En presentation av projektet Sweden Solar System.Sweden Solar System (SSS) är världens till utsträckning största modell av vårt planetsystem, där Globen i Stockholm representerar solen. Planeterna skalas i storlek och avstånd relativt Globen och radas upp norrut. Skalan är 1:20 miljoner.
Webbplatsens språk: 
http://www.swedensolarsystem.se/

Visa mera
Rymdkanalen är en webbplats om rymdverksamhet som drivs av Rymdstyrelsen. Här kan alla rymdintresserade följa svenska och internationella nyheter och händelser inom rymdvärlden. På Rymdkanalen.se hittar du nyheter, filmer och artiklar om rymden. På webbplatsen finns också länkar till skolmaterial om rymden och tips på böcker, filmer och musik med anknytning till rymden. Ambitionen med webbplatsen är att väcka och stimulera intresset för naturvetenskap, främst hos unga.
Webbplatsens språk: 
http://www.rymdkanalen.se

Visa mera
Sveriges utbildningsradios (UR:s) radio- och tv-program om astronomi. Programmen är fritt tillgängliga på nätet. Det finns program för alla åldrar, från förskola till högskola och inom folkbildning. Programmen kan filtreras enligt utbildningsnivå.
Webbplatsens språk: 
https://urplay.se/sok?&ur_subject_tree=fysik%2Fastronomi

Visa mera
En podcast med populärvetenskaplig fakta och information för nyfikna lyssnare, teman varierar alltfrån partiklar till rymden och universum. Marcus Rosenlund berättar begripligt om valda teman, och nya avsnitt kommer till Yle Arenan varje lördag.
Webbplatsens språk: 
https://arenan.yle.fi/audio/1-1511716

Visa mera