En presentation av projektet Sweden Solar System.Sweden Solar System (SSS) är världens till utsträckning största modell av vårt planetsystem, där Globen i Stockholm representerar solen. Planeterna skalas i storlek och avstånd relativt Globen och radas upp norrut. Skalan är 1:20 miljoner.
Webbplatsens språk: 
http://www.swedensolarsystem.se/

Visa mera
Rymdkanalen är en webbplats om rymdverksamhet som drivs av Rymdstyrelsen. Här kan alla rymdintresserade följa svenska och internationella nyheter och händelser inom rymdvärlden. På Rymdkanalen.se hittar du nyheter, filmer och artiklar om rymden. På webbplatsen finns också länkar till skolmaterial om rymden och tips på böcker, filmer och musik med anknytning till rymden. Ambitionen med webbplatsen är att väcka och stimulera intresset för naturvetenskap, främst hos unga.
Webbplatsens språk: 
http://www.rymdkanalen.se

Visa mera
Rymdstyrelsen är central förvaltningsmyndighet med ansvar för statligt finansierad nationell och internationell rymdverksamhet i Sverige vad gäller forskning och utveckling. På webbplatsen finns mycket information om astronomi, bl.a. fakta om satellitdata, astrobiologi, rymdfysik, rymdteknik, Sverige i rymden och astronauter. Webbplatsen innehåller också material för skolor, information om utbildning för rymdintresserade och sidor för forskare och industrin.
Webbplatsens språk: 
http://www.rymdstyrelsen.se/sv/

Visa mera
Sveriges utbildningsradios (UR:s) radio- och tv-program om astronomi. Programmen är fritt tillgängliga på nätet. Det finns program för alla åldrar, från förskola till högskola och inom folkbildning. Programmen kan filtreras enligt utbildningsnivå.
Webbplatsens språk: 
https://urplay.se/sok?&ur_subject_tree=fysik%2Fastronomi

Visa mera
Fakta för barn samt spel, tester och pyssel. Ingående faktaavsnitt om t.ex. stjärnor och planeter, däggdjur, dinosaurier, vampyrer, indianer, vikingar och riddare.
Webbplatsens språk: 
http://www.ungafakta.se/

Visa mera
På Tycho Brahe museets webbplats finns information om museet, observartoriet Stjärneborg och Tycho Brahes liv.
Webbplatsens språk: 
https://www.landskrona.se/uppleva-och-gora/kultur/tycho-brahe-museet/

Visa mera