22 osumaa haulle. Näytetään 1 - 22 tulosta.
Katsomukset.fi sisältää kirjoituksia ja keskustelua uskonnoista, katsomuksista ja uskonnottomuudesta Suomessa. Sivustosta vastaa Helsingin yliopiston uskontotiede, mutta sitä ylläpidetään eri tieteenaloja ja yliopistoja edustavien tutkijoiden kanssa.
Sivuston kieli: 
https://katsomukset.fi/

Näytä enemmän
Tiedelukutaidon perusteet -kurssilla tutustutaan tieteen tekemiseen ja korkeakouluopintoihin. Kurssilla perehdytään tiedonhakuun, tiedon arviointiin ja kriittiseen ajatteluun. Oppimateriaali on suunnattu lukiolaisille, mutta sopii kaikille tieteestä ja tieteentekemisen perusteista kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
https://tiedelukutaito.mooc.fi/

Näytä enemmän
Helsingin yliopiston 375-vuotisjuhlavuoden kunniaksi humanistinen tiedekunta esittelee vuoden aikana 375 humanistia. Mukana on nykyisiä tutkijoita, yhteiskunnan eri aloilla vaikuttavia humanistialumneja sekä historiallisia merkkihenkilöitä.
Sivuston kieli: 
https://375humanistia.helsinki.fi/

Näytä enemmän
Tänne on tallennettu tiedot Helsingin yliopiston arkiston säilyttämästä arkistoaineistosta. Järjestelmä sisältää myös digitoituja asiakirjoja, kuten Helsingin yliopiston vuosikertomukset vuosilta 1875 - 1994 ja painetut ylioppilasluettelot vuosilta 1828 - 1916.
Sivuston kieli: 
https://yksa.disec.fi/Yksa4/public/HYKA

Näytä enemmän
HELDAan tallennetaan Helsingin yliopistossa tuotettua kokotekstiaineistoa kuten tutkijoiden artikkeleita, yksiköiden julkaisusarjoja sekä tiedekuntien oppimateriaaleja ja laitosten tuottamaa tutkimusaineistoa.
Sivuston kieli: 
http://helda.helsinki.fi

Näytä enemmän
MuseoSuomessa voi etsiä Suomen museoiden kokoelmien esineistöä sekä kuvauksia kokoemista ja esineistä. Haun voi tehdä useammasta eri näkökulmasta näkymähaun, käsitehaun tai semanttisen samoilun avulla.
Sivuston kieli: 
http://www.museosuomi.fi

Näytä enemmän
Teologinen Aikakauskirja on Suomen johtava kaikki teologian ja uskonnontutkimuksen osa-alueet kattava tieteellinen aikakauskirja, jonka päätarkoitus on julkaista suomen- ja ruotsinkielistä teologista tutkimusta.
Sivuston kieli: 
http://tatt.protsv.fi/

Näytä enemmän
FSO sisältää maksuttoman ruotsin kielen itseopiskelukurssin aloittelijoille sekä kirjastoalan ammattilaisille suunnitellun FSO Bibliotek-verkkokurssin,
Sivuston kieli: 
https://finlandswedishonline.fi/

Näytä enemmän
Pohjoismaista kirjallisuutta käsittelevä teos sisältää aritkkeleita ja esseitä, joiden aiheena on mm. Matias Riikosen kirja Iltavahtimestarin kierrokset, Tove Janssonin proosa ja Johannes Heldénin digitaalinen runous.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/347518

Näytä enemmän
Selkokielen tutkijoiden ja selkokielestä kiinnostuneiden yhteistyöverkosto. Sivuille on koottu tutkimushankkeita, artikkeleita, julkaisuja, ohjeistuksia sekä linkkejä tutkimusaineistoihin.
https://blogs.helsinki.fi/klaara-network/

Näytä enemmän
Tutkimukset, tietoa tutkalaboratoriosta, julkaisut ja opinnäytetyöt, maksulliset sääkartat, opinnot ja opinto-oppaat.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/fi/inar

Näytä enemmän
Kantasoluportaali tarjoaa tietoa kantasoluista, kantasolututkimuksesta ja kantasoluhoidoista. Portaali julkaistaan myöhemmin myös ruotsiksi ja englanniksi.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/fi/projektit/kantasoluportaali

Näytä enemmän
Yliopistollisen eläinsairaalan verkkosivuilla esitellään sen eri yksiköiden ja klinikoiden toimintaa. Sivuilta löytyvät pieneläinsairaalan ja hevossairaalan aukiolo-, ajanvaraus- ja päivystystiedot. Lisäksi sivuilla on tietoa loukkaantuneiden löytöeläinten vastaanotosta ja lomake, jolla voi tehdä eläimen katoamisilmoituksen.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/fi/yliopistollinen-elainsairaala

Näytä enemmän
Observatorion aukioloajat ja näyttelyt, kuukauden tähtitaivas.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/fi/helsingin-yliopistomuseo/helsingin-observatorio

Näytä enemmän
Kielibuusti tarjoaa tietoa, materiaaleja ja neuvoja suomen ja ruotsin kielen oppimiseen ja opiskelun tukemiseen. Sivustolla on itseopiskelumateriaaleja, vinkkejä kielenoppimiseen työssä, kielenoppimisen suunnittelun ja ohjauksen välineitä sekä pedagogisia materiaaleja. Kohderyhminä ovat opiskelijat, suomea tai ruotsia vieraana kielenä opettavat, opinto- ja uraohjaajat sekä työyhteisöt. Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston koordinoimassa Kielibuusti-hankkeessa on kehitetty kotimaisten kielten koulutusta niin, että se vastaa paremmin Suomeen rekrytoitavien ja maassa jo olevien kansainvälisten osaajien kielitaitotarpeisiin.
Sivuston kieli: 
https://www.kielibuusti.fi/fi

Näytä enemmän
Ylioppilasmatrikkeli 1640–1852 on tarkistettu ja uudistettu matrikkelitietokanta, joka sisältää yli 18 000 ylioppilaan tiedot. Tietokannassa on monipuoliset hakuominaisuudet. Matrikkelin tietoja voi tulostaa tai tallentaa PDF-muodossa.
Sivuston kieli: 
https://ylioppilasmatrikkeli.helsinki.fi/

Näytä enemmän
Sovelluksen avulla voi etsiä Helsingistä kävely- ja pyöräreittejä, joissa liikenteen melua on mahdollisimman vähän.
Sivuston kieli: 
https://green-paths.web.app/

Näytä enemmän
FinnGen Helsingin yliopiston koordinoima julkisen ja yksityisen sektorin yhteinen, koko Suomen kattava tutkimushanke. Tutkimus pyrkii läpimurtoihin sairauksien ennaltaehkäisyssä ja diagnostiikassa. Sivustolla on tietoa tutkimuksesta ja julkaisuja. Kansalaisille suunnatussa osiossa on kysymyksiä ja vastauksia FinnGen-tutkimuksesta.
Sivuston kieli: 
https://www.finngen.fi/fi

Näytä enemmän
Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston kehittämä haku Kirjasampo.fi-palveluun. Jatkuvasti täydentyvä Kirjasampo.fi sisältää tietoa romaaneista, novellikokoelmista, runokokoelmista, sarjakuva-albumeista ja kirjallisuuden tekijöistä. Tarjolla on kansikuvahaku ja linkkejä erilaisiin lähteisiin. Kirjasampo 2.0:ssa on mahdollisuus lukuisiin eri hakurajauksiin. Esimerkiksi Romaanit-näkymässä voi etsiä nimen, tekijän, kirjallisuudenlajin, teeman, omien avainsanojen, alkukielen, kirjallisuuspalkintojen, päähenkilöiden, toimijoiden, tapahtumaympäristön, paikannimen, tapahtuma-ajan ym. avulla.
Sivuston kieli: 
https://analyysi.kirjasampo.fi/fi/

Näytä enemmän