Reggio Emilia -pedagogiikasta ja sen soveltamisesta Suomessa kertovat sivut. Sivuilla on artikkeleita, kirjallisuusluettelo, -arvosteluja, keskustelupalsta ja linkkejä ulkomaisille aihetta käsitteleville sivuille.
Webbplatsens språk: 
https://reggioemiliafinland.wordpress.com/

Visa mera
Kuopion taidemuseon kokoelmat, näyttelyt sekä tilat. Kokoelmiin kuuluu mm. Pekka Halosen ja Leonardo da Vilhun kokoelmat.Lisäksi sivustossa on kokonaisuudet Juho Rissasesta ja Ferdinand von Wrightistä.
Webbplatsens språk: 
https://kuopiontaidemuseo.fi/

Visa mera
Suomen valokuvataiteen museon tehtävämateriaalit sisältävät tehtäviä museon näyttelyihin, mutta materiaaleissa on mukana kuvia, joten niitä voi hyödyntää myös sellaisinaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/tule-ja-koe/kouluille/tehtavamateriaalit

Visa mera
Media- ja taidekasvatuksen oppimateriaaleja sisältävä palvelu mahdollistaa suomalaisten eturivin taiteilijoiden teosten hyödyntämisen osana opetusta.
Webbplatsens språk: 
https://mediataidekasvattaa.fi/

Visa mera
Taidekoulussa tutustutaan kuvallisiin sommittelukeinoihin, kuten muotoon, viivaan sekä valoon ja varjoon. Tehtävien avulla voi tutkia myös värejä, liikettä ja perspektiiviä. Sivustolta löytyy myös taidesanasto sekä tarinoita taiteesta.
Webbplatsens språk: 
https://serlachius.fi/suunnittele-vierailusi/koululaisohjelmat/taidekoulu/

Visa mera
Tehdään taidejuttuja sisältää opastusta lasten taidekasvatustoimintaan ja käytännön neuvoja maalauspajoihin, askartelu- ja käsityöprojekteihin. Oppaassa on myös leikkejä ja työstettäviä esityksiä.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/static/kulke/Tehdaan_taidejuttuja_Annantalo_nettipdf_pieni.pdf

Visa mera
Emman modernin taiteen opetusmateriaalit koulujen käyttöön. Tarjolla on tehtäviä taiteesta ja taideteoksista, taustamateriaaliksi on tarjolla taitelijoiden haastatteluja.
Webbplatsens språk: 
https://emmamuseum.fi/opettajille/etaopetusmateriaali-kouluille/

Visa mera
Taideyliopiston koordinoima hanke tutkii, kuinka taide julkisena palveluna voisi lisätä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja hyvinvointia Suomessa. Sivuilla on luettavissa mm. tutkimus "ArtsEqual: Tasa-arvo taiteen ja taidekasvatuksen palveluiden suuntana", jossa kuvataan keskeisimpiä suomalaisessa taiteen ja taidekasvatuksen palvelujärjestelmässä tunnistettuja eriarvoistavia mekanismeja.
Webbplatsens språk: 
https://www.artsequal.fi/fi/

Visa mera
Oppimateriaali taidealojen opettajankoulutukseen sekä kaikille, joita kiinnostaa oppimiseen liittyvät käsitteet sekä kokonaisvaltaisuus, yhteisöllisyys, kehollisuus ja oppiminen.
Webbplatsens språk: 
https://disco.teak.fi/anttila/1-johdanto/

Visa mera
Kulttuurikasvatussuunnitelma on työkalu kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintökasvatuksen toteuttamiseen. Työkalun avulla kunnat voivat laatia opetusta varten suunnitelman, joka perustuu paikalliseen kulttuuriperintöön ja -tarjontaan.
Webbplatsens språk: 
https://kulttuurikasvatussuunnitelma.fi/

Visa mera
Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton sivulla on tietoa liiton toiminnasta, kuvataideoppilaitoksista sekä taiteen opetuksesta.
Webbplatsens språk: 
https://youngart.fi/

Visa mera
Kultus.fi -kulttuurikalenterista löytyy tietoa lasten ja nuorten tapahtumista, taideprojekteista ja työpajoista pääkaupunkiseudulla. Kulttuuritarjonta on luokiteltu taidealoittain, oppiaineittain ja ikäryhmittäin.
Webbplatsens språk: 
https://www.kultus.fi

Visa mera
Kansainvälinen lasten verkkotaidenäyttely. Voit myös lähettää oman taideteoksesi esimerkiksi kanadalaisten, saksalaisten, filippiiniläisten lasten piirustusten joukkoon.
Webbplatsens språk: 
https://www.naturalchild.org/gallery/

Visa mera
Julkaisussa tarkastellaan erityistä tukea tarvitsevien ihmisten voimavarojen tukemista taiteen ja kulttuurin keinoin.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-493-259-2

Visa mera
Täällä voi tutustua tulkintoihin Tove Janssonin taiteesta. Tekijöinä ovat lasten ja nuorten kuvataidekoulujen oppilaat. Näyttelyssä on esillä 50 teosta, jotka on jaoteltu kuuteen teemaan: juhlat, seikkailu, tunteet, omituisia otuksia, tulkintoja Toven maalauksista sekä saariston rakennelmia.
Webbplatsens språk: 
https://youngart.fi/matka-toven-maailmaan/

Visa mera
Näyttely kertoo arkkitehti Walter Gropiuksen perustaman taideoppilaitoksen historiasta, opetussuunnitelmista, pedagogiikasta, opiskelijoista sekä taiteilijoista. Näyttelyssä tutustuaan mm. värejä, muotoja ja materiaaleja koskeviin näkemyksiin ja periaatteisiin. Sivuilla on interaktiivisia harjoituksia, jotka havainnollistavat Bauhausin taide- ja muotoilupedagogiikkaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.getty.edu/research/exhibitions_events/exhibitions/bauhaus/new_artist/

Visa mera
Koulukino tarjoaa kanavan peruskoulun elokuvakasvatukseen. Koulukinon verkkopalvelussa on ohjeita luokkien elokuvaretken järjestämistä varten. Mukana on myös elokuvien esittelyjä sekä harjoitustehtäviä elokuvien analysointiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.koulukino.fi

Visa mera
Värinauttien oppimateriaali sisältää lapsille soveltuvia havainnollisia aineistoja ja harjoituksia lukemisen, laskemisen, biologian, taiteen ja monen muun aineen alalta.
Webbplatsens språk: 
https://www.varinautit.fi/varinautit/materiaali/

Visa mera
Kirjassa tarkastellaan oppimisen tilanne- ja paikkasidonnaisuuksien merkityksiä erilaisten oppimisympäristöjen ja teknologian näkökulmasta. Lisäksi esitellään, miten oppiaineista siirrytään opetukseen, jossa tietoja ja taitoja opetellaan koulun oppiainerajoja ylittäen.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-310-934-6

Visa mera
Amos Rexin sivuille on koottu taidetta, jota voi kokea paikasta riippumatta. Tarjolla on mm. video-opastuksia ja sisältöjä etäopetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://amosrex.fi/online/

Visa mera
Taikalamppu-menetelmän oppaassa neuvotaan askel askeleelta, kuinka työstää lasten kanssa lyhytelokuva. Menetelmä pyrkii kasvattamaan aiheen työstämistä ja painottaa tekemisen iloa.
Webbplatsens språk: 
https://lastenkulttuuri.fi/wp-content/uploads/2016/02/taikalamppumenetelmaopas.pdf

Visa mera
EMMA Zone on Espoon modernin taiteen museon sivusto, jossa julkaistaan museon tuottamia digitaalisia sisältöjä, kuten videoita, haastatteluja, podcasteja ja artikkeleita. EMMA Zonen tarjonta on jaoteltu neljään eri vyöhykkeeseen: Ajattelun aiheita, EMMAn kulissien takana, Pinnan alla kuplii ja Lasten taidekysymykset.
Webbplatsens språk: 
https://www.emmazone.fi/

Visa mera
A&DO on Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteishanke, jonka tavoitteena on lisätä kansalaisten ymmärrystä arkkitehtuurista, muotoilusta ja ympäristön suunnittelusta. Keskus on julkaissut mm. Hyvän lähiympäristön työkirjan, jota voi käyttää arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen opetusmateriaalina.
Webbplatsens språk: 
https://ado.fi/

Visa mera
Mutku tutustuttaa lapset muotoiluun ja muotoilulle tyypilliseen suunnitteluprosessiin. Peruskoulun 3.– 6. luokille kehitetty materiaali sisältää tuntisuunnitelman ja tehtäviä.
Webbplatsens språk: 
https://muotoilukasvatus.info/Mutku/

Visa mera
Palvelu sisältää 45 maan kulttuuripoliittiset profiilit, tilastoja ja vertailuja. Siellä on tietoa mm. kulttuurilaitoksista ja -palveluista, taide- ja kulttuurikasvatuksesta, rahoituksesta ja tuista sekä lainsäädännöstä.
Webbplatsens språk: 
https://www.culturalpolicies.net/

Visa mera
Evoluutiopajoista löytyy aineistoja muun muassa etäopetuksen tarpeisiin. Materiaalien avulla opitaan esimerkiksi pölyttäjistä ja niiden vuorovaikutussuhteista kasvien kanssa, eläinten värityksestä, peto-saalissuhteesta ja eliömaantieteestä. Pajat on kehitetty yhteistyössä ekologian ja evoluutiobiologian alan tutkijoiden ja taidekasvattajien kesken.
Webbplatsens språk: 
https://www.evolutioninaction.fi/opetus-materiaalit.html

Visa mera