Maanmittaus. Kartoitus. Geodesia

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
13 osumaa haulle. Näytetään 1 - 13 tulosta.
Struven ketju on kolmiomittausketju, jolla selvitettiin maapallon kokoa ja muotoa 1800-luvulla. Sivuilla on tietoa sen historiasta, kolmiomittaustekniikasta sekä Suomessa sijaitsevista mittauspisteistä. Struven ketju on yksi Unescon maailmanperintökohteista.
Sivuston kieli: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/struvenketju

Näytä enemmän
Maankäyttö-lehti sisältää maanmittausalan asiantuntija-artikkeleita sekä mittausalaan, yhdyskuntasuunnitteluun ja kiinteistöarviointiin liittyviä uutisia. Artikkeleita voi etsiä esimerkiksi kirjoittajan, aihepiirin tai avainsanan mukaan.
Sivuston kieli: 
https://maankaytto.fi/wp/

Näytä enemmän
Kartalla-podcastissa kartta- ja paikkatiedon asiantuntijat keskustelevat paikkatiedon tutkimuksesta ja käytännön sovelluksista. Jaksoissa käsitellään aiheita maailmanperinnöstä avoimeen lähdekoodiin.
Sivuston kieli: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/tietoa-maanmittauslaitoksesta/ajankohtaista/kartalla-podcast

Näytä enemmän
OpenStreetMap on vapaaehtoisten tuottama ja ylläpitämä karttapalvelu, josta löytyy tietoja teistä, rautateistä, rautatieasemista ja monista muista kohteista eri puolilla maailmaa. Karttoja voi muokata rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi.
Sivuston kieli: 
https://www.openstreetmap.org/#map=5/63.015/22.852

Näytä enemmän
Paikkatietolaitos FGI:n sivut kertovat laitoksen tehtävistä, tutkimuksesta, julkaisuista ja palveluista.
Sivuston kieli: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/tutkimus

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua kiinteistöjen kauppahintatilastoihin, Suomen pinta-aloihin kunnittain sekä Maanmittauslaitoksen vuositilastoihin.
Sivuston kieli: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/tietoa-maanmittauslaitoksesta/organisaatio/tilastot

Näytä enemmän
Sivuilla kerrotaan maanmittausalan opiskelumahdollisuuksista ja siitä, minkälaisia töitä alan ammattilaiset tekevät. Lisäksi on esimerkkejä opiskelijoiden ja työntekijöiden kokemuksista alalla.
Sivuston kieli: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/tietoa-maanmittauslaitoksesta/maanmittausalalle

Näytä enemmän
Museovirasto tarjoaa maksutta ladattavaksi kulttuuriympäristöön liittyviä paikkatietoaineistoja. Tarjolla on aineistoa suunnittelijoille, viranomaisille ja tutkijoille sekä muille kulttuuriympäristöstä kiinnostuneille. Ennen lataamista käyttäjän on hyväksyttävä palvelun käyttöehdot.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/fi/palvelut-ja-ohjeet/tietojarjestelmat/kulttuuriympariston-tietojarjest...

Näytä enemmän
Sivustolla on perusasioita geokätköilystä, kätkötyypit sekä kirjoitus GPS-paikannusjärjestelmästä, asiaa sekä piilottamisesta että etsimisestä, ajankohtaista ja geokätköilyn historiaa.
Sivuston kieli: 
https://geokätköt.fi/

Näytä enemmän
Tietokantaan on koottu karttoja Suomen alueilta 1600-luvulta aina 1950-luvulle saakka. Kartat on ryhmitelty käyttötarkoituksen mukaan, esimerkkeinä maakirjakartat, tilus- ja kyläkartat, kaupunkikartat ja sotilaskartat. Sivuilta löytyy myös kartta-aiheisia tutkimuksia, tietopaketti maanmittauksen kehityksestä 1600- ja 1700-luvuilla Suomessa sekä Heikki Rantatuvan biografia.
Sivuston kieli: 
https://expo.oscapps.jyu.fi/s/vanhakartta/page/etusivu

Näytä enemmän
Maanmittauslaitoksen sivulta löytyvät kartta- ja kuvapalvelu, maanmittauspalvelu, huoneisto- ja kiinteistöpalvelu sekä paikkatieto.
Sivuston kieli: 
https://maanmittauslaitos.fi/

Näytä enemmän
Artikkelissa on kuvattu suomalaiset ja tärkeimmät globaalit koordinaatistot selittäen myös koordinaatistosysteemien taustaa henkilölle, joka ei ole perehtynyt aiemmin asiaan.
Sivuston kieli: 
https://www.einouikkanen.fi/geodocs/OppijaksoKoordinaatistoista.html

Näytä enemmän
Perustiedot suomalaisista koordinaatistoista.
Sivuston kieli: 
https://www.einouikkanen.fi/geodocs/kkjgps.htm

Näytä enemmän