7 osumaa haulle. Näytetään 1 - 7 tulosta.
Sakari Selinin kirja on omakohtainen kuvaus Tampereen seudulla jatkosodan aikana toimineesta vasemmistolaisten nuorten ryhmästä, joka vastusti Suomen ja natsi-Saksan yhteisiä sotatoimia.
Sivuston kieli: 
http://www.thpts.fi/julkaisut/muut-julkaisut/sakari-selin-kun-valtiopetos-oli-isanmaallinen-teko/

Näytä enemmän
Vuonna 2017 tulee kuluneeksi sata vuotta Suomen itsenäistymisestä ja vuonna 2018 sisällissodasta. Työväenliike osallistuu merkkivuosien viettoon mm. esittelemällä suomalaisen työväenliikkeen historiaa. Sivuilla tiedotetaan tapahtumista, jotka liittyvät Suomen juhlavuoden muistamiseen ja työväenliikkeeseen.
Sivuston kieli: 
http://www.tyovaenliike.fi/

Näytä enemmän
Miina Sillanpää oli Suomen ensimmäinen naisministeri ja merkittävä kansalaisvaikuttaja. Näillä sivuilla kerrotaan Miina Sillanpään elämänvaiheista, luottamustehtävistä ja poliittisesta toiminnasta. Tietoa löytyy myös selkokielellä. Sivuilla on julkaistu lyhytdokumentti Tahtoa, uskoa, uskallusta.
Sivuston kieli: 
https://miinasillanpaaseura.fi/

Näytä enemmän
Lisensiaatintutkimus kuvaa työväenliikkeen syntyä ja leviämistä Suomessa 1900-luvun alun maaseudulla ja siitä, miten yksilön aktiivisuus saattoi vaikuttaa liikeen ja aatteen kehitykseen. Lähtökohtana on suutari Vihtori Lindholmin toiminta ja sen vaikutus Urjalassa.
Sivuston kieli: 
https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/10024/76514/lisuri00103.pdf

Näytä enemmän
Kirjassa tarkastellaan työväen taidetta ja kulttuuritoimintaa Suomessa 1800-luvulta alkaen. Artikkelikokoelmassa käsitellään muun muassa musiikkia, teatteria, kirjallisuutta ja kuvataidetta. Kulttuuritoiminnan merkitystä työväestölle pohditaan mm. huvin, yhteiskunnallisen keskustelun ja poliittisen liikehdinnän näkökulmista.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/319634

Näytä enemmän
Kerran vuodessa ilmestyvä Väki Voimakas julkaisee tieteellisiä artikkeleita, jotka liittyvät työväestön, työväenliikkeen ja työelämän historiaan ja perinteeseen.
Sivuston kieli: 
https://journal.fi/vakivoimakas/index

Näytä enemmän
Jussi Lahtinen käsittelee monitieteisessä tutkimuksessaan työväenluokkaista tarinankerrontaa. Tutkimuksen pääkysymys on: millaista luokkapuhetta suomalainen pitkän 1970-luvun (n. 1968–1982) työläiskirjallisuus tuottaa? Tutkimusaineistona on ollut 94 romaania ja 24 novellikokoelmaa 48 eri kirjailijalta.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/590322

Näytä enemmän