En webbplats där barn med hjälp av drakarna Gilbert och Berta kan lära sig om kemi. Särskilda sidor för lärare. Hänvisningar till böcker som kan köpas.
Webbplatsens språk: 
http://draknet.nu

Visa mera
Matteboken.se är ett verktyg för att studera matte här på nätet. Här hittar du teori, räkneövningar och videolektioner för all matematik på grundskole- och gymnasienivå i den svenska skolan.
Webbplatsens språk: 
https://www.matteboken.se/

Visa mera
Kotisuomessa.fi –webbtjänsten riktar sig till invandrare som vill lära sig finska och svenska, men vem som helst kan använda tjänsten. För att kunna använda tjänsten måste du registrera dig, men du kan också testa tjänsten som gäst.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotisuomessa.fi/web/guest

Visa mera
Centrets NRCFs uppgift är att ge lärare möjlighet till fortbildning och hjälp att hitta inspirerande resurser för sin fysikundervisning. På sidorna finns lärarresurser, olika ämnesportaler, information om forbildning och publikationer.
Webbplatsens språk: 
http://www.fysik.org

Visa mera
Topelius för gymnasiet är ett gratis, digitalt läromedel som gör 1800-talet levande och drar paralleller till dagens samhälle och elevers vardag. Materialet består av temahelheter anpassade till den nya läroplanen och utgår från Zacharias Topelius författarskap. Läromedlet är ämnesöverskridande och har utarbetats med tanke på undervisningen i historia och modersmål. Läromedlet kan med fördel kan användas också för andra ämnesstudier och målgrupper eller som diskussionsunderlag för frågeställningar om världssyn och värderingar.
Webbplatsens språk: 
https://digi.sets.fi/Topelius/

Visa mera
Topelius för lågstadiet är ett gratis, digitalt läromedel, som riktar sig till grundskolans lägre årskurser, särskilt årskurs 5 och 6. Läromedlet baserar sig på texter av Zacharias Topelius och består av tematiska helheter som är kopplade till olika läroämnen, främst modersmål, men också historia, musik och bildkonst.
Webbplatsens språk: 
https://digi.sets.fi/topelius_ls/

Visa mera
Svenska filminstitutets filmpedagogiska verksamhet är en informations- och kunskapskälla för alltifrån regionala filmverksamheter och kommuner till enskilda skolor och lärare. Målet är att stärka barn och ungdomars möjlighet till kvalitativa filmupplevelser, deras möjlighet att fördjupa sina kunskaper om film och att själva uttrycka sig med rörliga bilder.
Webbplatsens språk: 
https://www.filminstitutet.se/filmpedagogik

Visa mera
En omfattande webbplats med information om medeltiden i Norden och i länderna runt Östersjön avsedd för skolarbete i årskurserna 3-6. Sidan är uppdelad i avdelningar som Samhället, Livet i Staden och Livet på landet. Informationen omfattar bl.a. Hansan, Kyrkan, den vanliga människans liv, olika typer av berättelser och dikter och maktens människor.
Webbplatsens språk: 
http://medeltiden.kalmarlansmuseum.se/

Visa mera
Vetamix är en webbplats med innehåll som kan användas inom undervisningen. På sidan hittar man material av olika format, huvudsakligen ljud- och videoinslag från YLEs stora arkiv men även bilder som kan användas på olika sätt som passar undervisningen bäst.
Webbplatsens språk: 
https://svenska.yle.fi/vetamix

Visa mera
Historiska museet i Stockholm har utgivit material om historia i form av berättelser med bilder och faktor. De baserar sig på svensk historia, men innehåller mycket material om allmänna teman, som tro eller kvinnor och livsöden, som gäller också livet i Finland.
Webbplatsens språk: 
https://historiska.se/upptack-historien-start/

Visa mera
Nobel-prismuseets läromedel kan användas i klassrummet. Betoningen är i vetenskapsmaterial.
Webbplatsens språk: 
https://nobelprizemuseum.se/skola/i-klassrummet/

Visa mera
Plugga nu är ämnat åt lärare för som undervisar svenska som det andra inhemska språket, men materialiet kan användas för självstudier och kanske även modersmålsstudier.
Webbplatsens språk: 
https://svenskanu.fi/laromaterial/

Visa mera
Vetamix-videomaterial för undervisning av finska.
Webbplatsens språk: 
https://arenan.yle.fi/1-2905083

Visa mera
Tidigare studentprov i engelska.
Webbplatsens språk: 
https://svenska.yle.fi/abimix/engelska

Visa mera
Från alfa till Antigone är en webbaserad kurs i det klassiska grekiska språket och kulturhistoria. Den kan användas till självständiga studier eller som läromedel i skolklassen.
Webbplatsens språk: 
http://www.alfatillantigone.se/

Visa mera
Yle Språkskolan stöder lärandet av svenska. Här kan du titta på Yles finsk- och svenskspråkiga program med programtextning och få en översättning av ord som man inte förstår.på valt språk (albanska, amhariska, arabiska, azerbadzjanska, bosniska, bulgariska, engelska, spanska, grekiska, kroatiska, kurdiska (arabisk och latinsk text), mandarinkinesiska, pashto, persiska, polska, franska, rumänska, tyska, serbiska (kyrillisk och latinsk text), somaliska, finska, thai, tigrinska, turkiska och ryska).
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/kielikoulu-sprakskolan#svenska

Visa mera
I EU:s elev- och lärarhörna kan man hitta undervisningsmaterial om EU, EU:s organisation, historia, och arbetsmetoder. I hörnan kan man också studera självständigt.
Webbplatsens språk: 
https://europa.eu/learning-corner/home_sv

Visa mera
Rovdjurskolan innehåller läromaterial om rovdjur, fakta, intressanta bilder, videon, ljudmaterial, och frågor, spel och pyssel. Materialet passar (också) yngre barn.
Webbplatsens språk: 
http://www.rovdjursskolan.se/

Visa mera
En marin informationsportal för Finland som ger information om Östersjön och sammanställer finska marina data och tjänster. Webbplatsen består av avsnitt vilka fokuserar på olika områden, till exempel Östersjöns natur, mänsklig påverkan, forskning och fritid. Webbplatsen tillhandahåller information i realtid om havsförhållanden och nyheter om havet. För icke-kommersiellt bruk erbjuder bildbanken hundratals fotografier av Östersjön, tagna både under och ovanom ytan. Bakom länken "Undersök och lär dig mera" finns information och utbildningsmaterial till stöd för marin miljöutbildning.
Webbplatsens språk: 
https://ostersjon.fi/sv-FI

Visa mera
1918 – Jag var där, är en ny lärobok som baserar sig på autentiskt arkivmaterial om hur krig påverkar individen och samhället. Den tvåspråkiga boken riktar sig till grundskolans åk 7–9 och studerande i gymnasiet och ger redskap för källkritik i praktiken. Den kan användas inom undervisningen i historia och samhällslära, modersmål, svenska/finska som andra språk eller för elever i språkbad.
Webbplatsens språk: 
https://www.1918.finlit.fi/

Visa mera
Sveriges historia är en digital undervisningsresurs för skolan. Här kan lärare hitta inspiration till historielektionerna och elever få tillgång till material som utgår från historiska föremål. På sidorna finns material om från 800-talet till nutiden.
Webbplatsens språk: 
https://sverigeshistoria.se/

Visa mera
Läromaterial om Rysslands historia. Innehåller en presentation av Rysslands historia fram till andra världskriget, podcasts, ett stort antal artiklar och länkar till material om Rysslands historia.
Webbplatsens språk: 
https://www.so-rummet.se/kategorier/historia/varldens-lander-historia/europa-historia/rysslands-hist...

Visa mera
Finna klassrum erbjuder materialpaket och färdiga förslag till övningsuppgifter åt lärare vid grundskolor och gymnasier. Paketen har sammanställts av museer, arkiv och lärare.
Webbplatsens språk: 
https://www.finna.fi/Content/luokkahuone?lng=sv

Visa mera
Information om vetenskapscentret Heureka i Vanda, Finland, kontaktinformation, personal samt historik. Aktuella utställningar. Särskilda sidor för lärare med skoluppgifter som anknyter till Heurekas utställningar. Information för företag och grupper.
Webbplatsens språk: 
https://www.heureka.fi/?lang=sv

Visa mera
Utbildningsstyrelsens läromedel som innehåller även kostnadsfritt nätmaterial.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/sv/statistik-och-publikationer/laromedel

Visa mera
Ett urval av de viktigaste läromedlen för elever i grundskolan på ukrainska. Pdf-filerna du är fria att kostnadsfritt ladda ner och använda.
Webbplatsens språk: 
https://www.nok.se/ukrainskalaromedel

Visa mera

Sidor