6 osumaa haulle. Näytetään 1 - 6 tulosta.
Information om svenska frivilliga i vinterkriget och fortsättningskriget.
Sivuston kieli: 
http://www.svenskafrivilliga.com

Näytä enemmän
Uttömmande, men lättläst om vinter-, fortsättnings- och Lapplandskriget och återuppbyggnaden, inkl. bakgrund (från 1900-talets början).Information också om svenskspråkiga trupper.
Sivuston kieli: 
https://veteraanienperinto.fi/index.php/sv/etusivu-svenska/

Näytä enemmän
Korta dokumentärfilmer om hur det var att vara tonåring i Finland under andra världskriget, om livet vid fronten, om de finländare som tvingades fly från sina hem och om återgången till det normala livet efter kriget.
Sivuston kieli: 
http://arenan.yle.fi/1-3858066

Näytä enemmän
Förvarsmaktens bildarkiv (SA-kuva-arkisto på finska) - en unik bildsamling som består av nästan 160 000 fotografier från vinterkriget, fortsättningskriget och Lapplandskriget i Finland.
Sivuston kieli: 
http://sa-kuva.fi/neo?tem=webneoswe#

Näytä enemmän
Artikel publicerad i Populär Historia 11/2013 om förflyttningen av 80 000 finska krigsbarn till fosterfamiljer i Sverige under andra världskriget.
Sivuston kieli: 
http://popularhistoria.se/artiklar/de-finska-krigsbarnen/

Näytä enemmän
Avhandlingen handlar om brevväxlingen mellan finländska frontsoldater och deras familjer under fortsättningskriget 1941–1944. Brevets och brevskrivandets roller för skribenterna studeras, de personliga erfarenheterna av kriget och krigsvardagen analyseras och kunskap om kriget som tid och som ett särskilt fenomen i det mänskliga livet ges.
Sivuston kieli: 
http://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/94379/hagelstam_sonja.pdf?sequence=2&isAllowed=y

Näytä enemmän