Kuntavaalit-pakettiin on koottu tietoa kuntavaaleista, ehdokasasettelusta, äänestyksestä sekä vaalikoneita. Mukana on myös materiaalia, jonka avulla voi tutustua kunnan velvollisuuksiin, kuntalainsäädäntöön sekä kunnan tilaan tilastojen ja avainlukujen avulla. Vaalikoneet, ehdokaslistat sekä aikataulut päivittyvät vaalien alla. Ennen sitä linkit vievät edeltäviin tietoihin.
Kokoelmat
Makupalat.fi-toimituksen kokoamia paketteja ajankohtaisista aiheista.
Aluevaaleissa valitut valtuutetut päättävät hyvinvointialueiden lähipalveluiden järjestämisestä vuoden 2023 alusta alkaen. Näitä palveluja ovat esimerkiksi terveydenhuolto, sosiaalihuolto, lasten, nuorten ja perheiden palvelut, ikääntyneiden palvelut, työikäisten palvelut, mielenterveys- ja päihdepalvelut, vammaispalvelut sekä pelastustoimi.
Vaalikoneet, ehdokaslistat sekä aikataulut päivittyvät vaalien alla. Ennen sitä linkit vievät edeltäviin tietoihin.
Kirjallisuus viehättää, sivistää ja rentouttaa. Lukemisharrastus on monipuolinen harrastus. Tässä paketissa on vinkkiä siitä, mistä inspiraatiota voi hakea ja mistä saa tietoa kirjallisuudesta.
Tunnetko Kalevalan ja siihen liittyvän maailman? Kalevalaa voi lukea verkossa ja jos tarina ei avaudu, siihen liittyvää tulkintaa ja tietoa on paljon. Elias Lönnrotiin voit tutustua vaikka lukemalla hänen kirjeitään. Kalevalaisilla tarinoilla on myös oma elämänsä taiteessa ja maailmalla.
Minna Canth loi tasa-arvoa suomalaiseen yhteiskuntaan työllään ja teoksillaan. Hän oli aktiivinen, voimakas persoona ja merkittävä vaikuttaja, ensimmäinen suomalainen nainen, jota kunnioitetaan liputuspäivällä.
Voimaa ja inspiraatio musiikista! Kokoelmasta löytyy sekä kirjoituksia musiikista että musiikkia kuunneltavaksi.
Runebergin päivänä juhlimme runoilijaa, Vänrikki Stoolin tarinan, Hirvenhiihtäjien kirjoittajaa ja Maamme-laulun sanoittajaa. Myös runoilijan puoliso Fredrika Runeberg oli kirjoittaja, kirjailija ja yhteiskunnallisesti aktiivinen henkilö. Juhlakahveilla nautitaan ihana leivos, jonka ohje löytyy uusien reseptikokoelmien lisäksi myös Fredrikan keittokirjasta (Runeberg, Fredrika, Reseptikirja. Porvoon museo 2003). Fredrikan ohje lienee ainakin lähinnä alkuperäistä, vaikka itse leivos saattaa ollakin aluperin porvoolaisen kondiittori Lars Asteniuksen käsialaa. Kuva F. Tilgman, Helsingfors, SLS.