8 osumaa haulle. Näytetään 1 - 8 tulosta.
Tutkimus helsinkiläisen graffitikulttuurin 30-vuotisesta historiasta, nykytilanteesta ja tulevaisuuden suuntauksista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Niina Naarmisen tutkimus käsittelee yhteisöllisen kulttuurin ja huumorin merkitystä deindustrialisaation kokeneessa tehdasyhteisössä. Tikkakosken metalli- ja asetehdas toimi vuosina 1893-1991.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Markalla merkkareita kertoo lapsuudesta 1970-luvulla. Mukana on tietoa, tarinoita, tehtäviä ja valokuvia. Tarinoiden taustalla on verkkokysely, jossa vastaajat kertoivat lapsuudestaan 1970-luvulla. Keski-Uudenmaan museoiden yhteistyönä syntynyt opetuspaketti on suunnattu erityisesti varhaiskasvatuksen ja alaluokkien käyttöön.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sateenkaarihistorian sivuilta löytyvät suomalaisen sateenkaarihistorian aikajana, artikkeleita, blogitekstejä ja kirjallisuusvinkkejä. Tarjolla on myös luentoja ja esityksiä sekä työkaluja kirjastoille, arkistoille, museoille ja opettajille.
Näytä enemmän
Sivusto tarjoaa tietoa, aineistoja ja näkökulmia menneeseen lapsuuteen ja lapsuuden historialliseen tutkimukseen. Sivustolla on artikkeleita, valokuvia ja tarinoita eri vuosikymmeniltä. Sivuston tekemiseen voi osallistua kirjoittamalla omista lapsuuden kasvuympäristöistä, leikeistä, ystävistä ym.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Musiikkia, muotia, kapinaa, harrastuksia ja nuoruuden voimaa. Keravan Kraffiti esittelee keravalaista nuorisokulttuuria 1970-, 80- ja 90-luvuilta.
Näytä enemmän
Kirja tutustuttaa lapsuuden historian keskeisiin tutkimustraditioihin, aineistoihin sekä menetelmiin, joiden avulla menneisyyden lapsuutta eri tieteenaloilla tutkitaan.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Johan Knut Harju oli perinteenkerääjä, joka tallensi erityisesti yhteiskunnan marginaaleissa eläneiden ihmisten elämää ja perinnettä. Sivustolla voi tutustua SKS:n arkistoon tallennettuun aineistoon. Kokoelma sisältää muun muassa omakohtaisia kuvauksia asunnottomuuden kokemisesta ja korvikealkoholista, paikallistarinoita Helsingistä, yömajahaastatteluita, vankila- ja huoltolaperinnettä, lapsuuden, nuoruuden ja sota-ajan muistelua sekä aiheita kuvittavia piirroksia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän