12 osumaa haulle. Näytetään 1 - 12 tulosta.
Designmuseon verkkonäyttelyssä esitellään Oiva Toikan lasituotantoa yksityiskohtaisesti: lasisarjat, koriste-esineet, uniikit, linnut ja kuutiot omina kokonaisuuksinaan. Keramiikalla, lavastuksilla, painokankailla ja muovilla on omat osionsa, jotka sisältävät lyhyet, kuvitetut historiikit.
Sivuston kieli: 
http://toikka.kokoelma.fi

Näytä enemmän
Uusi Aika -verkkonäyttely tarkastelee sotien jälkeistä ja 1950-luvun muotoilua. Esillä ovat ajankohdan keskeiset muotoilijat sekä useita vähemmän tunnettuja muotoilijoita, valmistajia ja tuotteita, yhteensä 1300 kohdetta. Näyttely perustuu Designmuseon esine-, kuva- ja arkistokokoelmiin.
Sivuston kieli: 
http://uusiaika.kokoelma.fi/index.aspx

Näytä enemmän
Marimekko-verkkonäyttelyssä voi tutustua Marimekon historiaan, suunnittelijoihin ja tuotteisiin. Verkkonäyttely pohjautuu Designmuseon esine- ja kuvakokoelmiin.
Sivuston kieli: 
http://marimekko.kokoelma.fi/

Näytä enemmän
Maritekstiilit Salossa esittelee poimintoja keräilijä Leena Vihervaaran Salon kaupungille lahjoittamasta Marimekko-kokoelmasta. Kokoelma sisältää lähes 2000 esinettä, joista suurin osa on asuja ja kankaita.
Sivuston kieli: 
http://maritekstiilit.blogspot.fi/

Näytä enemmän
Esineitä ja piirustuksia Designmuseon kokoelmista, kuten Ab Iris Oy:n ja Arabian keramiikkaa, luonnoksia ryijyistä ja muista tekstiileistä sekä Louis Sparren huonekalupiirustuksia.
Sivuston kieli: 
https://www.finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=building%3A%220%2Fdesignmuseo%2F%22

Näytä enemmän
Designmuseon kokoelmiin perustuvassa verkkonäyttelyssä voi tutustua Arabian tehtaan historiaan, tuotteisiin ja valmistus- ja koristelutekniikoihin. Tietoa esineistä voi hakea leiman, koristelun ja suunnittelijan mukaan.
Sivuston kieli: 
http://arabia.kokoelma.fi

Näytä enemmän
Verkkonäyttely esittelee pääosin Lohjan Museon kokoelmiin kuuluvaa Arabian tuotantoa 1800-luvun lopulta 1970-luvulle. Sivuilla on tietoa myös taiteilijoista, joiden suunnittelemia malleja tai koristeita on esillä näyttelyssä.
Sivuston kieli: 
https://www.lohja.fi/vapaa-aika-liikunta/lohjan-museo/nayttelyt/verkkonayttely-arabiaa-astioiden-aat...

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Ruotsin Kansallismuseon toimintaan ja kokoelmiin, joihin kuuluu noin 700 000 esinettä 1500-luvulta nykyaikaan: maalauksia, veistoksia, taidekäsitöitä, piirustuksia jne.
https://www.nationalmuseum.se/

Näytä enemmän
Näyttely kertoo arkkitehti Walter Gropiuksen perustaman taideoppilaitoksen historiasta, opetussuunnitelmista, pedagogiikasta, opiskelijoista sekä taiteilijoista. Näyttelyssä tutustuaan mm. värejä, muotoja ja materiaaleja koskeviin näkemyksiin ja periaatteisiin. Sivuilla on interaktiivisia harjoituksia, jotka havainnollistavat Bauhausin taide- ja muotoilupedagogiikkaa.
Sivuston kieli: 
https://www.getty.edu/research/exhibitions_events/exhibitions/bauhaus/new_artist/

Näytä enemmän
DigitaltMuseum on verkkopalvelu, joka tarjoaa pääsyn norjalaisten ja ruotsalaisten museoiden kokoelmiin. Aineistoihin voi tutustua esimerkiksi aikajanan, näyttelyiden, kokoelmanostojen ja artikkeleiden avulla.
Sivuston kieli: 
https://digitaltmuseum.se/

Näytä enemmän
Maija Mäkikalli tarkastelee tutkimuksessaan suomalaisen modernin huonekalutaiteen murrosta 1920-luvulta 1950-luvulle turkulaisen Bomanin puusepäntehtaan tuotannon näkökulmasta.
Sivuston kieli: 
https://edition.fi/smy/catalog/book/779

Näytä enemmän
Designarkisto on Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkiston yhteyteen perustettu suomalaisen muotoilun arkisto. Arkisto ottaa vastaan aineistoja muotoilijoilta ja yrityksiltä. Sivuilla on tuotteiden, tekijöiden ja yritysten esittelyjä.
Sivuston kieli: 
https://designarkisto.fi/

Näytä enemmän