Träna hemma

Om du arbetar eller studerar vid datorn lönar det sig att ta regelbundna pauser. Här hittar du pausjumpa, tänjningar och andra rörelseövningar och också längre träningspass du kan göra hemma. Photo by Kari Shea on Unsplash

päivitetty: 20/05/2020
Stort antal pilatesövningar för olika syften. Instruktioner i text och rörliga bilder.
Sivuston kieli: 
http://www.msn.com/sv-se/halsa/pilates-traning

Näytä vähemmän
På Frisk skolelev-projektets nätsidor finns informationspaket, praktiska material och verksamhetsmodeller som stödjer hälsosam och trygg motion. På sidorna finns också information om kost och sömn. Materialen är avgiftsfria och fritt tillgängliga.
Sivuston kieli: 
https://www.tervekoululainen.fi/sv/

Näytä vähemmän
Här hittar du Friskis ledarledda pass som du kan köra hemma, ute eller där du befinner dig. Du kan träna online med Friskis genom Friskis play, som har öppet dygnet runt, eller så schemalägger du din onlineträning genom Online på schemat. Onlineträningen finns i många variationer och riktar sig till flera olika målgrupper.
Sivuston kieli: 
https://www.friskissvettis.se/Traning/Onlinetraning/

Näytä vähemmän
I SVT:s hemmagympapass tipsar träningsexperten Sofia Åhman om träningsformer som går att utföra hemma. På sidan finns många 20 minuter långa videor med fokus på t.ex. rörlighet, core eller styrka.
Sivuston kieli: 
https://www.svtplay.se/hemmagympa-med-sofia

Näytä vähemmän
Finlands Svenska Idrotts inpirationskalendrar för barn och vuxna. Inspirationskalendrarna består av videor med olika slag av tänjningar och andra rörelser.
Sivuston kieli: 
https://idrott.fi/inspirationskalendrar/

Näytä vähemmän
På sidorna hittar du Svensk gymnastiks pausgympafilmer och annat stödmaterial som du kan använda dig av för att skapa rörelsepauser i din vardag.
Sivuston kieli: 
https://www.gymnastik.se/traning/traningstips-och-traningsprogram/pausgympa

Näytä vähemmän
Träningsvidoer för elever med motoriska, intellektuella och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som av olika skäl kan ha svårigheter att tillgodogöra sig rekommenderad mängd fysisk aktivitet. Programserien ska vara en inspiration för elever och lärare att pröva nya rörelser och att använda kroppen på nya sätt. En lärarhandledning ingår.
Sivuston kieli: 
https://urplay.se/serie/216895-ny-serie-som-far-dig-i-rorelse

Näytä vähemmän
På sidan finns många korta videor i vilka träningsexperten Sofia Åhman visar rörlighetsövningar som ger dig bättre hållning, rörlighet och balans.
Sivuston kieli: 
https://www.svtplay.se/rorlighet-med-sofia

Näytä vähemmän
Fakta om hälsofarorna med stillasittande och vinsterna med att röra mer på sig. Tips om hur olika människor kan börja röra på sig mer.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-00-3739-0

Näytä vähemmän
På sidan finns korta videor på vilka träningsexperten Sofia Åhman visar smarta övningar som tränar hela kroppen.
https://www.svtplay.se/trana-med-sofia?tab=season-1-20623116

Näytä vähemmän
På sidan finns videor med avslappnande yogaövningar med träningsexperten Sofia Åhman.
Sivuston kieli: 
https://www.svtplay.se/yoga-med-sofia

Näytä vähemmän