Rikosoikeus. Vankeinhoito
Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
11 osumaa haulle. Näytetään 1 - 11 tulosta.
Tuomiolaitoksen tietoa rikosasioista, niiden käsittelystä ja oikeudenkäynnin vaiheista, seuraamuksista, pakkokeinoista ja lähestymiskiellosta.
Näytä enemmän
Oikeusministeriön alainen koulutusyksikkö vastaa vankeinhoitoalan tutkintoon johtavasta perus- ja jatkokoulutuksesta. Sivulla on tietoa koulutuksesta, julkaisuista ja kirjastosta.
Näytä enemmän
Rikosseuraamusviraston sivuilta löytyy vankeinhoitoon liittyviä julkaisuja, selvityksiä ja tilastoja. Tietoa myös eri rangaistuksista ja viraston tavoitteista ja periaatteista. Sisältää listan vankiloista.
Näytä enemmän
Rikosuhripäivystyksen sivuilla tarjotaan apua rikoksen uhriksi joutuneille. Sieltä löytyvät auttavan puhelimen ja juristineuvonnan puhelinnumerot, chat, päivystysajat sekä rikosuhripäivystyksen toimistot Suomessa yhteystietoineen. Lisäksi sivuilla on toiminnan tavoitteet.
Näytä enemmän
Tietoa rikoksista ja rikollisuudesta sekä etenkin niiden torjunnasta. Sivuilla esitellään projekteja ja paikallisia rikoksentorjuntahankkeita sekä alan julkaisuja. Niiltä selviävät myös neuvoston tehtävät, organisaatio ja kokoonpano.
Näytä enemmän
Oikeusrekisterikeskus on valtakunnallinen virasto, jossa ylläpidetään rikosrekisteriä, konkurssi- ja yrityssaneerausrekisteriä, velkajärjestelyrekisteriä, sidonnaisuus- ja sivutoimirekisteriä, eläintenpitokieltorekisteriä ja kuulutusrekisteriä. Oikeusrekisterikeskus huolehtii sakkorangaistusten täytäntöönpanosta. Sivuille on koottu tietoa sakkojen maksamisen käytännön asioista.
Näytä enemmän
Opas vanhemmille ja huoltajille, joiden lapsen epäillään joutuneen väkivalta- tai seksuaalirikoksen uhriksi. Oppaassa on tietoa rikosprosessin eri vaiheista ja siitä, miten vanhempi tai huoltaja voi parhaiten olla lapsensa tukena. Opas sisältää perustiedot käytännön järjestelyistä rikostutkinnan ja oikeudenkäynnin aikana.
Näytä enemmän
Tietoa ja tukea nuorille rikoksen uhreille, heidän läheisilleen sekä nuorten parissa toimiville.
Näytä enemmän
Tietopaketti siitä, miten toimia, jos epäilee henkilötietojensa joutuneen vääriin käsiin. Oppaan avulla selviää, mistä tietomurron tai -vuodon huomaa, miten tietoja voidaan käyttää väärin ja mitä tulee tehdä vahinkojen estämiseksi. Oppaan kautta voi hallinnoida tietovuotoihin liittyviä keskeisiä kieltoja Digi- ja väestötietovirastolle.
Näytä enemmän
Digi- ja väestötietoviraston oppaassa neuvotaan, mitä organisaatiossa tulee tehdä, jos se on joutunut tietomurron kohteeksi tai jos sen hallussa olevia, salassa pidettäviä tietoja on vuotanut julkisuuteen.
Näytä enemmän
Sivustolla kerrotaan lapselle ja nuorelle, mitä tapahtuu, jos joutuu rikoksen uhriksi, on rikoksen silminnäkijä tai jos joutuu syytteeseen rikoksesta. Sivustolla vastataan kysymyksiin esimerkiksi oikeudenkäynteihin ja rangaistuksiin liittyen. Lisäksi kerrotaan, miten asioita selvitetään tuomioistuimessa sellaisessa tilanteessa, jossa vanhemmat eroavat tai käsitellään lastensuojeluun liittyviä asioita.
Näytä enemmän