Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
3 osumaa haulle. Näytetään 1 - 3 tulosta.
Tutkimus käsittelee Saimaan alueen ruokakulttuuria ja -perinnettä. Aineistona on käytetty Kansallismuseon kansatieteellistä arkistoa, Museoviraston käsikirjoituksia sekä SKS:n kansanrunousarkistoa. Tekstiin on ruokien sekä ruokatottumusten lisäksi koottu myös ruokasananparsia ja -uskomuksia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Verkkonäyttelyssä tutustutaan pohjoissavolaisen ruokakulttuurin historiaan kivikaudelta alkaen: mitä entisaikoina syötiin, kuinka ruokaa valmistettiin ja säilöttiin ja miten ruokailutavat ovat aikojen kuluessa muuttuneet.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tietopakettiin on koottu eteläsavolaista ruokakulttuuria ja ruokaan liittyvää kulttuuriperintöä. Kokoelmassa on mukana Kansalliskirjaston digitoiduista aineistoista löytyviä leikkeitä, joiden aiheina on Etelä-Savossa syödyt ruokalajit, ruokaohjeet, raaka-aineiden valmistus jne.
Näytä enemmän