4 träffar. Visar 1 - 4 träffar.
Artfakta tillgängliggör kunskap om arter och utvecklas och förvaltas av SLU Artdatabanken. I Artfakta hittar du fakta och information om främst svenska arter, men också om arter som skulle kunna påträffas i Sverige. n art beskrivs i Artfakta både i text och med hjälp av översiktligt klassad information, som förenklat beskriver arters egenskaper och miljökrav – t ex landskapstyp, biotop, föda eller ekologisk grupp.Du kan jämföra bilder i ett bildgalleri, lyssna på fågelläten eller nyckla dig fram till rätt art med hjälp av en bestämningsnyckel. Via interaktiva kartor kan du söka fördjupad information och detaljer om enskilda fynd. Där finns också möjlighet att söka i flera olika datakällor, att välja information för en viss period och för olika grupper av arter t.ex. naturvårdsintressanta arter. Om du är intresserad av bedömningar av arters hotstatus och utdöenderisk kan du söka direkt i Rödlistan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ordlistan innehåller de svenska och finska namnen på alla i Finland förekommande däggdjur, fåglar, fiskar, kräldjur, groddjur, storfjärilar och kärlväxter. I ordlistan finns dessutom namnen på ett stort antal övriga organismer, främst insekter, men också spindeldjur, kräftdjur, blötdjur, mossor, lavar och svampar. Databasen innehåller namnen på över 7000 arter.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Finlands äldsta vetenskapliga samfund Societas pro Fauna et Flora Fennicas webbplats. Societas pro Fauna et Flora Fennica har till ändamål att befordra kännedomen om Finlands djur- och växtvärld och att även i övrigt främja zoologisk och botanisk forskning samt skyddet av naturen.
Sällskapet utger den vetenskapliga serien Memoranda Societatis pro Fauna et Flora Fennica. På webbplatsen finns information om verksamheten, Nåtö biologiska station, stipendier och sällskapets vetenskapliga serie Memoranda Societatis pro Fauna et Flora Fennica .
Visa mera
Pinkka är en nätbaserad inlärningsmiljö som stöder artbestämning.
Ur Pinkkas omfattande databas av bilder och texter kan olika informationspaket eller studiehelheter produceras för olika användargruppers behov – virtuella herbarieknippe
Visa mera