11 osumaa haulle. Näytetään 1 - 11 tulosta.
Valkompassen hjälper dig att bekanta dig med riksdagsvalets kandidater. Svara på påståenden och låt valkompassen berätta vilka kandidaters åsikter som är närmast dina
Sivuston kieli: 
https://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaali2019/?lng=se

Näytä enemmän
Med hjälp av Hufvudstadsbaldets valkompass av den hittar du rätt bland partierna. Till skillnad från andra kandidattest rangordnar HBL:s valkompass partier istället för kandidater. Det är relevant eftersom din röst i slutändan går till ett parti.
Sivuston kieli: 
https://www.hbl.fi/valkompassen-2019/

Näytä enemmän
Ungdomens riksdag innehåller information för elever och lärare om bland annat riksdagen, riksdagens uppgifter, lagstiftning och demokrati. Här hittar du också information om Ungdomsparlamentet,
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/SV/NuortenEduskunta/Sidor/default.aspx

Näytä enemmän
Information på riksdagens sidor om riksdagens utskott och plenum och om medborgarinitiativ och om hur lagstiftningen går till i riksdagen
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/SV/naineduskuntatoimii/eduskunnan_tehtavat/lakiensaataminen/Sidor/default.a...

Näytä enemmän
Informationspaket om riksdagens uppgifter, i synnerhet lagstiftning och budgetfastställande, och hur arbetet är organiserat.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/SV/naineduskuntatoimii/eduskunnan_tehtavat/Sidor/default.aspx

Näytä enemmän
Infopaketet om riksdagsvalet klargör vad riksdagsvalet går ut på. Utöver vallagstiftningen, de centrala principerna och bland annat valfinansieringen tar infopaketet upp teman som gäller tidsplan och valförrättning, partier, kandidater, väljare och valresultat.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/SV/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/yhteiskunta/eduskuntavaalit-tieto...

Näytä enemmän
Det historiska infopaketet Riksdagen och självständigheten 1917 presenterar händelserna under det dramatiska året sett ur lantdagens synvinkel. Via infopaketets länkar kan läsaren bekanta sig med den debatt som fördes i lantdagen 1917 om självständighetsfrågan samt med en del av de centrala självständighetshandlingarna.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/SV/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/yhteiskunta/historia/eduskunta-ja...

Näytä enemmän
Justitieministeriet informerar om Finlands riksdagsval, valsystemet, rösträtten och resultaten.
Sivuston kieli: 
https://vaalit.fi/sv/riksdagsval

Näytä enemmän
Riksdagens justitieombudsman övervakar och främjar lagligheten för de grundläggande rättigheterna hos myndigheter och privata aktörer som sköter offentliga uppdrag. På sidan publiceras avgöranden, inspektioner och utlånden, förklaras JO:s verksamhet och hur man klagar.
Sivuston kieli: 
https://www.oikeusasiamies.fi/sv/web/guest

Näytä enemmän