Käsikirja lukupiireihin sisältää monenlaisia tapoja edistää lukutaitoa, kielitaitoa, kirjoittamistaitoja sekä esitystaitoja lukupiireillä, luovilla harjoituksilla. Mukana on myös pelejä.
Webbplatsens språk: 
https://lukemo.fi/lukemo/wp-content/uploads/2019/08/Lukuklaani_K%C3%A4sikirja_Lukupiireihin.pdf

Visa mera
Tänne on koottu tietolähteitä, menetelmiä ja toimintatapoja, joita käyttämällä opettajat ja ohjaajat voivat käsitellä ilmastoteemoja lasten ja nuorten kanssa rakentavasti, innostavasti ja käytännöllisesti toiminnan ja yhteiskehittämisen kautta.
Webbplatsens språk: 
https://ilmastokirjo.fi/

Visa mera
Sivusto kokoaa yhteen lastenoikeusjärjestö Planin opetuksen tueksi tarjoamat aineistot. Materiaalipankista löytyvät myös Planin tuottamat videot sekä tilattavat materiaalit.
Webbplatsens språk: 
https://www.globaalikoulu.net/

Visa mera
LUMA tavoitteena on tukea lasten ja nuorten matematiikan, luonnontieteiden, tietotekniikan ja teknologian opetusta ja opiskelua. Sivuille on koottu tapahtumatietoja, oppimateriaaleja ja videoita.
Webbplatsens språk: 
https://www.luma.fi/

Visa mera
Luonnontieteellisen keskusmuseon ja Luonto-Liiton yhteisille lastensivuilla on tehtäviä ja kuvastoja sekä tietoa kasveista ja eläimistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.luomus.fi/fi/lasten-luomus

Visa mera
Kirjanen tarjoaa vanhemmille ja varhaiskasvatuksen ammattilaisille ideoita siihen, miten tukea lasten kielellistä kehittymistä ja innostaa lastenkirjallisuuden pariin. Oppaan harjoitukset soveltuvat myös aikuisten kielenoppimiseen. Opas on julkaistu suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja soraniksi.
https://sites.utu.fi/iki-taru/perhelukeminen/hyppy-tarinoihin-kirjanen/

Visa mera
Matematiikan ja ohjelmoinnin ohjaajan opas sisältää ohjeita matematiikka ja ohjelmointisisältöisten pajojen vetämiseen.Toiminnalliset pajat on suunnattu 9-13 -vuotiaille.
Webbplatsens språk: 
https://pulmaario.luma.fi/

Visa mera
Opetuksen tueksi laadittu sivusto tarjoaa tietoa lääkkeiden oikeasta käytöstä, lasten sairauksista ja niiden hoidosta sekä opiskelukokonaisuuksia ja tehtäviä eri-ikäisille lapsille.
Webbplatsens språk: 
https://www.tervekoululainen.fi/tervekoululainen/laakekasvatusyhteistyo/

Visa mera
Marttojen Junnukokki-kerhoissa tehdään ruokaa, leivotaan, hoidetaan kotia ja askarrellaan. Sivustolla on juttuja näistä samoista asioista: ruokaohjeita, siivousvinkkejä, askartelumalleja, juttuja luonnossa liikkumisesta ja puutarhanhoidosta ja muuta mukavaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.martat.fi/marttakoulu/junnukokki/

Visa mera
Mutku tutustuttaa lapset muotoiluun ja muotoilulle tyypilliseen suunnitteluprosessiin. Peruskoulun 3.– 6. luokille kehitetty materiaali sisältää tuntisuunnitelman ja tehtäviä.
Webbplatsens språk: 
https://muotoilukasvatus.info/Mutku/

Visa mera
Oppimateriaali ala-asteen talous- ja vastuullisuuskasvatukseen. Oppituntien sisältöinä ovat omistaminen, oman rahan käyttö, näpistysten ehkäisy, verot, yrittäjyys ja työelämä.
Webbplatsens språk: 
https://nuortennyt.fi/palvelu/mun-elama-mun-vastuu/

Visa mera
Oppimateriaali Minästä kiinni sisältää teoriaosuuden sekä tehtäviä moninaisten identiteettien tarkasteluun. Tehtävissä pohditaan mm. minuutta, itseilmaisua, kieltä, elämänvaiheita, tunteita ja arvoja. Materiaali soveltuu kaikkiin oppiaineisiin perusopetuksen eri vuosiluokilla. Kielestä koppi on luotu kielitietoisen opetuksen materiaaliksi.
Webbplatsens språk: 
https://sites.utu.fi/minasta-ja-kielesta-kiinni/

Visa mera
Varhaiskasvatuksen tukimateriaalissa on tietoa lapsen kielellisestä kehityksestä sekä vinkkejä yksi- ja monikielisten lasten oppimisen vaikeuksien tunnistamiseen. Materiaali tarjoaa ideoita pedagogiseen toimintaan ja siihen, miten kielen kehittymistä voidaan tukea kotona.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/varhaiskasvatus/varhaiskasvatuksen-tueksi/kielten-rikas-...

Visa mera