Tutkimuksessa on selvitetty pohjoismaalaisten musiikin kuuntelua, suoratoistojen käyttöä, säveltämisen ja luovan työn ilmiöitä sekä tekoälyn käyttöä musiikin luomisessa. Luvut esitetään havainnollisesti.
Webbplatsens språk: 
https://www.teosto.fi/wp-content/uploads/2024/06/Polaris-Nordic-Digital-Music-in-the-Nordics-2024.pd...

Visa mindre
Kokoelma sisältää amerikansuomalaisia sanoma- ja aikakauslehtiä vuodesta 1876 alkaen. Aineisto on avoimesti luettavissa vuoteen 1923, myöhempiä kausijulkaisuja voi tutkia vapaakappalekirjastojen työasemilla.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=981

Visa mindre
Luonnon ennallistamiseen tähtäävä EU-laki asettaa tavoitteita ekosysteemien, elinympäristöjen ja lajien ennallistamiseksi. Sivustolla on selvitys luonnon nykytilasta EU-alueella, ennallistamisen merkityksestä sekä esimerkkejä ennallistamistoimenpiteistä käytännössä.
Webbplatsens språk: 
https://www.consilium.europa.eu/fi/policies/nature-restoration/

Visa mindre
Eduskunnan kirjaston paikallisen sopimisen lakihankkeen tietopaketissa kuvataan paikallisen sopimisen malleja, lain edistämistä, paikallisen sopimisen hyviä ja huonoja puolia sekä työehtosopimusten kattavuutta ja työmarkkinajärjestelmää.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/kotimainen_oikeus/LATI/Sivut/paik...

Visa mindre
Xeno-cantossa voi jakaa ääniä luonnosta. Eniten palvelusta löytyy lintujen ääniä, mutta siellä voi kuunnella myös heinäsirkkoja, lepakkoja ja sammakkoja. Ääniä voi selailla lajin ja alueen mukaan. Mysteeriääniosastoon on tallennettu tunnistamattomia ääniä, joiden arvoituksen joku toinen kuulija voi ratkaista.
Webbplatsens språk: 
https://xeno-canto.org/

Visa mindre
Lyhyt dokumenttielokuva esittelee kaupungin valmistautumista vuoden 1952 Helsingin olympialaisiin. Siinä voi nähdä maisemia tuon ajan Helsingistä, kuvia olympialaisia varten valmistuvista rakennusprojekteista sekä presidentti Paasikiven mainion puheen.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/1-1484086

Visa mindre
EarthCare-satelliitti tutkii maapallon ilmastoon vaikuttavia pilviä sekä aerosoleja useilla mittaustavoilla. Sen työ auttaa analysoimaan maapallon ilmastonmuutosta. Sivuille kerätään satelliitin välittämiä kuvia ja tietoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.esa.int/Applications/Observing_the_Earth/FutureEO/EarthCARE

Visa mindre
Euclid-avaruusteleskooppi tutkii pimeää universumia, kosmoksen näkymätöntä osaa. Satellitin sivulla kerrotaan sen tehtävästä ja kokoonpanosta sekä julkaistaan teleskoopin välittämiä videoita ja kuvia.
Webbplatsens språk: 
https://www.esa.int/Science_Exploration/Space_Science/Euclid

Visa mindre

Sidor

Subscribe to RSS - englanti