18 osumaa haulle. Näytetään 1 - 18 tulosta.
Tietokannassa on tietueet noin 7000 alkuperäisestä pohjoisamerikkalaisesta kasvista. Kuvagalleriassa on lähes 25 000 kasvikuvaa.
Sivuston kieli: 
http://www.wildflower.org

Näytä enemmän
Verkkosivusto esittelee luonnonyrttien terveysvaikutuksia ja käyttömahdollisuuksia.
Sivuston kieli: 
http://www.jyu.fi/tdk/museo/Yrtit/index.html

Näytä enemmän
Tuomo Kuitusen verkkosivusto Pälkäneen kunnan Luopioisten alueen kasvistosta. Sivuilla esitellään alueen kasvit kuvauksin, valokuvin ja levinneisyyskartoin. Blogissa tekijä kertoo kokemuksistaan ja retkistään alueen eri osissa sekä kasvilajien erikoispiirteistä.
Sivuston kieli: 
http://www.luopioistenkasvisto.fi/index.html

Näytä enemmän
Luonnonkukkien päivänä järjestetään eri puolilla Suomea yhteensä lähes 100 opastettua kasviretkeä. Tiedot kaikille avoimista retkistä löytyvät Suomen luonnonsuojeluliiton sivuilta.
Sivuston kieli: 
https://www.sll.fi/luonnonkukkien-paiva/

Näytä enemmän
Palvelu kokoaa yhteen luonnontuotteiden kerääjät, välittäjät, ostajat ja alan kouluttajat. Palvelun avulla kerääjät saavat tietoa tarvittavista raaka-aineista ja yritykset mahdollisuuden hankkia niitä. Lisäksi löytyy tietoa luonnontuotteiden keruun hyvistä käytännöistä, jokamiehenoikeuksista sekä alan koulutuksista.
Sivuston kieli: 
https://www.keraaja.fi/

Näytä enemmän
Kirja esittelee luonnonväriaineiden käyttöä tekstiilien värjäämisessä ja kankaiden kuvioinnissa. Kirjassa keskitytään kasveihin, jotka kasvavat Suomen luonnossa tai jotka soveltuvat viljeltäväksi ainakin maan eteläisissä osissa. Kirjassa käsitellään myös luonnonväriaineiden historiaa ja väriaineiden teknologiaa.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/316980

Näytä enemmän
BioColour-tutkimushankkeessa kehitetään uusia menetelmiä luonnosta peräisin olevien väriaineiden tuotantoon ja käyttöön tekstiileissä, pakkauksissa ja pinnoitteissa. Sivuilla on tieteellisiä julkaisuja, esityksiä, opinnäytteitä ja oppimateriaaleja. Verkkonäyttelyissä on esillä erilaisia bioväriaineisiin liittyviä tuotekokeiluja ja löydöksiä.
Sivuston kieli: 
https://biocolour.fi/

Näytä enemmän
Mobiilisovellus esittelee 30 ravinnoksi sopivaa villivihannesta Suomen luonnosta. Tuntomerkkien ja kasvupaikan lisäksi kerrotaan kasvien käyttötavoista ja annetaan vinkkejä niiden hyödyntämiseen keittiössä: mukana on 90 keittiömestari Sami Tallbergin laatimaa reseptiä.
Sivuston kieli: 
https://suomenluonto.fi/lehti/suomen-luonnon-villivihannekset-mobiilisovellus/

Näytä enemmän
Taitoliiton sivuilla on ohjeita ja vinkkejä värjäykseen. Yksi esiteltävistä tekniikoista on purkkivärjäys kotikeittiön bioroskiksesta saatavilla väriaineilla.
Sivuston kieli: 
https://www.taito.fi/kasityoohjeet/varjays/

Näytä enemmän
Valokki sisältää putkilokasvien, sammalien ja jäkälien tunnistetietoja. Mukana on noin 330 kasvilajia. Tietoja voi etsiä kasvin nimen, kukan värin ja kasvupaikan mukaan.
Sivuston kieli: 
https://kasvio.avoin.jyu.fi

Näytä enemmän
Arktiset aromit ry:n sivuilla esitellään luonnontuotealan kehittämiseksi perustetun yhdistyksen toimintaa, tavoitteita ja projekteja. Tietoa löytyy luonnonmarjoista, sienistä ja yrteistä.
https://www.arktisetaromit.fi/

Näytä enemmän
Tiina Harpfin toimittama radiosarja vie kasvi- ja kulttuuriretkille eri vuodenaikoina. Eri alojen asiantuntijoiden kanssa keskustellaan kasvitieteestä ja kansanperinteestä sekä kasvien hyötykäytöstä.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/audio/1-50425374

Näytä enemmän
Kasvikortistosta voi etsiä tietoa ominaisuuksista ja hoidosta niiden nimillä tai ominaisuuksilla. Kasvit on myös jaoteltu selattaviin ryhmiin: puut, pensaat, perennat, kesäkukat, köynnöskasvit, vihannekset ja juurekset, mausteet ja yrtit, hedelmät ja marjat, huonekasvit ja luonnonvaraiset kasvit.
Sivuston kieli: 
https://puutarha.net/kasvikortisto/

Näytä enemmän
Kivikkopuutarhan rakennus- ja hoito-ohjeita, neuvoja kasvivalinnoista ja toimintaa sekä siemenvälitystä puutarhaharrastajille.
Sivuston kieli: 
https://www.nargs.org/

Näytä enemmän
Pinkka on Helsingin yliopistossa kehitetty verkkopalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden kasvien lajintuntemuksen opiskeluun. Sivuilla on opiskelijoille ja tutkijoille tarkoitettujen tietopakettien lisäksi laajalle yleisölle suunnattuja näytepinkkoja.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/fi/verkostot/pinkka

Näytä enemmän
Täällä esitellään luonnonkasveja, joita saamelaiset ovat käyttäneet muun muassa ravintona, rohdoksina ja väriaineina sekä erilaisiin tarve-esineisiin ja asumuksiin. Kasvitietokantaan on tallennettu noin 50 kasvin tiedot.
Sivuston kieli: 
https://www.samimuseum.fi/eatnansaddu/

Näytä enemmän