14 osumaa haulle. Näytetään 1 - 14 tulosta.
Leipäperinnettä Kainuusta, Karjalasta, Hämeestä, Varsinais-Suomesta sekä ohjeet: hapatin, hieno ruisleipä, varilimppu, setsuuri, karjalanpiirakat.
Sivuston kieli: 
http://www.vajanto.net/leipa

Näytä enemmän
Venäläisen keittiön historiaa ja nykypäivää. Myös ruokaohjeita.
http://www.venajaseura.com/venaja-tieto/venalainen-keittio

Näytä enemmän
Kaarnikkagraavattua siikaa, poronkotapaisti, savuporomunakas ja muita lappilaisen keittiön ruokia.
Sivuston kieli: 
http://www.lapinkeittiomestarit.fi

Näytä enemmän
Joutsan joutopäivien perinneverkosta löytyy perinnetietoutta, jota on kerätty joutopäivien perinnenäytösten yhteydessä.
Sivuston kieli: 
http://www.joutsa.fi/jouto/perinne

Näytä enemmän
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on koonnut tietopaketin jouluperinteestä. Sivuilla on artikkeleita joulunvieton eri puolista, kirjallisuusviitteitä ja linkkejä sekä kansanrunousarkiston aineistonäytteitä.
Sivuston kieli: 
https://www.finlit.fi/fi/tietopaketit/vuotuisjuhlat/joulu

Näytä enemmän
Slow Food on kansainvälinen hyvän ruoan ja juoman ystävien yhdistys. Se tukee gastronomista kulttuuria ja makukasvatusta sekä perinneruokia. Sivuilta löytyy tietoa järjestön historiasta ja sen järjestämistä tapahtumista.
http://www.slowfood.com

Näytä enemmän
Keskisuomalaista ruokaperinnettä esittelevillä sivuilla aiheina ovat ruoan hankinta ja varastointi, erilaiset ruoanvalmistustavat sekä arki- ja juhla-ateriat. Reseptivihko.
Sivuston kieli: 
http://www.avoinmuseo.fi/ruokaperinne/index.php

Näytä enemmän
Uunipotti, pirana, sienilaatikko, tattaripuuro uunissa, patakukko, kalapotti, riisirunko, porkkanapiiraat, kulitsa Laatokan Karjalasta, pasha Muolaan Kyyrölästä
http://www.kyyrolansavi.fi/reseptit.htm

Näytä enemmän
Ruotsalaiset lipeäkalatuottajat kertovat perinteisestä tavasta valmistaa ja tarjota lipeäkalaa, mutta tuovat mukaan myös uusia tuulia. Kymmenen ruotsalaisen huippukokin valmistamista lipeäkalaruoista on ohjeet ja kuvat. Sivuilta selviää myös, että lipeäkala on saanut oman museon. Sivujen kieli on ruotsi.
Sivuston kieli: 
http://www.lutfisk.nu

Näytä enemmän
Valikoimassa on ruokia Bangladeshista, Intiasta, Keski-Aasiasta, Egyptistä, Malawista, Namibiasta, Nigaracuasta ja Guatemalasta.
http://www.global.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=44438&contentlan=1&culture=fi-FI

Näytä enemmän
Oppimateriaali kouluille ja tietopaketti kuluttajille. Hyvä tavaton -osiossa kerrotaan ruoka- ja tapakulttuurista. Ruuan matkaan pellolta pöytään voi tutustua Ruokaketju-osiossa. Ruokavisan oppimateriaali on suunnattu yläkoululaisten ruokakasvatukseen.
Sivuston kieli: 
http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus

Näytä enemmän
Jaakko Kolmosen ja Kati Lazkan joulumenussa juhlii suomalainen ruokaperinne joulukaljasta piimäjuuston kautta joulumakkaraan ja -sinappiin. Isossa osassa on tietysti joulukinkku, josta luvataan kertoa kaikki hankinnasta suolaamiseen, kuorruttamiseen ja tähteiden käyttöön.
Sivuston kieli: 
http://www.ruokatieto.fi/keittokirja/sesonkien-ja-juhlien-herkut/joulu/menuehdotuksia/katin-ja-jaako...

Näytä enemmän
Ruoka-Kalevalaan kerätään suomalaisten ruokamuistoja. Palvelussa voit jakaa oman ruokatarinasi ja lukea muiden tarinoita. Ruoka-Kalevala on syntynyt S-ryhmän, Marttaliiton ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran yhteistyönä. Tavoitteena on kerätä 100 000 tarinaa, jotka taltioidaan SKS:n arkistoon. Niistä osa ulkaistaan SKS:n toimittamassa Ruoka-Kalevala-kirjassa.
Sivuston kieli: 
https://ruokakalevala.fi/

Näytä enemmän
Tutkimus käsittelee Saimaan alueen ruokakulttuuria ja -perinnettä. Aineistona on käytetty Kansallismuseon kansatieteellistä arkistoa, Museoviraston käsikirjoituksia sekä SKS:n kansanrunousarkistoa. Tekstiin on ruokien sekä ruokatottumusten lisäksi koottu myös ruokasananparsia ja -uskomuksia.
Sivuston kieli: 
http://ekoneum.com/wp-content/uploads/2015/10/Saimaan_alueen_ruokakulttuuria_ja_ruoallista_kulttuuri...

Näytä enemmän