Kokoelmat

Makupalat.fi-toimituksen kokoamia paketteja ajankohtaisista aiheista.

Urheilun huumaa voi tuntea muuallakin kuin kentän laidalla. Menneiden ajan urheilusuorituksia voi muistella legendaarisia selostuksia kuunnellen, asiakirjoista voi tutkia tuloksia ja Paavo Nurmen piikkaritkin löytyvät ihailtaviksi.
Miss Marple, Hercule Poirot, Vares, Wallander...Dekkarit vievät mukanaan! Jos olet jo mielestäsi lukenut kaikki tunnetuimmat, etsiskele näistä lähteistä lisää jännityskirjallisuutta.
Mitä kesätekemistä keksisi? Kesä on lämmön, valon, tapahtumien, lomailun ja monelle suuren juhlan aikaa. Makupalat.fi-kokoelmaan on etsitty monenlaista vinkkiä ja sisältöä tekemiseen.
Tunnetko Europarlamentin tehtävät ja Euroopan päätösten vaikutukset elämään jäsenvaltioissa? Eu-tietoa löytyy monenlaisesta paketista ja vaalikoneet toimivat jälleen.
Lintujen katselu on hauskaa, mutta siitä voi myös saada antoisan harrastuksen. Muista ottaa sekä linnut että muu luonto huomioon, kun lähdet tarkkailuretkelle.
Läheisen poismeno on aina järkytys. Monta asiaa on hoidettavana, muistettavaa on paljon ja on vaikea hahmottaa, miten asiat hoidetaan. Tähän pakettiin on koottu ohjesivuja siitä, mitä tulee muistaa, tietoa perunkirjoituksesta sekä vinkkisivuja surumusiikista ja muistovärssyistä. Asiakirjamalleja, perunkirjoitusoppaita sekä muistovärssyjä kannattaa tutkia myös kirjoista. Useimmista kirjastoista löytyvät esimerkiksi seuraavat teokset: Asiakirjamallit, Petri Järvensivu - Jussi Kalliala - Pekka Kolppanen - Kalle Kyläkallio - Mari Lampenius - Heikki Uotila. Alma Talent 2018 (up) ja Juridiset asiakirjamallit, Mikko Erkkilä - Johanna Ojala - Päivi Räike. Edita 2010 (3., uudistettu painos). Perunkirjoitusohjeita on teoksissa Aarnio, Aulis: Perunkirjoitusopas, (6.uud.p., 2000) ja Puronen, Pertti: Näin teen perukirjan, (5.uud.p., 2013 sisältää liitteenä myös perukirjan lomakepohjan). Muistovärssyjä löytyy värssykirjoista ja runoteoksista. Tässä muutama: Parhaimmat värssyt : lauselmia iloon ja suruun, Sanoista kauneimmat : onnitteluja, tervehdyksiä, toivotuksia, Sanat kultaa : säkeitä iloon ja suruun, Elämäsi matkalle : ajatuksia arkeen ja juhlaan, iloon ja suruun, Aika on jäähyväisten : lohdutuksen sanoja suruun, Ei turhaa tummat päivät / toimittanut Aino Räty-Hämäläinen.
Mielenterveyden huoltoa ja mielen hyvinvoinnin edistämiseen liittyvää ohjetta ja neuvoa löytyy verkosta. Hae apua, jos on paha tunne tai tunnet uhkaa. Apua on tarjolla myös chatin ja puhelimen päässä.
Verkosta löytyy asiakirjamalleja. Niitä kannattaa kuitenkin tutkia myös kirjoista. Useimmista kirjastoista löytyvät esimerkiksi seuraavat teokset: Asiakirjamallit, Petri Järvensivu - Jussi Kalliala - Pekka Kolppanen - Kalle Kyläkallio - Mari Lampenius - Heikki Uotila. Alma Talent 2018 (up) ja Juridiset asiakirjamallit, Mikko Erkkilä - Johanna Ojala - Päivi Räike. Edita 2010 (3., uudistettu painos)Puronen, Pertti: Näin teen perukirjan, (5.uud.p., 2013). Perunkirjoitusohjeita on teoksessa Aarnio, Aulis: Perunkirjoitusopas, (6.uud.p., 2000) .
Mistä apua, kun pelkäät? Uhka voi tulla kotoa, itsestä, muualta. Makupalat.fi-pakettiin on koottu tietoa ja paikkoja, joihin ottaa yhteyttä ja kysyä neuvoa.
Minna Canth loi tasa-arvoa suomalaiseen yhteiskuntaan työllään ja teoksillaan. Hän oli aktiivinen, voimakas persoona ja merkittävä vaikuttaja, ensimmäinen suomalainen nainen, jota kunnioitetaan liputuspäivällä.

Sivut