Bibliografiat
Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
88 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Suomen Musiikkikirjastoyhdistys on julkaissut osan yhtenäistettyjen nimekkeiden ohjeluetteloista verkkoversioina. Luettelot ovat käytettävissä erilaisina tiedostomuotoina (pdf, word).
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Mediakortit sisältävät lehden perustiedot, jotka päivittyvät kerran vuorokaudessa suoraan mediatoimistojen tietokantoihin. Tarkemmat tiedot lehdistä löytyvät niiden omilta verkkosivuilta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Täällä voi kuunnella Kansalliskirjaston digitoimia tekijänoikeusvapaita kotimaisia äänitteitä.
Näytä enemmän
Sivusto sisältää diskografiatietoa yli 80:stä suomalaisesta levyttäneestä artistista. Sivustosta löytyy myös kirjamuotoinen verkkojulkaisu Tapio Heinosen, Dannyn ja Jamppa Tuomisen äänitetuotannosta sekä Satumaa - suomalaisen iskelmän historiaa. Myös alan kirjallisuutta on sivustolla esitelty jonkin verran.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Maailmanlaajuinen vaihtoehtolehtien ja radikaalijulkaisujen hakemisto.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Lastenkirjainstituutin tietokannasta voi etsiä lasten ja nuorten kirjallisuutta sekä kirjallisuudentutkimusta aiheista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Aikakausmedian sivustolla on tietoa aikakauslehdistä muun muassa mediapäättäjille, kouluille sekä jäsenkustantajille. Mediakorteissa lähes useiden satojen aikakauslehtien tiedot.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Luettelo v. 1902-1945 taidemusiikin alalla toimineiden suomalaisten laulajien levytuotannosta. Keskeisten laulajien osalta mukana ovat myös v. 1945 jälkeen tehdyt levytykset.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Arto-tietokantaan on koottu tietoja kotimaisista tieteellisistä artikkeleista. Tietokantaan rekisteröidään artikkelit noin 600:sta jatkuvasti ilmestyvästä aikakauslehdestä.
Näytä enemmän
Directory of Open Access Journals on Lundin yliopiston kirjaston tuottama hakemisto tieteellisistä kausijulkaisuista, jotka ovat vapaasti saatavilla verkossa. Tarjolla on aineistoa monella eri kielellä. Hakemistosta on linkit julkaisuihin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sisävesiliikenteen historian ja perinteen bibliografia sisältää 2600 kirjallisuusviitettä. Aineistohakuja voi tehdä esimerkiksi tekijän, teoksen nimen ja vesistöalueen mukaan.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sisältää yli 14000 viitettä kirjoihin, artikkeleihin sekä konferenssijulkaisuihin.
Näytä enemmän
Tieteellisten julkaisujen kokoelma, jossa haku ja viitteet ovat maksuttomia, mutta artikkelin tilaaminen maksullista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Bibliografia kaunokirjallisista teoksista, jotka käsittelevät esihistoriallisia aikoja tai joiden päähenkilöt ovat esihistoriallisten yhteisöjen jäseniä. Teoksia voi hakea nimeke- tai kirjailijahakemistosta tai kronologisesta hakemistosta. Useista kirjoista tiivistelmät ja kuvat kansista. Sivuilta löytyy myös mm. artikkeleita, joissa käsitellään esihistoriallista fiktiota genrenä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Koivu ja tähti -nuorisokirjallisuuden tietokanta sisältää bibliografian Suomessa julkaistusta nuortenkirjallisuudesta vuosilta 1543-1899, Agricolasta Topeliuksen aikaan. Tietokanta sisältää noin 2000 nimekettä, joista annetaan perustietojen (tekijä, kustantaja, alkuperä) lisäksi kuvausta sisällöstä, ulkoasusta ja kuvituksesta. Tietokannassa voi haun kohdistaa eri kenttiin (tekijä, nimeke, julkaisuvuosi ja -laji) sekä tehdä vapaasanahaun.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Diskografia levyistä, joiden inspiraation lähteenä ovat olleet J.R.R. Tolkienin Keski-Maa -aiheiset teokset ja niiden mytologia. Linkit äänitteiden tarkempiin tietoihin. Lisäksi levyjen sisältämien laulujen sanoituksia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Gnudb.org sisältää levyjen sisällysluetteloita sekä muita sisältötietoja. Käyttäjät voivat lisätä sisältöä tietokantaan, tekijänoikeusmääräykset huomioon ottaen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tietokannan sisällön muodostavat tutkimusraportit, yliopiston opinnäytteet, opiskelijoiden lopputyöt ja muut urheilututkimukseen liittyvät raportit.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Melinda - Suomen kirjastojen kansallinen metatietovaranto sisältää Suomen kansallisbibliografian sekä viitetiedot yliopistokirjastojen, Eduskunnan kirjaston, Varastokirjaston ja Tilastokirjaston tietokantoihin sisältyvistä aineistoista.
Näytä enemmän
Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston lastenosaston Teemaluetteloon on koottu kirjaston omista kokoelmista löytyviä satu-, kuva- ja tietokirjoja aiheittain. Teemaluetteloa kartutetaan jatkuvasti.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tietokannassa on tiedot suomalaisen (suomen- ja saamenkielisen sekä suomenruotsalaisen) kaunokirjallisuuden, kansanrunouden, lastenkirjallisuuden ja yleisen tietokirjallisuuden käännöksistä vuodesta 1853 alkaen. Käännöksiä voidaan hakea tekijän suku- tai etunimen, alkuteoksen, kääntäjän, käännöksen kielen, teoksen genren tai julkaisuvuoden mukaan.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tietokantatyyppinen sivusto Aku Ankan taskukirjoista. Sisältää jokaisen taskukirjan sisällön arviointeineen (myös kansikuvat) ja mielenkiintoista tilastotietoa, tutkimuksia ja artikkeleita.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Euroopan komission kirjastojen yhteishaku.
Näytä enemmän
Viikin tiedekirjaston Vanha metsäkirjallisuus -kokoelman kotisivulla on sekä hakuvaihtoehto tietokantaan että selausmahdollisuus. Selaus toimii otsikoiden, tekijöiden sekä julkaisuajan mukaan. Vanha metsäkirjallisuus on luettavissa sivuilla pdf-muodossa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Verkkokauppa tarjoaa laajan valikoiman englanniksi julkaistuja näytelmiä. Sivustolla on myös lista näytelmäkirjailijoista sähköpostiosoitteineen tai kotisivulinkkeineen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kirjakauppaliiton kokoamissa listoissa luetellaan kymmenen kirjakaupoissa kuukauden aikana myydyintä teosta. Erilliset listat on tehty kotimaisesta kaunokirjallisuudesta, käännetystä kaunokirjallisuudesta, tietokirjoista sekä lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Tarjolla on myös pokkarilista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivuille on koottu luetteloita salapoliisi- ja rikosromaaneista, jotka ovat ilmestyneet sarjoina tai joissa esiintyy sama päähenkilö. Hakemistot kirjailijoista ja kirjoissa esiintyvistä henkilöistä; kummastakin hakemistosta voi hakea nimen, ammatin tai tapahtumapaikan mukaan. Osasta kirjailijoita myös henkilötietoja. Haku myös hakusanalla. Linkkejä kirjailijoita käsitteleville sivuille.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Museovirasto on julkaissut verkossa luettelon, jossa esitellään Museoviraston vanhan kirjallisuuden kokoelma. Kokoelmaan kuuluu noin 4000 ennen vuotta 1850 painettua kirjaa. Julkaisu tarjoaa tietoa myös vanhan kirjallisuuden kokoelman synnystä ja vaiheista.
Näytä enemmän
Fennica on Suomen kansallisbibliografia. Se sisältää tiedot Suomessa julkaistusta materiaalista: kirjoista, lehdistä, sarjoista, av-aineistosta, kartoista ja elektronisista julkaisuista. Tietokannassa on myös tietoja suomalaisten ulkomaille julkaisemasta materiaalista ja Suomea koskevasta materiaalista. Se sisältää myös ennakkotietoja tulevista julkaisuista.
Näytä enemmän
Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkijoiden julkaisemia tutkimustuloksia artikkeleina ja kirjoina. Monet julkaisuista ovat luettavissa verkossa. Artikkeleista on viitetiedot.
Näytä enemmän