä enemmän
British museumin Troija-näyttelyn yhteydessä julkaistu blogiteksti Troijan sodan mytologiasta ja sen päähenkilöistä: Helenasta, Pariksesta, Menelaoksesta, Akhilleesta, Hektorista sekä Odysseuksesta ja hänen paluumatkastaan Troijasta Kreikkaan. Tekstin kuvituksena on kreikkalaista keramiikkataidetta antiikin ajalta sekä veistostaidetta ja reliefejä.
Sivuston kieli: 
https://blog.britishmuseum.org/the-myth-of-the-trojan-war/

Näytä enemmän
Kuka oli Homeros vai oliko kukaan? British museumin blogissa käsitellään antiikin kirjallisuuden alkuvaihetta, dokumentaatiota sekä historiallisia ja nykynäkemyksiä siitä, kuka on kirjoittanut eepokset Iliaan ja Odysseian.
Sivuston kieli: 
https://blog.britishmuseum.org/who-was-homer/

Näytä enemmän
Ajan mittaamisen historiasta kertovassa radio-ohjelmasarjassa toimittaja Seppo Heikkinen ja almanakkatoimiston erikoissuunnittelija Asko Palviainen avaavat ajanlaskun historiaa. He vastaavat muiden muassa kysymyksiin miksi vuodessa on 12 kuukautta, miksi vuorokaudessa on 24 tuntia ja miksi tunnissa on 60 minuuttia?
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-50449678

Näytä enemmän
Ancient world digital library sisältää digitoituja tieteellisiä julkaisuja vanhan ajan historian, kullttuurin ja kielten tutkimusten alalta. Julkaisuja on egyptologian, assyrologian, antiikin Kreikan ja Rooman tutkimuksen, keski-Aasian tutkimuksen, muinaisen juutalaisuuden tutkimuksen sekä papyrologian alalta.
Sivuston kieli: 
https://dlib.nyu.edu/ancientworld/

Näytä enemmän
Napolin arkeologisen museon kokoelmista löytyy Napolin seudulta ja Pompejista kaivettuja esineitä, seinämaalauksia, veistoksia sekä reliefejä. Esineistä otettujen kuvien yhteydessä on kuvaus esineestä, sen löytöpaikasta, sen merkityksestä sekä ajoitus.
Sivuston kieli: 
https://mannapoli.it/en/collezionien/

Näytä enemmän
Jaakko Ojamo esittelee diplomityössään, miten antiikin Rooman aikainen akvedukti toimii ja mitä eri osia se sisältää. Työssä käydään läpi akveduktien tekniset rakenteet ja arkkitehtoniset osat.
Sivuston kieli: 
https://aaltodoc.aalto.fi/bitstream/handle/123456789/28609/master_Ojamo_Jaakko_2017.pdf?sequence=1&i...

Näytä enemmän

Sivut