4 osumaa haulle. Näytetään 1 - 4 tulosta.
Päivälehden museon tehtäväpaketin avulla voi tutustua suomalaiseen elämään uutishistorian kautta. Helsingin Sanomien lehtileikkeet ovat vuodelta 1920. Oppimateriaali soveltuu mediaa käsitteleville kursseille sekä historian, yhteiskuntaopin ja äidinkielen opetukseen.
Sivuston kieli: 
https://www.paivalehdenmuseo.fi/aineistot/

Näytä enemmän
Arkistossa on Helsingin Sanomissa julkaistut artikkelit vuoden 1990 alusta lähtien. Arkistosta voi hakea vapaalla tekstihaulla ja/tai julkaisuajan mukaan ja haun voi kohdistaa eri osastoihin. Hakujen tekeminen ja halutulosten selailu on maksutonta, artikkelien lukuoikeus täytyy ostaa.
Sivuston kieli: 
https://www.hs.fi/arkisto/

Näytä enemmän
Ville Kumpu tarkastelee teoksessa kolmeen suomalaiseen ympäristökiistaan liittyvää sanomalehtijulkisuutta. Tutkimuksen kohteena ovat kiistat Lievestuoreen sellutehtaan käynnistämisestä (1971), Kuusamon yhteismetsän omistamien metsien suojelusta (1994) ja Talvivaaran kaivoksen jätealtaan vuodosta (2012).
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-359-012-0

Näytä enemmän
Palveluun on koottu Päivälehden arkiston arkistoluettelot sekä runsaasti digitoituja aineistoja. Saatavilla on esimerkiksi sanomalehtimies ja poliitikko Eero Erkon arkisto, uutispiirtäjä Rafael Rindellin piirustuskokoelma, runoilija ja kulttuurivaikuttaja J. H. Erkon kirjeenvaihtoa ja taiteellista tuotantoa sekä Sanoma-konsernin vuosikertomukset. Päivälehden arkistoon voi tutustua myös Finnan kautta.
Sivuston kieli: 
https://yksa.disec.fi/Yksa4/public/PLA/

Näytä enemmän