Kokoelmat

Makupalat.fi-toimituksen kokoamia paketteja ajankohtaisista aiheista.

Joko pääsiäisenä alkaisi kevät? Pitkän paaston ja kylmän kauden jälkeen nautitaan valosta, hyvästä ruoasta ja keväästä!
Eduskuntavaaleissa valitaan kansanedustajat. Tässä kokoelmassa on vaalikoneita, tietoa eduskunnasta ja eduskuntavaaleista.
Opastusta ja neuvontaa verkon käytössä ja välineiden käytössä tarvitsee moni. Aktiivisesta vertaistukea ja oppimista ovat edistäneet ikääntyneiden tukiryhmät ja kirjastot.
Ystävyys nostaa, ystävyys kantaa. Läpi elämänsä ihminen tarvitsee ystäviä seuraksi, tueksi ja turvaverkoksi. Ystävä voi olla monella tavalla.
Muovi on näyttänyt toisenkin puolensa. Kätevä joka paikan materiaali kuormittaa ympäristöä ja sitä löytyy meristä ja niissä elävien vatsoista. Kokoelmassa on tietoa muovin käytöstä, kierrätyksestä sekä ympäristönsuojelusta.
Ilmastonmuutos ja sen hillintä.
Minna Canth loi tasa-arvoa suomalaiseen yhteiskuntaan työllään ja teoksillaan. Hän oli aktiivinen, voimakas persoona ja merkittävä vaikuttaja, ensimmäinen suomalainen nainen, jota kunnioitetaan liputuspäivällä.
Miten sopeutua uuteen kulttuuriin?
Tunnetko Kalevalan ja siihen liittyvän maailman? Kalevalaa voi lukea verkossa ja jos tarina ei avaudu, siihen liittyvää tulkintaa ja tietoa on paljon. Kalevalaisilla tarinoilla on myös oma elämänsä taiteessa ja maailmalla.
Katse kohti taivasta! Mitä näet? Taivaan tutkiminen on jännittävää kotikonstein, mutta observatorion välinein näet vielä enemmän. Usea taivasta tutkiva laitos julkaisee laadukkaita kuvia ja tietoa siitä, mitä yllämme näemme.

Sivut