44 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Svenska Österbottens Ungdomsförbund är en takorganisation för 105 ungdoms- och hembygdsföreningar i Svenska Österbotten. På webbplaten presenteras SÖU:s organisation, verksamhet och personal. Därtill finns information om lokalföreningarna, tidningarna Föreningsposten och Österbottniska Posten i webbversioner, artist- och bandförmedlingen Artisto och kalender över aktuella händelser. Teaterverksamheten presenteras med videoklipp från olika revyer. Information även om aktuella projekt. Länkförteckning till sidor inom närstående områden.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Finlands svenska ungdomsförbund FSU är en riksomfattande finlandssvensk ungdomsorganisation som främst komcentreras sig på amatörteaterverksamhet. På sidorna kan man bl.a. söka i förbundets pjäsbibliotek med skådespel för amatörteatrar, vidare finns uppgifter om personalen som bl.a. hjälper i upphovsrättsliga frågor. Dessutom finns en evenemangskalender och förbundets interna informationsblad. Förbundets blanketter i word-format kan laddas ned.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ämnesbibliografin Barn- och ungdomslitteraturbibliografin - BULB innehåller referenser till monografier och samlingsverk, bidrag i samlingsverk, artiklar i tidskrifter och årsböcker som behandlar barn- och ungdomslitteratur. Bibliografin omfattar såväl svenska som utländska titlar av framför allt historisk och teoretisk karaktär. Titlar publicerade 1998 och framåt bevakas löpande, men även äldre material finns.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Finlands ungdomssamarbete Allians rf är en nationell service- och intresseorganisation för ungdomsarbete. På sidorna presenteras organisationens verksamhet, mångkulturella verksamhet, projekt, internationella arbete, ungdomsutbyte, Herkules-kortet (rabattkort för ungdomar) och publikationer. Webblanketter för ansökningar om au pair- och annat utlandsarbete. Förteckning över Allians medlemsorganisationer ingår.
Visa mera
Webbsida informerar bl.a. om Nordjobb- och Nordhumla-programmen, samt om PNU:s övriga verksamhet. PNU är politiskt obundet och syftar till att främja nordiskt ungdomssamarbete.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Webbsidorna innehåller information om organisation och verksamhet vid Finlands Scouter r.f. Nyheter, evenemang, publikationer, kårförteckning och länkar ingår bla. Sidorna har också tvåspråkigt eller finskt material.
Visa mera
Nylands svenska ungdomsförbund (NSU) r.f. är en gemensam organisation för sju lokalförbund och 119 föreningar i Nyland. På webbplatsen finns information om aktuell verksamhet och evenemangssekalender, uppgifter om medlemsföreningarna med underavdelningar och kontaktuppgifter. Vidare finns NSU:s verksamhetspaln för innevarande period. Kontaktuppgifter till NSU:s kansli ingår.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Höstdagarna är en årligen återkommande kyrklig samling för ungdomar i Svenskfinland. Den arrangeras av Förbundet kristen skolungdom FKS. På sidorna finns Höstdagarnas program och annan information om höstdagarna, samt en blogg.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Presentation av programmen i Rundradions svenska ungdomskanal YLE Extrem. Nyheter, aktualiteter, tematiska och internativa tjänster, så som debattforum och chattkanal. Reportage och fotokavalkder. Möjlighet att uforma personliga tjänster genom att registrera sig som anlitare och medlem i Klubb X3M.
Webbplatsens språk:
Visa mera
På Finlands svenska 4H:s sidor finns kontaktuppgifter och information om verksamheten som består av klubbar där ungdomar kan ha s.k. företag där de odlar en trädgård, sköter husdjur o.s.v. Föreningen ger ut tidskrifter 4H-bladet och arrangerar tävlingar och läger och kampanjer. Länkar till liknande organisationer.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Webbplats för Esbobygdens ungdomsförbund. Kontaktuppgifter och info om verksamheten, bl.a. Glims sommarteater i Esbo samt Musikinstitutet Kungsvägen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Åbolands Ungdomsförbund är en politiskt obunden ungdomsorganisation som består av 31 medlemsföreningar. Medlemsföreningarna representerar ungdoms-, amatörteater- och intresseföreningar. På webbplatsen presenteras aktuella projekt, föreningens verksamhetsområden och ÅUF:s organisation. Kontaktuppgifter ingår på sidan. Vidare ingår en anslagstavla med bl.a. evenemang och diskussionsforumet.
Visa mera
Decibel är en ungdomsportal främst riktad till ungdomar i åldern 13-25. Decibels syfte är att enligt Ungdomslag 27.1.2006/72 erbjuda informations- och rådgivningstjänster till ungdomar. Decibel upprätthålls och finansieras av åtta österbottniska kommunerna samt med bidrag från Undervisningsministeriet i Finland och Länsstyrelsen i Västra Finlands län
Webbplatsens språk:
Visa mera
Projektbanken www.bolla.se är en svensk webbplats om barn- och ungdomskultur som ges ut av svenska Kulturrådet. I projektbanken samlar Kulturrådet lärande exempel inom barn- och ungdomskultur från hela Sverige. Projekten är indelade efter ålder, län och konstform. Varje projekt har en kontaktperson
Bolla vill inspirera genom att visa goda exempel på barn- och ungdomsprojekt inom olika konstområden, samt förmedla nyheter och aktuell forskning om barn- och ungdomskultur. Bolla vill sprida kunskap om olika arbetssätt som främjar barns och ungas delaktighet och möjligheter till eget skapande. Bolla riktar sig i första hand till vuxna som arbetar med barn- och ungdomskultur:
Webbplatsens språk:
Visa mera
Forskning och statistik om alkohol, tobak och beroenden ur folkhälsosynvinkrel.
Webbplatsens språk:
Visa mera
"MIK för mig" är ett digitalt utbildningsmaterial i medie- och informationskunnighet (MIK) som vänder sig till skolor och bibliotek. MIK för mig hjälper pedagoger och bibliotekarier att lära ut källkritiskt tänkande och kunskap om det förändrande medielandskapet på ett relevant och inspirerande sätt. Man kan ladda ner övningar, diskussionsfrågor, filmer, poddar, quiz eller hela lektionspaket.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Här hittar du ett antal snabbguider för vuxna som vill lära sig mer om de ungas digitala vardag.
Snabbguiderna beskriver ett antal olika digitala medier och hur ungdomar använder de olika plattformarna för att kommunicera. De tar också upp vilka skyldigheter och rättigheter användarna har juridiskt, vilka personuppgifter som sparas och hur man gör om man vill lämna ett socialt nätverk
Webbplatsens språk:
Visa mera
Stödchatt för undomar mellan 13 och 29 år. Man kan chatta anonymt med en handledare eller psykolog Man kan chatta om det man behöver prata om just nu, det kan vara allt från studier och sex till psykisk hälsa. Chatten är öppen måndagar, tisdagar och torsdagar kl. 19-22.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ungdomens riksdag innehåller information för elever och lärare om bland annat riksdagen, riksdagens uppgifter, lagstiftning och demokrati. Här hittar du också information om Ungdomsparlamentet,
Visa mera
Handbok för närstående och personer som arbetar med barn och ungdomar.
Webbplatsens språk:
Visa mera
På Frisk skolelev-projektets nätsidor finns informationspaket, praktiska material och verksamhetsmodeller som stödjer hälsosam och trygg motion. På sidorna finns också information om kost och sömn. Materialen är avgiftsfria och fritt tillgängliga.
Visa mera
Verke utvecklar ungdomsarbete i webben och erbjuder också hjälp och tjänster till dem som arbetar med ungdomar. Sidan innehåller nyheter som har att göra med webbungdomsarbete, material, bra tips och diskussionsforum.
Visa mera
MLL:s barn- och ungdomstelefon hjälper unga, som kan dit ringa gratis och anonymt. Det är också möjligt att skriva till nätbrevstjänsten dygnet runt.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ungdomarnas informations – och rådgivningsservice Reimari är en plats var man får yrkeskunnig handledning och information om olika frågor som berör ungdomarnas liv.
På sidorna finns även info om de ungas liv, aktiviteter och evenemang, särskilt i staden Vasa.
Visa mera
Statens ungdomsråd berättar om sin verksamhet och uppgifter. Rådet ger ut den årliga publikationen Ungdomsbarometern, som mäter finländska 15 – 29-åriga ungdomars värden och attityder. Sammandrag av barometern kan läsas på rådets publikationssida.
Visa mera
Nuorisotilastot.fi samlar statistik över unga och ungdomsarbete i Finland. I tjänsten finns visualiseringar.
Visa mera
Undervisnings- och kulturministeriet berättar om samordnandet och utvecklandet av ungdomsarbetet och -politiken. På sidan berättas om lagar, finansiering, understöd coh samarbete.
Visa mera
På Befolkningsinstitutets ungdomssidor finns information om människorelationer samt i sexuellt välbefinnande. Där erbjuds anonyma online stöd- och diskussionstjänster åt unga och unga vuxna.
Visa mera
Information om skattekort för barn och ungdomar under 20 år och anvisningar, hur kortet beställs.
Visa mera