Tilasto- ja indikaattoritietoa eri sektoreiden koulutuksesta ja koulutuksen jälkeisestä sijoittumisesta, korkeakouluissa tehdystä tutkimuksesta sekä väestön koulutusrakenteesta ja opiskelijoiden sosioekonomisesta​ taustasta.
Webbplatsens språk: 
https://vipunen.fi/fi-fi

Visa mera
Opetushallitus antaa kokonaiskuvan kasvatuksen, koulutuksen ja tutkintojen koostumuksesta sekä perusteista. Sivulta löytyvät eri asteisten koulutusten osiot sekä tietoa erikoisoppijoiden koulutuksesta. Myös tutkintoja ja niiden korvaavuutta sekä kääntäjätutkintoja käsitellään sivuilla.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot

Visa mera
Palvelussa voi tutustua voimassa oleviin opetussuunnitelmien ja tutkintojen perusteisiin esiopetuksen, perusopetuksen ja ammatillisen koulutuksen osalta.
Webbplatsens språk: 
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi

Visa mera
Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto VOL:in sivuilla on tietoa liiton palveluista, jäsenyydestä, edunvalvonnasta ja ammattillisista asioista.
Webbplatsens språk: 
https://www.vol.fi/

Visa mera
Tutkimuksessa on selvitetty lukemisvaikeuksien esiintymistä, pysyvyyttä ja yhteyttä koulumenestykseen sekä osa-aikaisen erityisopetuksen saamista erään eteläsuomalaisen kunnan yhdessä ikäluokassa. Tutkimuksessa tarkasteltiin myös lukutaidon kehittymistä ja koulumenestystä osa-aikaista erityisopetusta saaneiden oppilaiden ryhmässä.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-10-7871-2

Visa mera
Suomen ympäristöopisto Syklin ja Suomen Ladun yhteishanke, jolla pyritään lisäämään luontotoimintaa varhaiskasvatuksessa ja esi- ja alkuopetuksessa. Sivuilta löytyy ulkona toteutettavia leikkejä ja tehtäviä, webinaarien diat ja tallenteet sekä Ilo kasvaa ulkona – luontotoiminnan käsikirja.
Webbplatsens språk: 
https://ilokasvaaulkona.fi/

Visa mera
LukiMat on lapsille, vanhemmille ja opettajille suunnattu verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa lukutaidosta, lukivaikeuksista ja matemaattisista oppimisvaikeuksista. Tietopalvelu-osio sisältää yksityiskohtaisempaa tietoa matemaattisten taitojen kehityksestä. Palvelusta löytyy vinkkejä ja pelejä opetuksen tueksi sekä sanasto.
Webbplatsens språk: 
http://www.lukimat.fi

Visa mera
Värinauttien oppimateriaali sisältää lapsille soveltuvia havainnollisia aineistoja ja harjoituksia lukemisen, laskemisen, biologian, taiteen ja monen muun aineen alalta.
Webbplatsens språk: 
https://www.varinautit.fi/varinautit/materiaali/

Visa mera
Eläinkuvanuottien avulla voi opetella musiikin alkeita. Materiaali soveltuu varhaiskas­vatukseen, alkuopetukseen sekä itsenäiseen opiskeluun.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/elainkuvanuotit

Visa mera
Tehtäväkortit esittelevät Suomen yleisimpiä puulajeja. Niistä löytyvät tunnistusvinkit ja tietoa mm. puulajien käyttökohteista. Mukana on myös eri puulajeihin liittyvää kulttuuriperinnettä, uskomuksia ja sananlaskuja.
Webbplatsens språk: 
https://smy.fi/materiaali/puutehtavakortit/

Visa mera
Merirosvoseikkailulla tutustutaan englannin kielen äänteisiin, sanoihin ja sanontoihin tehtävien, pelien ja leikkien avulla.
Webbplatsens språk: 
https://www.nmi.fi/kaynnissa-olevat-hankkeet/kielitaito-kuuluu-kaikille/land-ahoy-varhennettua-engla...

Visa mera
Ilmaisia pelejä lapsille sisältää palapelejä, leikkejä, monentyyppisiä tehtäviä, joiden parissa lapset voivat viihtyä ja myös oppia taitoja. Pelejä voi käyttää myös opetuksessa.
Webbplatsens språk: 
https://www.oppijailo.fi/lapsille-nuorille/

Visa mera
Luonnontieteellisen keskusmuseon ja Luonto-Liiton yhteisille lastensivuilla on tehtäviä ja kuvastoja sekä tietoa kasveista ja eläimistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.luomus.fi/fi/lasten-luomus

Visa mera
Tervatonttu Toivon -nettisivuilla löytyy lapsille tietoa vanhasta suomalaisesta tervaperinteestä. Pienemmille on värityskuvia, palapelejä ja sokkeloita, isommille Ukko Tervaskannon luento ja tietovisa.
Webbplatsens språk: 
http://www.tervatonttutoivo.fi/#/etusivu

Visa mera
Heureka on tuottanut kouluille tehtäviä, työpajaohjeita ja mobiilipelejä. Niiden avulla voi elävöittää opetusta tai muuten vaan kuluttaa aikaa samalla oppien.
Webbplatsens språk: 
https://www.heureka.fi/koulutehtavat/

Visa mera
Varhaiskasvatuksen, alkuopetuksen ja perusopetuksen tueksi julkaistut oppaat tarjoavat tietoa ja toimintavinkkejä luonnon monimuotoisuuden käsittelemiseen lasten ja nuorten kanssa.
Webbplatsens språk: 
https://vihrealippu.fi/luonnonkirjo/

Visa mera
Tiedekasvatusta tiedemuseovierailulla sisältää opastusta ja ohjeita omatoimivierailuun Jyväskylän Luontomuseossa koululuokille ja päiväkotiryhmille. Ohjeet on jaoteltu vuosiluokittain.
Webbplatsens språk: 
https://tiedemuseo.jyu.fi/fi/tiedekasvatus/tiedekasvatuksesta

Visa mera
Innokas sisältää materiaaleja ohjelmoinnin, teknologian, pelikehityksen sekä innovaatiokasvatuksen opetukseen eri ikäisille oppijoille.
Webbplatsens språk: 
https://www.innokas.fi/materiaalit/

Visa mera
Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) vastaa varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen kansallisesta arvioinnista. Karvin toimiala kattaa koko koulutusjärjestelmän varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen. Sivustolla voi tutustua keskuksen arviointiraportteihin ja muihin julkaisuihin.
Webbplatsens språk: 
https://karvi.fi/

Visa mera
Oppaassa on tietoa ahman, ilveksen, karhun ja suden tuntomerkeistä, elinalueista, elintavoista ja suojelusta. Lisäksi löytyy tehtäviä ja jälkikortit.
Webbplatsens språk: 
https://luontoliitto.fi/wp-content/uploads/2022/07/Lasten-suurpeto-opas.pdf

Visa mera
Sähköaiheisia aineistoja eri kouluasteille. Tarjolla on tehtäviä, pelejä, animaatioita sekä tilattavia materiaaleja sähköasioiden käsittelyyn.
Webbplatsens språk: 
https://www.sahkola.fi/

Visa mera
Katalogi esittelee noin sata alakouluun ja esiopetukseen sopivaa tietokirjaa. Teemoina mm. historia, keho ja mieli, eläimet, harrastukset ja ammatit sekä tosielämän esikuvia. Katalogin alussa on valmiita kysymyksiä, joita voi käyttää apuna tietokirjallisuutta käsiteltäessä.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/media/julkaisut/tietokirjoja_alakouluun_2020_web.pdf

Visa mera
Mediakasvatuksen teemaviikko tarjoaa mediataitojen kanssa työskenteleville inspiraatiota oman työn kehittämiseen. Sivuilta löytyy oppimateriaaleja, mediataitoviikon tapahtumakalenteri sekä vinkkivihot eri ikäryhmille.
Webbplatsens språk: 
https://www.mediataitoviikko.fi/

Visa mera
Marttojen Junnukokki-kerhoissa tehdään ruokaa, leivotaan, hoidetaan kotia ja askarrellaan. Sivustolla on juttuja näistä samoista asioista: ruokaohjeita, siivousvinkkejä, askartelumalleja, juttuja luonnossa liikkumisesta ja puutarhanhoidosta ja muuta mukavaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.martat.fi/marttakoulu/junnukokki/

Visa mera
Liikuntaleikkikirjasta löytyy 66 erilaista liikunnallista leikkiä, joihin on ohjeet ja piirroskuva leikin kulusta.
Webbplatsens språk: 
https://liikkuvakoulu.fi/ideapankki/idea/liikuntaleikkikirja/

Visa mera
Katalogi auttaa löytämään kiinnostavia tietokirjoja ja kannustaa lukemaan. Siinä esitellään lähes sata kirjaa 12 eri aihealueen mukaan. Aihepiirejä ovat mm. harrastukset, eläimet, keho ja mieli, luonto, teknologia, urheilu sekä ympäristönsuojelu. Lisäksi käsitellään selkokielisiä tietokirjoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/medialle/julkaisut/tietokirjoja-alakouluun-kirjakatalogi-2023....

Visa mera
Varhaiskasvatuksen tukimateriaalissa on tietoa lapsen kielellisestä kehityksestä sekä vinkkejä yksi- ja monikielisten lasten oppimisen vaikeuksien tunnistamiseen. Materiaali tarjoaa ideoita pedagogiseen toimintaan ja siihen, miten kielen kehittymistä voidaan tukea kotona.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/varhaiskasvatus/varhaiskasvatuksen-tueksi/kielten-rikas-...

Visa mera