8 osumaa haulle. Näytetään 1 - 8 tulosta.
Information om galeasen Albanus som ägs och drivs av den ideella organisationen Skeppsföreningen Albanus rf. Bakgrund till båtbygget och den historiska förebilden presenteras. Därtill finns tekniska fakta om båten. Information om aktuella seglingar samt om möjligheten att arrangera lägerskolor ombord.
Sivuston kieli: 
http://www.albanus.ax/

Näytä enemmän
Artikel om skeppsbyggeri och skeppstyper på 1600-talet, med tonvikt på fartyg byggda vid varv i Jakobstad. Illustrationer av de olika skeppstyperna.
Sivuston kieli: 
http://sydaby.eget.net/swe/typ.htm

Näytä enemmän
Beskrivning av skolskeppet S/v Fennias seglatser under 1927
Sivuston kieli: 
http://sydaby.eget.net/swe/fennias.html

Näytä enemmän
Jakten var den vanligaste skuttypen i de östnyländska farvattnen i början av 1900-talet. På sidorna berättas om den ursprungliga jakten Alexandras historia och om den nutida jakten Alexandra. Man kan också boka kryssningar.
Sivuston kieli: 
http://www.alexandra-skutan.fi

Näytä enemmän
Historia och fakta kring vraket av segelfartyget Vesta, som ligger vid Skrattgrund i Sideby.
Sivuston kieli: 
http://sydaby.eget.net/swe/vesta.htm

Näytä enemmän
Jakten Eugenia byggdes och ägs av föreningen Pro Kimitoö-skutan rf som är en ideell förening med målsättningen att främja intresset för träfartygsbygge, traditionssegelfartyg och det maritima kulturarvet. På webbplatsen beskrivs segelsäsongen och betjäningen. Vidare finns det en beskrivning av bygget och historien om den ursprungliga Eugenia. Länkar till andra traditionssegelfartyg.
Sivuston kieli: 
http://www.eugenia.fi

Näytä enemmän
Forum Marinum on Turkuun rakennettava merikulttuurin keskus. Sen sivuilla kerrotaan merenkulun historiasta ja nykypäivästä. Forum Marinum tulee toimimaan Suomen laivastomuseona. Sivuilla on myös tietoja ja kuvia merenkulkuun liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista Turussa.
Sivuston kieli: 
http://www.forum-marinum.fi

Näytä enemmän
Information om skeppsbyggeri i Österbotten. Information om skepp byggda på varven i Sideby, skeppsbyggnadsprocessen, skeppsbyggarens verktyg, bondeseglation och skeppstyper på 1600-talet. Sidan är rikligt illustrerad och innehåller en litteratur- och länkförteckning inom området.
http://personal.inet.fi/yhdistys/kilen/swe/index.htm

Näytä enemmän