Tunturihaukan silmin -näyttely kuvaa haukan näkökulmasta, miten ilmastonmuutos vaikuttaa Pohjoisen alueen luontoon, elinkeinoihin ja paikallisten elämään. Näyttelystä on tuotettu sekä virtuaalinen että fyysinen näyttely.
Webbplatsens språk: 
https://barentsnature.fi/

Visa mindre
Kansalliskirjaston digitoima, 1400–1500-luvuilla julkaistu Ptolemaios-atlasten kokonaisuus, joka sisältää Klaudios Ptolemaioksen laatiman antiikin ajan Geographia-teoksen, karttoja sekä aihepiiriä käsitteleviä tekstejä. Ptolemaios-atlakset ovat osa A. E. Nordenskiöldin 1800-luvulla keräämää tieteellistä kokoelmaa.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=821

Visa mindre
Suoni on tutkimusyhdistys, joka tuottaa tietoa ja edistää sosiaalista ja ympäristöllistä oikeudenmukaisuutta musiikkikulttuurissa. Sivustolla voi lukea mm. julkaisut "Naiset, musiikki, tutkimus – ennen ja nyt" sekä "En tee maailmanmusaa, mä teen poppia: selvitys rakenteellisesta rasismista Ruotsin musiikkialalla".
Webbplatsens språk: 
https://www.suoni.fi/fi/etusivu

Visa mindre
Generation AI -hankkeessa luodaan pohjaa teknologiakasvatukselle, joka ottaa huomioon tekoälyn toimintaperiaatteet, sen tarjoamat mahdollisuudet sekä puutteet ja riskit. Sivustolla on oppimateriaaleja, jotka on tarkoitettu erityisesti esi- ja perusopetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.generation-ai-stn.fi/

Visa mindre
Tekijänoikeuden erikoiskirjaston ja Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen kirjaston yhteinen verkkokirjasto. Kokoelmassa on runsaasti suomalaista ja kansainvälistä tekijänoikeusaiheista kirjallisuutta, ja sitä täydennetään vähitellen Cuporen käsikirjaston aineistolla.
Webbplatsens språk: 
https://cute.finna.fi

Visa mindre
Paikallista tietoa Ruotsin paikkakunnista, uutisia, säätietoja ja yrityshaku.
Webbplatsens språk: 
https://tjohoo.se/

Visa mindre
Yle Oppimisen Mysteerijuna-peli tarjoaa pelaamisen ohessa mahdollisuuden tutustua koodaamisen logiikkaan. Pelin yhteyteen on rakennettu noin viiden oppitunnin materialipaketti, jonka avulla opettaja voi käydä oppilaiden kanssa läpi koodaamisen periaatteita. Peli on tarkoitettu ensisijaisesti 11-16-vuotiaille. Peliä voi pelata suomen lisäksi ruotsiksi, saameksi ja englanniksi.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/a/20-10006023

Visa mindre
Oppaassa kerrotaan, minkälaisia eettisiä näkökulmia tekoälyn hyödyntämiseen liittyy. Opas on suunnattu ensisijaisesti julkishallinnon organisaatioiden työntekijöille, mutta sitä voivat hyödyntää muutkin aiheesta kiinnostuneet.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/oppaat/vastuullinen-tekoaly

Visa mindre

Sidor

Subscribe to RSS - ruotsi