OpenEdition Books -palvelussa julkaistaan e-kirjoja humanististen tieteiden ja yhteiskuntatieteiden aloilta. Yli puolet kirjoista on saatavilla maksutta HTML-muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://books.openedition.org/

Visa mindre
Finnassa voi tutustua Keravan museopalveluiden kokoelmien valokuviin, esineisiin, taideteoksiin ja arkistoaineistoihin. Kokoelmanostoina on kuvia muun muassa Sariolan tivolista, Ornon valaisintehtaan tuotannosta sekä keravalaisten arjesta eri vuosikymmenillä. Taiderastit-karttasivustolle on koottu Keravan julkiset taideteokset.
Webbplatsens språk: 
https://sinkka.finna.fi/

Visa mindre
Geneettinen kritiikki tutkii luovia syntyprosesseja analysoimalla käsikirjoituksia ja muita arkistolähteitä. Kirja tarjoaa läpileikkauksen geneettisen kritiikin nykyisistä kansainvälisistä suuntauksista. Se on tarkoitettu kirjallisuudentutkimuksen ja tekstuaalitieteiden tutkijoille ja opiskelijoille sekä kaikille kirjailijoiden, kuvittajien ja toimittajien työtavoista kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/sflit.14/

Visa mindre
Tunturihaukan silmin -näyttely kuvaa haukan näkökulmasta, miten ilmastonmuutos vaikuttaa Pohjoisen alueen luontoon, elinkeinoihin ja paikallisten elämään. Näyttelystä on tuotettu sekä virtuaalinen että fyysinen näyttely.
Webbplatsens språk: 
https://barentsnature.fi/

Visa mindre
Kansalliskirjaston digitoima, 1400–1500-luvuilla julkaistu Ptolemaios-atlasten kokonaisuus, joka sisältää Klaudios Ptolemaioksen laatiman antiikin ajan Geographia-teoksen, karttoja sekä aihepiiriä käsitteleviä tekstejä. Ptolemaios-atlakset ovat osa A. E. Nordenskiöldin 1800-luvulla keräämää tieteellistä kokoelmaa.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=821

Visa mindre
Täällä voi tutustua Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoimiin oppimateriaaleihin, joiden teemoja ovat digitaalisuus, kansainvälisyys, kestävä kehitys, oppiminen ja ohjaus sekä työelämä.
Webbplatsens språk: 
https://oppimateriaalit.jamk.fi/fi/

Visa mindre
Hankkeessa tuotetaan nuorten ja nuorten aikuisten kanssa työskenteleville mielenterveystyön ohjeita ja työkaluja. Sivuille on koottu tutkimusartikkeleita ja politiikkasuosituksia. Vuoden 2024 aikana kerätään laaja tutkimusaineisto nuorten masennuksesta ja sen hoidosta. Hankkeessa ovat mukana THL ja Itla sekä Helsingin, Tampereen ja Itä-Suomen yliopistot.
Webbplatsens språk: 
https://stnimagine.fi/

Visa mindre
Teosluettelo sisältää tiedot Akseli Gallen-Kallelan 300 julkisiin kokoelmiin kuuluvasta maalauksesta. Sivustoa täydennetään edelleen. Tarjolla on myös henkilöhistoriaa sekä lista näyttelyistä ja kirjallisuudesta, joissa maalaukset ovat olleet esillä.
Webbplatsens språk: 
https://gallenkallela.org/catalogue/introduction

Visa mindre
Suoni on tutkimusyhdistys, joka tuottaa tietoa ja edistää sosiaalista ja ympäristöllistä oikeudenmukaisuutta musiikkikulttuurissa. Sivustolla voi lukea mm. julkaisut "Naiset, musiikki, tutkimus – ennen ja nyt" sekä "En tee maailmanmusaa, mä teen poppia: selvitys rakenteellisesta rasismista Ruotsin musiikkialalla".
Webbplatsens språk: 
https://www.suoni.fi/fi/etusivu

Visa mindre
Suomen Romaniyhdistys edistää romaniväestön yhdenvertaisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia ja tarjoaa neuvontapalveluja romaneille ja viranomaisille. Sivuilla voi tutustua yhdistyksen toimintaan ja julkaisuihin. Siellä esitellään myös Suomen romanikielen tutkimusta ja kieliteknologiaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomenromaniyhdistys.fi/

Visa mindre

Sidor

Subscribe to RSS - englanti