27 osumaa haulle. Näytetään 1 - 27 tulosta.
Suomen Ladun luontobingossa voi seikkalla luonnossa tunnustaen lajeja ja bingoten. Valittavina ovat kesä- ja talvilajit.
Sivuston kieli: 
https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/perheliikunta/luontobingo.html

Näytä enemmän
Ruokaviraston Kasvintuotanto-sivuilla on tietoa siemenistä ja kasvilajikkeista, kasvintuhoojista ja torjuntaeliöistä, hukkakaurasta, koristekasvien ja metsäpuiden taimista ja lannoitevalmisteista.
Sivuston kieli: 
https://www.ruokavirasto.fi/viljelijat/kasvintuotanto/

Näytä enemmän
Luomuksen tuottaman Suomen hyönteiset : lahkojen tunnistusopas auttaa määrittämään hyönteiset lahkotasolle. Lahkojen tunnistustietojen lisäksi opas tarjoaa tietoa hyönteisten rakenteesta, merkityksestä ja elintavoista. Oppaassa on myös vinkkejä siitä, miten materiaalia voi hyödyntää opetuksessa.
Sivuston kieli: 
https://laji.fi/theme/hyonteisopas

Näytä enemmän
Luomus tutkii sammakkoeläinten ja matelijoiden levinneisyyttä ja siinä tapahtuneita muutoksia Suomessa keräämällä havaintoja koko maasta. Sivustossa on kuvaukset sammakkoeläimistä ja matelijoista sekä tietoa esiintymistä.
Sivuston kieli: 
https://laji.fi/theme/herpetology

Näytä enemmän
Laji.fi kokoaa Suomen eliölajeja koskevaa tietoa yhteen paikkaan. Palvelusta muodostuu työkalu tutkijoille, päättäjille, luontoharrastajille ja kouluille. Palveluun koottu data on avointa ja kaikkien käytettävissä.
Sivuston kieli: 
https://laji.fi/

Näytä enemmän
Kotuksen teemakooste sisältää kielen asiantuntijoiden eläinaiheisia kirjoituksia. Jutuissa pohditaan muun muassa sitä, mistä eläinsanat tulevat, millaisia merkityksiä eläimiin yhdistetään ja miten eläimet elävät arkisessa kielenkäytössä, nimistössä ja teksteissä. Nisäkkäiden, eväkkäiden, siivekkäiden ja lemmikkien lisäksi käsitellään ihmisen ja eläimen suhdetta.
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi/nyt/teemakoosteet/elain_elaa_ihminen_ihmettelee

Näytä enemmän
Metsähallituksella on merkittävä rooli lajien suojelussa. Erityisesti saimaannorppa, naali, maakotka, tunturihaukka ja muuttohaukka ovat Metsähallituksen erityisvastuulajeja, joista löytyy tarkempaa tietoa lajisivuilta.
Sivuston kieli: 
https://www.metsa.fi/luonto-ja-kulttuuriperinto/lajien-suojelu/

Näytä enemmän
Kalalajiluettelo suomeksi, englanniksi ja latinaksi.
Sivuston kieli: 
http://www.nic.funet.fi/pub/sci/bio/life/pisces/index.html

Näytä enemmän
Nisäkkäiden lajiluettelo.
Sivuston kieli: 
http://www.funet.fi/pub/sci/bio/life/mammalia/index.html

Näytä enemmän
Opetushallituksen tukimateriaalissa annetaan vinkkejä siihen, miten biologisen tiedon nopea muutos voidaan huomioida lukion biologian opetuksessa. Lisäksi perehdytetään tämänhetkiseen käsitykseen eliökunnan rakenteesta.
Sivuston kieli: 
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/miten-huomioida-opetuksessa-biologisen-tiedon-muuttumine...

Näytä enemmän
Riistakolmiot ovat riistan runsauden seurantaa varten perustettuja laskentareittejä. Riistakolmiot.fi-sivulla kerrotaan laskentatavoista, sieltä löytyvät riistalaskennan raportit sekä kuvausta eri riistaeläinlajeista. Lumijälkioppaasta voi tutkia riistaeläinten jalanjälkiä.
Sivuston kieli: 
https://www.riistakolmiot.fi/

Näytä enemmän
Luonto-Suomessa tarkkaillaan luontoa ja käsitellään eri luonnonilmiöitä, eläimiä, kasveja sekä luontotarinoita. Täältä löydät mm. Katsele, kuuntele kevättä ja Luontoillan.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-2113301

Näytä enemmän
Turun puut kartalla kerää tietoa puista ja niiden tarinoista kartalle.
Sivuston kieli: 
https://turunpuut.fi/

Näytä enemmän
Luke on julkaissut tietoa kalalajeista Kalahavainnot-palvelun yhteydessä. Luettelon kalat kuvaillaan, annetaan tuntomerkit, tiedot lisääntymisestä, esiintymisestä ja kalastuksesta. Kaloista on myös kuvat.
Sivuston kieli: 
https://kalahavainnot.luke.fi/kalalajitieto/fi/kalalajit

Näytä enemmän
Suomen perhoset valokuvina, perhosista on mukana myös kuvaus sekä esiintyminen, tietoa lentoajasta ja munimisesta sekä toukista.
Sivuston kieli: 
https://www.suomen-perhoset.fi/

Näytä enemmän
Luontoharrastajien yhteisö, jossa voi kirjata luontohavaintoja ja saada apua niiden tunnistamiseen. Havainnot tallentuvat myös Suomen Lajitietokeskukseen ja ovat tutkijoiden, viranomaisten ja harrastajien saatavilla Laji.fi-sivuston kautta.
Sivuston kieli: 
https://inaturalist.laji.fi/

Näytä enemmän
Ympäristöministeriön esittelee toimiaan luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämiseksi Suomessa, lajien ja luontotyyppien sekä jokien, järvien, pohjavesien ja Itämeren suojelemiseksi.
Sivuston kieli: 
https://ym.fi/luonto-ja-vedet

Näytä enemmän
Suomen sammaleista, niiden levinneisyydestä ja ekologiasta kertova pdf-julkaisu. Julkaisu esittelee kaikki Suomessa esiintyvät sammallajit - niiden ekologian, elinympäristön, kannan kehityksen ja uhanalaisuuden. Julkaisun kirjoittamisesta vastaavat ovat sammalten parissa työskenteleviä tai pitkään sammalia harrastaneita asiantuntijoita.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/40617

Näytä enemmän
Ötökkätieto esittelee pihapiirin yleisimmät hyönteiset, hämähäkkieläimet, nilviäiset ja muut selkärangattomat. Sivustolla on tällä hetkellä tiedot yli 550 lajista. Jokaisen kohdalla näkyy liikennevalo, joka kertoo, onko laji puutarhan kannalta hyödyllinen, harmiton vai haitallinen.
Sivuston kieli: 
https://www.otokkatieto.fi/

Näytä enemmän
Nafi : valtakunnallinen päiväperhosseuranta on Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutin ja Suomen Perhostutkijain Seuran koordinoima tutkimushanke. Seurannassa kertynyt havaintoaineisto tallennetaan Luonnontieteellisen keskusmuseon tietokantaan, jonka sisällöstä tuotetaan näillä sivuilla olevat tilastot ja kartat.
Sivuston kieli: 
https://laji.fi/project/MHL.6/about

Näytä enemmän
Luonnonvarakeskuksen ylläpitämään palveluun on koottu Suomessa esiintyvien kala- ja rapulajien esiintymishavainnot. Sivuilla voi ilmoittaa omista havainnoista karttapalvelun avulla. Sivuilla on myös tietoa kalalajeista ja niiden tuntomerkeistä, esiintymisestä, lisääntymisestä, ravinnosta ja kasvusta.
Sivuston kieli: 
https://kalahavainnot.luke.fi/

Näytä enemmän
Tutki ja havainnoi ympäriistöä kokoaa luontohavainnoista ilmoittamistiedot yhteen paikkaan. Luonnon systemaattisesta seuraamisesta on hyötyä mm. tutkimuksessa ja ympäristönsuojelussa. Kansalaiset voivat osallistua lähettämällä tiedon havainnoistaan.
Sivuston kieli: 
https://www.ymparisto.fi/fi/kestava-arki/tutki-ja-havainnoi-ymparistoa#Tutustu%20erilaisiin%20havain...

Näytä enemmän
Lajitietokeskuksen luontohavaintosivulta löytää pääsyn Lajit.fi-havaintojen tallentamisen lisäksi osallistumisesta muihin tiedonkeruihin: Sieniatlas, Valtakunnallinen päiväperhosseuranta, Kokoelmakilpailu, Vieraslajien havainnointi, Kiiltomatokysely, linnuston seurannat, hyönteisten seurannat. Lisäksi kerrotaan seurannoista, jotka eivät ole avoimia.
Sivuston kieli: 
https://laji.fi/save-observations

Näytä enemmän
Havaintolähetti on älypuhelimille suunniteltu verkkosovellus, jolla voi helposti tallentaa havaintoja Järvi-meriwikiin esimerkiksi suoraan havaintopaikalta.
Sivuston kieli: 
https://www.jarviwiki.fi/wiki/Havaintol%c3%a4hetti

Näytä enemmän
Metsähallituksen julkaisussa esitellään 39 saaristolintulajin kannanmuutos ja levinneisyys Turun saaristossa 1700-luvulta nykypäivään. Historiallisten lähteiden ohella tulokset pohjautuvat seurantaan, johon kuuluu yhteensä 447 saarta ja luotoa.
Sivuston kieli: 
https://julkaisut.metsa.fi/julkaisu/saaristolinnuston-historia-kannankehitys-ja-nykytila-turun-saari...

Näytä enemmän