Kokoelmat

Makupalat.fi-toimituksen kokoamia paketteja ajankohtaisista aiheista.

Nuoret kohtaavat monia uusia asioita: keho muuttuu, ympäristö alkaa odottaa uusia taitoja ja ymmärrystä. Mitä on seksuaalisuus, missä kulkevat rajat, mitä tapahtuu, kun koulu loppuu? Nuorten pakettiin on koottu tietoa uusista, hämmentävistä asioista, oppaita valintakysymyksissä, sivustoja, joissa voi pohtia omaa minuuttaan sekä paikkoja, joista etsiä tukea ja keskusteluseuraa.
Ilmastonmuutos ja sen hillintä.
Miten sopeutua uuteen kulttuuriin?
Tunnetko Europarlamentin tehtävät ja Euroopan päätösten vaikutukset elämään jäsenvaltioissa? Eu-tietoa löytyy monenlaisesta paketista ja vaalikoneet toimivat jälleen.
Kirjallisuus viehättää, sivistää ja rentouttaa. Lukemisharrastus on monipuolinen harrastus. Tässä paketissa on vinkkiä siitä, mistä inspiraatiota voi hakea ja mistä saa tietoa kirjallisuudesta.
Luonnon ihmeistä voi nautiskella monella tavalla: retkeillen, tutkien kasveja, marjastaen...Linkkipakettiin on koottu sivuja luonnon ystävälle.
Rakastatko kirjoittamista? Tähtäätkö kirjailijaksi? Tarvitset tietoa siitä, kuka tukee, mistä saat arvioita ja mitä kirjailijan ammatissa täytyy tietää.
Työssä kuluu valtaosa aikuisväestön arjesta. Vai kuluuko?
Miten suhtautua seksiin? Neuvoja ja tukea löytyy sekä aikuistuville nuorille, suhdettaan hoitaville aikuisille sekä uhreille. On tärkeä tietää, missä rajat menevät ja kenen puoleen voi kääntyä, jos ne ylitetään.
Joko pääsiäisenä alkaisi kevät? Pitkän paaston ja kylmän kauden jälkeen nautitaan valosta, hyvästä ruoasta ja keväästä!

Sivut